Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

ugytudjuk.hu 2024-05-07 19:10:00
A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

Az öntapadó kivitelű kefés ajtószigetelők egyszerűen felragaszthatók a nyíló vagy toló szúnyoghálóajtókra, így házilag és utólag is könnyen javítható azok hatékony záródása. a Redőny Diszkontnál minden alkatrészt megvásárolhatsz, ami egy ajtóra vagy ablakra szerelhető szúnyoghálóhoz kell, magad rakhatod össze az első elemtől az utolsóig. Azonban sem a hatékonyság szempontjából, sem esztétikailag nem mindegy, hogy milyen típusú szúnyoghálót választunk, így az ajtószigetelők kapcsán cikkünkben erről is szó lesz. 

Hatékony védekezés a rovarok ellen

Talán Te sem barátkoztál még meg a szúnyoghálókkal, mert élénken él benned a régi típusú vastag és a kilátást akadályozó zöld és sárga borzalmak képe, úgyhogy előnyben részesíted a vegyszeres védelmet. Tudni kell azonban, hogy ezek nemcsak szagosak, de leginkább károsak az egészségre, irritálják a légzőszerveket, így érdemes más módszert választani a hívatlan vendégek távoltartására. Az ultrahangos készülékek hatékonysága kérdéses, ráadásul nemcsak távoltartják, hanem meg is ölik a rovarokat, és van, akinek a tetemek látványa sem fér bele.

Akárhogy is nézzük, mégiscsak a szúnyoghálók jelentik a legtökéletesebb védelmet, hiszen eleve meggátolják, hogy a vérszívók, a legyek, a darazsak, a poloskák és más zavaró rovarok bejussanak az otthonainkba. 

Különböző típusú ajtókra és ablakokra is találunk megfelelő méretű és fix vagy rolós, illetve nyíló kivitelt, tetszetős üvegszálas rovarhálóval készült szerkezetet.

Szúnyogháló típusok

A modern szúnyoghálók üvegszálas szövetből készülnek, szinte láthatatlanok, így egyáltalán nem akadályozzák a kilátást, dekoratívan illenek minden környezetbe. 

A nem gyakran használt nyíláaszárókra választhatunk fix rovarhálót, amelynek előnye és hátránya is egyben, hogy nem nyitható, ebből következően ajtókra nem jelent megoldást. Helyette rolós vagy nyíló kivitelű szerkezet ajánlott, előbbiek inkább az ablakokra lehetnek jók, utóbbiak ajtókra is. Létezik tolóajtós alternatíva, amely helyszűke esetén, illetve kisebb nyílászárókra lehet ideális. A nyíló szúnyogháló ajtók jelentik a legtökéletesebben használható megoldást, ugyanis mind a szellőztetést, mind a közlekedést egyszerűvé teszik.

Extra védelem az ajtóknak

A rovarhálós ajtók aljára felragasztható kefés ajtószigetelők praktikus eszközök, amelyek megakadályozzák egyrészt a mászó rovarok, másrészt a por és egyéb szennyeződések bejutását. 

Bejárati vagy fürdőszobaajtókra, garázskapukra szerelve pedig optimális védelmet nyújtanak még a huzat és a zaj ellen is, így szerepük az energiahatékonyság szempontjából sem elhanyagolható. Gondolj erre az egyszerű és olcsó, illetve házilag is könnyen kivitelezhető megoldásra, ha a hőveszteség csökkentése a cél.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.