Hende Csaba ma társadalmi elnökké koronáztatja magát abban a szombathelyi sportegyesületben, amit az elmúlt időszakban megpróbált ellehetetleníteni

Farkas Bazsi 2022-01-21 10:07:00
Volt, hogy edzeni sem engedték be az SZKKA-t a Haladás Sportkomplexumba. Nagyon kellhet a szavazat a fideszes politikusnak.

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia január 21-én, pénteken 14:45-től sajtótájékoztatót tart, melynek témája egy a klubot érintő fontos bejelentés. A Haladás Sportkomplexum sajtótermében rendezett sajtótájékoztatón Pődör Zoltán ügyvezető-elnök, valamint Hende Csaba országgyűlési képviselő vesz részt - ez a meghívó landolt tegnap szerkesztőségünk email fiókjában. 

Úgy értesültünk, hogy Hende Csaba ma a SZKKA társadalmi elnökének lesz kikiáltva.

Hogy pontosan mi történhetett a háttérben, ami miatt a fideszes poitikus most ilyen tisztséget kap, nem tudni. (Ezt lehetőségeinkhez mérten meg fogjuk kérdezni a sajtótájékoztatón.) Az azonban biztos, hogy Hende nem is olyan régen még megpróbálta “letaposni” a kézilabda klubot.

Elég ha csak arról az esetről beszélünk, amikor Hende egyik legfőbb bizalmasa, a szombathelyi Fidesz elnökségi tagja, Gál Sándor akkori ügyvezető 2019 nyarán a közgyűlési döntés ellenére nem engedte be az akkor még önkormányzati fenntartású Haladás Sportkomplexumba a kéziseket edzeni.

Vagyis, hogy pontos legyek olyan edzés időpontot (este 10 és reggel 8 között) adott meg teremhasználatra, amit lehetetlen volt használnia egy élvonalban szereplő csapatnak.

Később aztán mérkőzést játszani sem mehettek be a Sportkomplexumba, rendszeresen Répcelakra kellett utaznia, “hazai pályára” a szombathelyi együttesnek.

A háborúskodás egyébként már korábban elkezdődött. 

2015 júniusában jelentette be a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, hogy regionális kézilabda akadémia alakult Szombathelyen.

Mindez azután történt, hogy a korábban a Haladás VSE-en működő kézilabda szakosztályt vezető szakmai stáb otthagyta az egyesületet és velük együtt rengeteg sportoló igazolt át a frissen alapított SZKKA-ba.

A történethez hozzátartozik, hogy a  2013/2014-es szezonban még az ő mezüket viselve versenyzett az SZKKA felnőtt csapata az NB 1/B Nyugati csoportjában. A 2014/2015-ös bajnokságban aztán már az akadémia önállóan indította el a felnőtteket, igaz egy osztállyal lejjebb az NB II-ben. 

A Haladás hoppon maradt, a fideszes polip csápjait pedig kiterjesztette a Vas Megyei Kézilabda Szövetségre. 2016-ban Hende Csaba titkárnőjéből lett feleségét, Szajlai Mónikát beválasztották a Vas Megyei Kézilabda Szövetség elnökségébe, sőt Homlok Zsoltot, aki 2018-ban a Haladás VSE elnöke lett, ugyanezen a tisztújításon küldöttnek választották. 

Innentől kezdve a Haladásért lobbi, az SZKKA ellen pedig ellenlobbi indult meg.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

Az azonban megkérdőjelezhetetlen, hogy 2019 tavaszán az SZKKA megnyerve az NB I/B-t és ezzel az élvonalba jutott, a Haladás pedig ugyanebben az évben kiesett a másodvonalból és ezzel gyakorlatilag meg is szűnt a felnőtt csapat.

Hende Csaba azóta sem volt kint egyetlen SZKKA mérkőzésen. A politikus Facebook-oldala hemzseg a más sportikerét a magának tudó posztoktól, az SZKKA feljutása kapcsán azonban egyetlen kiírást, fotót vagy videót sem találtunk. De annak sem találtuk nyomát, hogy a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia egyetlen közelmúlt béli meccsén Hende jelen lett volna.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

Miért pont a SZKKA?

A sport mindig is jó felkapaszkodó volt a politikusoknak arra, hogy növeljék népszerűségüket. Hendének pedig, egy legutóbbi közvélemény kutatás szerint, nagyon is elkél e tájon a segítség, hiszen eléggé le van maradva kihívója, az összellenzék jelöltje, Czeglédy Csaba mögött. Szombathelyen jelenleg négy látványsportág képviseli magát.

A BL-ben is menetelő, bajnoki listavezető Falco KC. A Falco 100% önkormányzati tulajdonban van, így ha fel is merült Hendében, hogy rátelepedik a kosarasokra a jelenlegi baloldali városvezetés aligha fogja a kosárcsapat közelébe engedni.

A szebb napokat is megélt Szombathelyi Haladás éppen most ment át egy tulajdonos váltáson. Ugyancsak ez az érdekkör a Haladás futsal. A Hendénél sokkal erősebb és befolyásosabb Homlok Zsolt terjesztette ki érdekeit a focicsapatokra. Ő aligha engedné Hendét a ezek közelébe.

Maradt tehát a kézilabda csapat. 

Az a kézilabda csapat, amellyel kapcsolatban a napokban szinte minden helyi vezető kinyilvánította, hogy szükségük van egy edzőcsarnokra. Erre jön Hende és megkoronáztatja magát, mint társadalmi elnök.

Szegény kézilabdások lassan aggódhatnak. Emlékezzünk csak mi lett a szombathelyi vízilabdával, azzal a sportegyesülettel, amelynek környékén Hende korábban előszeretettel mutatkozott. 

Szólj hozzá!

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.