HIRDETÉS

Közgyűlési döntés van róla, mégsem mehetnek be az SZKKA játékosai a Haladás Sportkomplexumba edzeni

Farkas Bazsi
2019. július 8. hétfő, 16:04
Június 30-ig meg kellett volna kötni az erről szóló szerződést. 

Ahogy arról bőséges fotógalériával beszámoltunk, hétfőn megkezdte a felkészülést a 2019/2020-as bajnoki szezonra a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB1-es női csapata. A gárda tavaly veretlenül nyerte meg a másodosztályt, ezzel pedig 44 év után ismét élvonalbeli csapatnak szurkolhatnak a szombathelyiek.

 

A feljutást a szombathelyi közgyűlés is üdvözölte, június 18-i ülésén arról is döntöttek, hogy amilyen eszközökkel csak lehet, a város támogatja a csapatot. Elsőként helyet kellett biztosítani az edzésekhez és a meccsekhez. Korábban az ELTE-SEK termében edzettek a sportolók, azonban az egyetem tornatermét felújítják, a parkettát is felszedték, így ott most edzeni nem lehet, sőt. A csarnok nem alkalmas arra, hogy NB1-es meccseket lehessen ott tartani, és mivel a labdajátékokban az edzések és a meccsek helye szinte mindig azonos, más megoldás után kellett nézni.

 

A közgyűlés azt a döntést hozta, hogy a két városi létesítményben, az Aréna Savariában és a Haladás Sportkomplexumban legyenek az SZKKA edzései és meccsei.

 

Az Arénában a négy kiemelt találkozót rendezik meg, így a kézisek itt fogadják majd a Fradit, a Győrt, az Érdet, és a Siófokot. Az összes többi meccset a Haladásban játsszák majd.

 

A döntés értelmében a határozatok végrehajtásáért a polgármester, az alpolgármester, a jegyző, az osztályvezetők és az adott létesítmények vezetői feleltek azért, hogy június 30-ig a szerződéseket megkössék a bérlésről.

 

Az Arénát üzemeltető Szombathelyi Sportiskola vezetője Karácsony Kriszta meg is kereste Pődör Zoltánt az SZKKA ügyvezetőjét, a szerződést meg is írták, a csapat így ma ezért is tudott edzeni a csarnokban.

 

Azonban úgy értesültünk, hogy a Haladás Sportkomplexum ügyvezetője Gál Sándor eddig nem készítette el azt a szerződést, ami alapján a kézilabdások bemehetnének a létesítménybe edzeni. Kerestük Gált, hogy megkérdezhessük, a közgyűlési döntés ellenére miért nem tudnak edzeni a kézilabdások a Haladás Sportkomplexumban.

 

Úgy értesültünk, hogy ugyan egyeztetés volt a kézilabdások és Gál között, mivel azonban a Haladás Sportkomplexum ügyvezetője olyan feltételt ajánlott, hogy este 10 és reggel 8 között mehetnek be edzeni a sportolók, így azt a kézisek, érthető okokból nem tudták elfogadni.


 
Gál telefonon annyit mondott, hogy írásban tegyük fel neki a kérdéseinket, amint válaszol természetesen azt is megjelentetjük. 

 

Az SZKKA alapozásai ideje 8 hét. Az biztos, hogy két hetet most az Arénában tudnak tréningezni, hogy utána mi lesz az most jórészt a Sportkomplexum ügyvezetőjén múlik, illetve azon, hogy a közgyűlési döntést végrehajtva bemehetne e a kézilabdások a sportcsarnokba.


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás