Bolla vízivárosi „fekete tornya” kivételt kapott a változtatási tilalom alól Győrben

Pintér Bence 2021-03-04 14:18:56
A barkácsbolt után a korábban Borkai Zsolt „mesterének” nevezett Bolla Péter épületére is kivételt állapított meg a változtatási tilalom alól a polgármester: lapunknak el is mondta, hogy miért.

Tavaly májusban írtunk róla, hogy Dézsi Csaba András győri polgármester (Fidesz) a város négy területén változtatási tilalmat rendelt el. A legnagyobb terület ezek között az Árkádtól egészen az Ipar-csatornáig húzódó szakasz volt, amely magába foglalja a Rába-gyár egykori telephelyét is – azt a részt, ahová a polgármester az új kulturális negyedet is megálmodta.

Nemrég beszámoltunk róla, hogy a változtatási tilalom alól kivételt kapott egy telek a terület déli részén, ahol egy barkácsáruházat építhetnek majd fel,

nemrég pedig kivételt kapott a változtatási tilalom alól a Bolla Péter cége, az Olla Group által épített társasház a Széchenyi híd vízivárosi oldalán. Az ábrán kékkel jelöltük:

Bolla Péter győri vállalkozó neve a Borkai-botrány idején lett országosan ismert, mikor a botrányt kirobbantó névtelen blogger őt is mint a Borkai körül kialakult „győri polip” tagját nevezte meg, sőt mi több, egyenesen őt nevezte meg Borkai mestereként, akitől „elsajátította azokat a módszereket, hogyan kell polgármesterként adott helyzetben úgy eljárnia, vagy döntenie, hogy a szűk környezetében lévők hozzáférjenek a közpénzhez”.

„Nem várható építési tevékenység”

A dokumentum indoklása szerint ez a terület már beépült, nem várható építési tevékenység. Az indoklás azért felemás, mert ugyanez igaz lehet több épületre a területen, amelyek azonban még mindig változtatási tilalom alatt állnak, például az Árkádra, vagy a Vízivárosban korábban felépült társasházakra.

Mivel tegnap épp az Olla Group logóját viselő torony mellett, a Tarcsay utcai piacon futottunk össze Dézsi Csaba Andrással, rákérdeztünk a dologra.

A polgármester elmondta, hogy a kivételre azért volt szükség, hogy a társasházban felépült lakások egy részét irodaként tudják hasznosítani, erre ugyanis a változtatási tilalom miatt nem lett volna hivatalosan lehetőség.

Dézsi Csaba András kifejtette: nem akarják a győri vállalkozásokat akadályozni abban, hogy sikeresek legyenek, szerinte sokkal jobb a városnak, ha a lakásként nem hasznosuló ingatlanok itt irodaként hasznosulnak, nem pedig üresen áll az épület.

Vannak azonban a környéken olyan projektek, ahol várható lett volna az építési tevékenység: a tavaly májusi változtatási tilalom egyik legnagyobb „áldozata” épp az Olla-toronnyal szemközi telekre, a vízpartra tervezett projekt, a Dunaville volt. Erre a telekre 13-15 emeletes, összességében 275 lakásnak helyt adó társasházakat építettek volna, a projekt azonban a polgármester lépése miatt leállt. Dézsi Csaba András egyébként külön utalt is erre a projektre mint ami szerinte nem volt jól átgondolva.

„Vannak olyan családi házas övezetek, ahol falatnyi területekre 600-800 lakásos lakótelepeket zsúfoltak be, és a belvárosban a Mosoni-Duna partjára terveztek 13-15 emeletes lakóházakat több száz lakással. Ezeknek sem a közlekedési kapcsolatai, sem pedig a parkolási megoldásai nincsenek átgondolva” – mondta a polgármester.

A telek azóta is parlagon hever, van rajta egy jó nagy törmelékdomb, de legalább itt is ki lehet sétálni az ezen az oldalon kissé elhanyagolt Duna-partra. Úgy tudjuk, hogy mind a Dunaville, mind a szintén változtatási tilalom alá vont szabadhegyi Royal-lakópark építői egyébként többször próbálták felvenni a kapcsolatot a városházával, hogy tárgyaljanak a helyzetről, eleddig sikertelenül.

Szólj hozzá!

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.