A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

ugytudjuk.hu 2024-04-25 12:18:26
Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Szerdán tartott programbemutatót Győrben, Győrszentivánon dr. Balog-Farkas Renáta, a Szentiváni Civilek helyi képviselőjelöltje. Az itt olvasható program ismertetője után kérdések következtek a fórum résztvevőitől, így elhangzott az a kérds is, hogy melyik polgármesterjelöltet támogatja a szentiváni civil képviselőjelölt. Balog-Farkas elmondta: Dézsi Csaba András szerinte az elmúlt években bemutatta, mire számíthatnak tőle, Borkai Zsolt erkölcsileg megbukott,

így a Tiszta Szívvel a Városért, az LMP és a Momentum polgármesterjelöltjét, Pintér Bencét támogatja, aki már be is vette programjába a szentivániak márciusi petíciójának követeléseit.

A teremben taps fogadta a bejelentést, mire a hátsó sorból Pintér Bence is szót kért, és megerősítette: szeptemberi ígéretéhez híven a TSZV és szövetségesei Győrszentivánon nem indítanak jelöltet, hiszen a legalkalmasabbnak Balog-Farkas Renátát tartják, arra kérik szentiváni támogatóikat, hogy rá tegyék le a voksukat.

Pintér ezt írta később egy posztban:

„Megválasztásunk esetén pedig vállaljuk, hogy egy győri akkumulátorgyár felépítését minden eszközzel akadályozni fogjuk és el fogjuk érni, hogy különösen veszélyes ipari övezet ne épülhessen Győrben lakóházak közelében. Mert Borkai Zsolttal és Dézsi Csaba Andrással szemben mi azt gondoljuk, hogy számos elleneszköz áll az önkormányzat rendelkezésére. Kezdve azzal, hogy a terület még nincs átminősítve az önkormányzat rendezési tervében, folytatva ott, hogy az Ipari Park-bővítés földjei a város cégének tulajdonában vannak, végül kiemelve, hogy a területre például vizet a Pannon-Víz tud bevezetni, aminek szintén többség tulajdonosa Győr városa.

Polgármesterként azért fogok dolgozni, hogy Győr önkormányzata végre a város lakóinak az oldalára álljon, ne képviselje tovább a fővárosi kormány érdekeit a lakosság ellenében. Támogatjuk tehát állandó légszennyezettség mérők és talajvíz figyelő kutak telepítését, veszélyes övezeti besorolás megszüntetését és véderdő ültetését! Az önkormányzat most csak dísznek használt környezetvédelmi bizottsága pedig megfelelő jogköröket fog kapni, hogy a város döntéseit környezetvédelmi szempontból valóban vizsgálhassa és befolyásolhassa. Kiemelt célom az is, hogy az egy főre jutó zöldfelület nagyságát a város területén növeljük egy átfogó városi fásítási programmal, amibe a győri ipari szereplőket is bevonjuk.”

Felszólalt a fórumon Pollreisz Balázs önkormányzati képivselő is, aki a TSZV-LMP-Momentum-MSZP jelöltje lesz a hatos körzetben, amelyhez nemrég hozzácsatolták Győrszentiván-Kertvárost is. Korábban egy kertvárosi kérdésére az ő támogatását javasolta a hatos körzetben Balog-Farkas Renáta is.

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.