Ön látott már valakit a szombathelyi Sportliget patakparti kerti bútorain feküdni?

Nagy Donát 2020-10-02 11:27:00
Annyi bizonyos, hogy nem állnak sorban a pihenni vágyók a frissen kihelyezett napozóknál. De máshol talán többen használnák őket.

A Sportligetről sokszor beszámoltunk már korábban. Nem kevés gond volt a kivitelezéssel, a pályák feláztak, de a létesítményekkel sem volt minden rendben. Még elkészülte után is ki kellett jelölni szakértőt a hibák feltárására.

Nem kifelé, hanem befelé lejtenek a szombathelyi Sportliget pályái, ezért áll rajtuk a víz

Az biztos, hogy a tavalyi évben egyetlen egy másik városi beruházást sem követte annyi figyelem, mint a Sportligetét. A nagy visszhang nem annak volt betudható, hogy lépten nyomon dicséretet és elismerést kapott volna a létesítmény. Sokkal inkább amiatt cikkeztünk róla mi is sokat, mert a már teljes átadást előtt a sportolásnak átengedett salakos focipályákon inkább lehetett volna kenuzni, vízilabdázni mint labdarúgó meccseket rendezni.

Ezekhez képest talán már csak apróság, hogy az új híd alatti széljáték nem tűnik jó ötletnek, ugyanis pár hónap alatt teljesen szétlopták. De van itt más furcsaság is.

Sokszor járok a Csónakázó-tó felé, és valahogy sosem látok embert a patakparti bútorokon feküdni. Pedig a Csónakázó-tó szigetén lévő ágyakhoz jó idő esetén szinte sorba kell állni, de minimum népszerűnek mondhatók. Nem így azok a bútorok, amik a Sportliget szélén lettek elhelyezve.

A nélkülözésnek talán az az oka, hogy míg a szigeten lévőkre heveredve a csendes, nyugodt tavat, valamint a viszonylag távoli házakat látjuk, addig a sportligeti bútorokból csak a közeli patakpartot, és a forgalmas autóutat szemlélhetjük.

Vagy inkább az autóútról néznek le a pihenni vágyókra, mindenesetre valahogy kellemetlen ott elfeküdni, túl közel van az úthoz.

Megkérdeztem az önkormányzatot, gondolkodnak-e a bútorok áthelyezésén egy olyan helyre, ahol nem érezzük magunkon a kíváncsi pillantásokat.

A hivatal válasza szerint

a TOP-6.3.2.-15 számú "A szombathelyi Sportliget fejlesztése" című projekt keretében beszerzett kerti bútorok a megtervezett helyekre kerültek elhelyezésre, tervező által meghatározott rögzítéssel. A patakparton levő napozóágyak szintén talajhoz rögzített, helyhez kötött, fix kivitelben készültek. A kerti berendezések a teli időszakban is kültéren maradnak. Azok karbantartásáról, újrafestéséről az Üzemeltetőnek kell gondoskodnia, az arra vonatkozó karbantartási útmutatóban meghatározottak szerint. Az egyes kerti építmények áthelyezésére a projekt fenntartási időszakában nincs lehetőség.

Azaz mivel a tervező ide tervezte őket, így egy jó darabig továbbra is itt fognak árválkodni az ágyak.

Legalább nem kopnak el.

Szólj hozzá!

Figyelem, holnaptól él a vásárlási idősáv, ezekre az üzletekre figyeljen!

Ezúttal nem vártak éjjelig a rendelet nyilvánosságra hozatalával, így nem kell ébren maradniuk azoknak sem, akik fel akarnak készülni a holnaptól érvényes legújabb járványügyi szabályokra.

Mutatjuk, melyik magyar filmet nevezzük a jövő évi Oscarra

Horváth Lili szerelmesfilmje lett a befutó.

Felállították Győr karácsonyfáját

Egy téti házaspár ajánlotta fel a városnak.

Megszületett Mirabella, Eliot és Kende

Szombathelyi anyakönyvi hírek.

Leváltották az Index főszerkesztőjét

Fontos változások történnek a szerkesztőségben.

Visszaszorítaná a kormány a készpénzhasználatot

Holnap döntenek az újabb tehercsökkentésekről.

Ezért csatolja be mindenki a biztonsági övet!

Itt az elrettentő ellenpélda: ennek hiányában meghalt a kocsi utasa.

Takátsné Tenki Mária: Bízom benne, hogy az önkormányzatok nem lehetetlenülnek el az esetleges megszorítások miatt

A szombathelyi fideszes önkormányzati képviselő szerint is képtelenség parkolni a belvárosban.

LMP: az önkormányzatok bedőlnének az adóbevételeik nélkül

Számos polgármester szerint a teljes önkormányzati rendszer bedőlne, ha részben vagy egészében elvonnák tőlük az adóbevételeiket - mondta az LMP frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatón. Keresztes László Lóránt hangsúlyozta: pártja mindent megtesz ennek megakadályozásáért, ezért az LMP országgyűlési határozati javaslatot nyújt be az önkormányzatok érdekében.

Tömeges, célzott tesztelésről beszélt Orbán

A tömeges, célzott koronavírus-tesztelés megindítását, valamint az iskolák működésének megvédését nevezte a hét nagy védekezési akciójának Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfő reggeli ülése után a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Életét vesztette egy férfi a sárvári lakástűzben

Napokig nem jelent meg a munkahelyén, a keresésére indult munkatársak találták meg az égésnyomokat.

Zsenik: A figyelmeztetések ellenére több mint kétmillió amerikai ült repülőre a hétvégén

Anthony Fauci, az ismert járványügyi szakember szerint a zsúfolt repterek, a tömeges utazások a mostaninál is nagyobb bajba sodorhatnak bennünket.

van még itt cikk a témában: