Kényszergyógykezelés alatt marad a káldi anyagyilkos

Farkas Bazsi 2020-03-26 11:54:00
A vádlott elmebetegségben és személyiségzavarban szenved.

A Szombathelyi Törvényszék a korábban letartóztatásban, majd 2019. október 30-tól előzetes kényszergyógykezelésben lévő G. K. Zs előzetes kényszergyógykezelését az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig fenntartotta - írja a bíróság hozzánk eljuttatott közleményében.

Az előzetes kényszergyógykezelés a bűnismétlés megakadályozása érdekében rendelhető el, ha megalapozottan feltehető, hogy a terhelt kényszergyógykezelésnek van helye. A vád tárgyát képező cselekmény jellege, a vádlott és a kiskorú sértett között fennálló közeli hozzátartozói viszony, további az igazságügyi pszichiátriai szakértői vélemény alapján a törvényszék álláspontja szerint az előzetes kényszergyógykezelés ezen speciális többletfeltétele is megállapítható.

A Vas Megyei Főügyészség G.K.Zs ellen emberölés bűntette és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

A vád szerint 2019. május 2-án a késő esti órákban a vádlott egy 12 cm pengehosszúságú késsel megszúrta a vele egy háztartásban élő édesanyját, aki a helyszínen meghalt. A cselekmény előtt kétszer is szóváltás alakult ki a káldi családi házban. Először a vádlott, édesanyja és nevelőapja között, mivel a vádlott elvette a mobiljukat. Később a vádlott kiskorú testvérével és édesanyjával keveredett szóváltásba a lakás konyhájában, 22:00-24:00 óra között.

A vádlott a konyhapulthoz lépett, onnan felvett egy 19 cm pengehosszúságú konyhakést és ezzel egyszer mellkason, egyszer hason szúrta a konyhaasztalnál tartózkodó édesanyját, majd a kést a földre dobta.

A kiskorú sértett felugrott a székről és édesanyja védelmében neki támadt a vádlottnak, aki erre felkapott a konyhaszekrényről egy 11,5 cm pengehosszúságú kést, azzal támadt testvérére. Verekedés közben a kiskorú sértett és a vádlott a konyhából a folyosóra keveredtek ki, ahová utánuk ment édesanyjuk, aki itt a folyosón végül összeesett. A vádlott a verekedés közben a nála lévő késsel több alkalommal felsőtestén megszúrta és megvágta a testvérét, majd bement a folyosóról nyíló szobába, amelynek ajtaját próbálta a kiskorú sértett előtt becsukni, aki azonban benyomta az ajtót és megpróbálta jobb kézzel a kést kivenni a vádlott kezéből. A vádlott a kést meghúzva elvágta a testvérének kést fogó kezét. Ezt követően a vádlott a kezében lévő kést a földre dobta, majd elmenekült a házból, 2019. május 3-án fogták el.

A vádlott a cselekmény elkövetésének idején elmebetegségben (paranoid skizofrénia) és személyiségzavarban szenvedett, amely a terhére rótt cselekmény társadalomra való veszélyességének felismerését és a megfelelő magatartás tanúsítását kizárta. Kóros elmeállapotának kezeletlensége esetén újabb, hasonló cselekmény elkövetése nem zárható ki.


 

Szólj hozzá!

Előkerült a pénteken eltűnt kőszegi lány

Nórát tegnap már a rendőrség is kereste.

Bolti tolvajt keres a győri rendőrség

A férfi több alkalommal lopott ugyanabból az üzletből.

A koronavírus miatti távolságtartásra hívja fel a figyelmet 5 világmárka

Ennél ötletesebben nem lehet bemutatni, hogy miért kell messzebb állnunk a másiktól.

Ma akár 20 fok is lehet

De te azért csak maradj otthon.

170 millió forintért húzták ma a számokat

Nem giganyeremény, de így is szép összeg.

Egy nap alatt több mint hétszázzal emelkedett a brit halálos áldozatok száma

Közben a miniszterelnök továbbra is a házi karanténból vezeti az országot.

Húsvéti sonkákat ellenőriztek, apróbb hibákat találtak

A 22 vizsgált sonkából 18-nál találtak valamit.

Egy kínai kutatás szerint a macskák kifejezetten könnyen elkaphatják a koronavírust

A gazdiknak azt tanácsolják, hogy szigeteljék el magukat a kedvenceiktől, ha megjelennek a tünetek.

Így buliznak a finnek az internet egyik legnagyobb slágerére

Pár hete erkélybulikon pörög a jól ismert 'Homokvihar'.

Több koronavírusfertőzéses beteget diagnosztizáltak egy fővárosi idősotthonban

Öt embert szállítottak kórházba a Pesti Úti Idősek Otthonából koronavírus-fertőzés gyanúja miatt.

A sztriptíztáncosból lett művésznő a festészetben is kamatoztatja nőiességét

A megrendelők plusz ajándékokat is kapnak a megrendelt kép mellé.

van még itt cikk a témában: