"Vigyünk be egy gyomrost Orbánnak vasárnap!"

BZ 2019-05-21 17:45:00
Bana Tibor szerint óriási a tétje a vasárnapi választásnak.

Az idei EP-választási kampány utolsó napjaiban felpörögnek a politikusok és a sajtótájékoztatók is megsokasodnak.

A Jobbik tartott kedden utcafórumot, a sajtónak pedig rövid összegzést a szombathelyi Fő téren arról, miért is fontos elmenni vasárnap szavazni és mi az igazi tétje annak, hogy milyen arányban lesznek a képviselők az EP-ben.

Balassa Péter, a Jobbik szombathelyi önkormányzati képviselője elmondta, Orbán Viktor egyik híres mondatára szeretnék felhívni a figyelmet, csak egy kis csavarral. Néhány éve külföldi diplomaták előtt a miniszterelnök azt mondta, ne azt figyeljék, amit mond, hanem amit cselekszik.

Ezzel szemben most Balassa azt kérte, a magyar választók azt nézzék, amit Orbán cselekszik, ne azt, hogy mit mond.

Ezután röviden összefoglalta, 2010 óta mit csinált az Orbán-kormány: Magyarország a korrupció melegágya lett, megszűnt a sajtószabadság, leépült a demokrácia. Félőnek tartja, hogy az EP-választást követően ki akarja vezetni Orbán a magyar társadalmat az Európai Unióból.

Végül hozzátette, Vas megyének először lehet saját EP-képviselője, amihez az kell, hogy vasárnap a Jobbik listájára tegyék az ikszet.

"Fizessenek a bűnösök!"

Az EP-jelölt Bana Tibor vette át a szót, aki rögtön belevágott a közepébe, a Jobbik európai választási programjának egyik legfontosabb üzenetével nyitott, amelyben elmondása szerint kiemelt szerepet kap a korrupcióellenes küzdelem.

Elmondta, a napokban Körmenden, Sárváron és Kőszegen is igyekszik elmondani, miért van hatalmas tétje a vasárnapi európai választásnak.

A Jobbikkal azt szeretnék elérni, hogy az uniós pénzeket itt helyben is az iskolákra, óvodákra, rendelőkre, a Markusovszky kórházra tudják költeni:

"Ne hagyjuk, hogy Mészárosék és az Orbán család lopják el azokat!"

- mondta, majd hozzátette, ha bizalmat kap, az EP-ben a helyiek érdekeit szolgálva a korrupció elleni küzdelem ádáz harcosa kíván lenni.

Fontosnak tartja, hogy megvédjék a pénzeket az olyan korrupt kormányoktól, mint a lengyel és a magyar, akik azt veszélyeztetik, hogy kisebb arányban érkezzenek támogatások, mint eddig megszokott volt.

Programjuk részeként kiemelte az illegális migráció elleni fellépést, a határőrség visszaállítását kiemelt jelentőségűnek tartják: "Az illegális belépést meg kell akadályozni!" - hangoztatta.

Beszélt még a magyar bérek és nyugdíjak uniós felzárkóztatásáról, amiért nemzetközi szinten is fellépnének. Bana komoly eredménykek tartja, hogy az Európai Bizottság beemelte a tavalyi konzultációjába az egyenlő munkáért egyenlő bért elvet.

Az európai ügyészséghez való csatlakozásról is beszélt, Bana Tibor szerint a magyar ügyészség Polt Péter vezetésével falaz a kormánynak, nem tesznek érdemi lépéseket a visszaélések ellen, elég az Orbán Viktor veje, Tiborcz Istvánnal összeköthető Elios-ügyre gondolni, amiben az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is súlyos milliárdos visszaéléseket tárt fel.

Végül a magyar sajtó viszonyaira is kitért egy fél mondat erejéig, sajnálatosnak tartja hogy “az úgy nevezett közszolgálati média az álhírgyártás központja lett”, ez ellen is fel fognak lépni.

A szavazásra buzdított, "hatalmas a tétje a választásnak, vigyünk be egy gyomrost Orbánnak vasárnap!", minél nagyobb számban szavazzanak a legnagyobb ellenzéki párt, a Jobbik listájára.

Az Ugytudjuk.hu kérdésére, miszerint hány EP-mandátummal lenne elégedett, azt mondta, a cél az, hogy minél jobb eredményt érjenek el, és az eddigi három főnyinél jelentősebb erővel tudjanak részt venni az európai döntéshozásban.

Szólj hozzá!

Győri polgármesterjelölti vita: Pintér Bence igent, Dézsi és Borkai nemet mondott

A Partizán szervezett volna polgármesterjelölti vitát Győrben.

Szombathely rendezi a jövő évi lacrosse Eb-t

Jövő nyáron Szombathelyen kerül sor a lacrosse Európa-bajnokságra.

Félmillió forintot loptak el egy idős, beteg embertől a soproni vasútállomáson

Az elkövetők megszerezték a bácsi bankkártyáját és annak PIN kódját.

Továbbra is rejtély, hogy miért nem vállalja fel szombathelyi címét Lenkai Nóra

Megszólalt albérlete ügyében a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Fellökte haragosát egy férfi Kőszegen

Egy szórakozóhelyen szólaltak össze.

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.