Nagyon menő drónvideó készült az Összekötő vasúti híd felújításáról

Bazsó Bálint 2020-08-04 08:11:16
Hamarosan látványos szakaszához érkezik hazánk legfontosabb vasúti hídjának felújítása.

A csepeli előszerelő területen elkészültek a híd Duna feletti acélszerkezeti egységei, a 80 méter hosszú, hozzávetőlegesen 320 tonnás elem jelenleg úszóbárkán várakozik arra, hogy a vasúti összekötő hídhoz szállítsák - olvasható a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleményében.

Ezzel párhuzamosan a napokban megérkezett a híd pesti hídfőjéhez a 200 tonna teherbírású Clark Ádám és a 300 tonna teherbírású Hebo lift-8 (korábbi nevén Atlasz) úszódaru. Ezek fogják az acélszerkezeteket az úgynevezett emelőbárkákra emelni. Ezekről, megfelelő vízállás és alkalmas szélviszonyok esetén várhatóan 2020. szeptember közepén kerül a pillérekre az első acélszerkezet.

Megérkeztek az úszódaruk a Déli-összekötő vasúti Duna-hídhoz

A Déli Körvasút fejlesztésének részeként a vasúti hidat is bővítik. Az 510 méter hosszú híd első, 80 méter hosszú, 320 tonnás egységét várhatóan szeptember k...

A művelet rendkívül összetett, hiszen a pillérek a meglévő vasúti híd és a Rákóczi híd között állnak (ahogyan ez a videóban is jól látható), így az úszódaruk gémjével nem lehet hozzájuk férni. Az elemeket ezért csak alulról beemelve lehet a helyükre illeszteni, a látványos és nehéz munkát speciálisan erre a célra kialakított hidraulikus emelőmű fogja elvégezni. A rendkívüli pontosságot igénylő művelet során a szükséges manővereket tolóhajók, kisgéphajók és horgonyzó dereglyék is segítik majd.

Fotók: Fotó: NIF Zrt.

Mint ismert, a kivitelezést a hazai közbeszerzések egyik királya, Szíjj László cége, a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Korlátolt Felelősségű Társaság végzi mintegy 35 milliárd forint értékben. 

Az összekötő vasúti hidat a Déli Körvasút fejlesztés részeként korszerűsítik, célja, hogy még több elővárosi vonat tudjon bejönni az agglomerációból a fővárosba.  

Nem déli, csak összekötő vasúti híd

Az összekötő vasúti híd hazánk egyik legfontosabb vasúti műtárgya, mivel a bajai Türr István híd kivételével tőle délre nincs más vasúti átkelő híd a Dunán (miután a dunaföldvári átkelő vasúti részét sikeresen leépítették 2001-ben). Ezáltal a hazai teherforgalom szinte teljes egésze a hídon keresztül bonyolódik.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.