Közgyűlési döntés van róla, mégsem mehetnek be az SZKKA játékosai a Haladás Sportkomplexumba edzeni

Farkas Bazsi 2019-07-08 16:04:00
Június 30-ig meg kellett volna kötni az erről szóló szerződést.

Ahogy arról bőséges fotógalériával beszámoltunk, hétfőn megkezdte a felkészülést a 2019/2020-as bajnoki szezonra a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB1-es női csapata. A gárda tavaly veretlenül nyerte meg a másodosztályt, ezzel pedig 44 év után ismét élvonalbeli csapatnak szurkolhatnak a szombathelyiek.

A feljutást a szombathelyi közgyűlés is üdvözölte, június 18-i ülésén arról is döntöttek, hogy amilyen eszközökkel csak lehet, a város támogatja a csapatot. Elsőként helyet kellett biztosítani az edzésekhez és a meccsekhez. Korábban az ELTE-SEK termében edzettek a sportolók, azonban az egyetem tornatermét felújítják, a parkettát is felszedték, így ott most edzeni nem lehet, sőt. A csarnok nem alkalmas arra, hogy NB1-es meccseket lehessen ott tartani, és mivel a labdajátékokban az edzések és a meccsek helye szinte mindig azonos, más megoldás után kellett nézni.

A közgyűlés azt a döntést hozta, hogy a két városi létesítményben, az Aréna Savariában és a Haladás Sportkomplexumban legyenek az SZKKA edzései és meccsei.

Az Arénában a négy kiemelt találkozót rendezik meg, így a kézisek itt fogadják majd a Fradit, a Győrt, az Érdet, és a Siófokot. Az összes többi meccset a Haladásban játsszák majd.

A döntés értelmében a határozatok végrehajtásáért a polgármester, az alpolgármester, a jegyző, az osztályvezetők és az adott létesítmények vezetői feleltek azért, hogy június 30-ig a szerződéseket megkössék a bérlésről.

Az Arénát üzemeltető Szombathelyi Sportiskola vezetője Karácsony Kriszta meg is kereste Pődör Zoltánt az SZKKA ügyvezetőjét, a szerződést meg is írták, a csapat így ma ezért is tudott edzeni a csarnokban.

Azonban úgy értesültünk, hogy a Haladás Sportkomplexum ügyvezetője Gál Sándor eddig nem készítette el azt a szerződést, ami alapján a kézilabdások bemehetnének a létesítménybe edzeni. Kerestük Gált, hogy megkérdezhessük, a közgyűlési döntés ellenére miért nem tudnak edzeni a kézilabdások a Haladás Sportkomplexumban.

Úgy értesültünk, hogy ugyan egyeztetés volt a kézilabdások és Gál között, mivel azonban a Haladás Sportkomplexum ügyvezetője olyan feltételt ajánlott, hogy este 10 és reggel 8 között mehetnek be edzeni a sportolók, így azt a kézisek, érthető okokból nem tudták elfogadni.


 
Gál telefonon annyit mondott, hogy írásban tegyük fel neki a kérdéseinket, amint válaszol természetesen azt is megjelentetjük. 

Az SZKKA alapozásai ideje 8 hét. Az biztos, hogy két hetet most az Arénában tudnak tréningezni, hogy utána mi lesz az most jórészt a Sportkomplexum ügyvezetőjén múlik, illetve azon, hogy a közgyűlési döntést végrehajtva bemehetne e a kézilabdások a sportcsarnokba.


 

Szólj hozzá!

Balla Jenő visszaadná a győrieknek a megfizethető strandélményt

A civil önkormányzati képviselő szerint nem járnak a győri élményfürdőbe, az interneten kérdezte meg, hogy miért.

Már nincs Dézsi Csaba Andrást ábrázoló freskó a győri gyereksürgősségin

A kampányban is téma volt, hogy az akkor még csak polgármesterjelölt Dézsi Csaba Andrást képregényfiguraként ábrázoló festmény van a kórházban. Már nincs.

Budapest helyett Győrben lesz a maratoni kajak-kenu Eb

Két hónappal a verseny előtt változott a helyszín.

Visszatért a Falco korábbi MVP-je!

Sok sárga-fekete szurkolónak lett szebb a mai napja.

Napozó nők közelében elégítette ki magát egy férfi Körmenden

A Rába partján vetkőzött teljesen meztelenre, csak akkor volt hajlandó felöltözni, amikor megérkeztek a rendőrök.

Kamion hajtott árokba a 86-os főúton

Félpályás útlezárás van az érintett szakaszon.

Egy hatalmas S.O.S. felirat mentett meg három hajótörött tengerészt

Amikor azt hinnéd, hogy ilyen tényleg csak a filmekben létezik.

Megértik a kutyák, mit mondunk nekik

Egy magyar kutatás szerint az agyuk az emberekéhez hasonlóan dolgozza fel a beszédet.

Trianonról írt balettelőadást L. Simon László

Reméljük napelemet használnak benne!

Rendőrök akartak véget vetni egy bulinak Beverly Hills-ben, lövöldözés lett a vége

A koronavírus-járvány miatt nem tarthattak volna házibulit az államban, mégis több százan csődültek össze.

Már a dínók is szenvedhedhettek rákban

60 millió éves daganatot találtak.

van még itt cikk a témában:

Budapest helyett Győrben lesz a maratoni kajak-kenu Eb

Két hónappal a verseny előtt változott a helyszín.

Schrammel Imre: Hazajöttem

A keramikus művész által készült gyűjteménynek helyet adó Éva-malom épületén most minden szombathelyi ott hagyhatja kézjegyét.

Visszatért a Falco korábbi MVP-je!

Sok sárga-fekete szurkolónak lett szebb a mai napja.