LMP: béremelést a szociális dolgozóknak!

Bazsó Bálint 2020-11-12 12:04:51
Béremelést követel a szociális dolgozóknak az LMP a szociális munka napján. Társelnökük és az országos elnökség titkára csütörtöki online sajtótájékoztatóját a budapesti Clark Ádám téren tartotta, ahol az alagút fölé egy molinót is kihelyeztek a követelésről.  

Kanász-Nagy Máté társelnök szerint ezekben a hetekben bukik meg az Orbán-kormány által az elmúlt tíz évben felépített munka alapú társadalom. Aszerint ha munka van, minden van, de ha nincs munka, akkor nincs semmi, a kormánytól nem lehet segítségre számítani - mondta. Ezt az alapot ezért szerinte a járvány és az abból kibontakozó válság el fogja söpörni.

A feladat ezért szerinte egy erős szociális állam kialakítása, amelyen első lépése a szociális dolgozók megbecsülése, olyan béremelés, amely az elmúlt tíz évben elmaradt.

Újpest népjóléti alpolgármestereként beszámolt arról, hogy kerülete a szűkös költségvetés ellenére is nyújt plusztámogatást a szociális dolgozóknak, a szociális munka napján például a teljes ágazat jutalmat kapott. Szerinte mindez csak akarat kérdése, ami a kormányzatból hiányzik.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Ungár Péter, a párt országos elnökségének titkára kijelentette: lehetetlen a gazdasági növekedés erős szociális háló nélkül. Ezért kellene megbecsülni a szociális dolgozókat, jelenleg azonban ők a legrosszabbul fizetett állam alkalmazottak.

Kimaradtak az egyszeri 500 ezer forintos béremelésből is, holott az mindössze 45 milliárd forintjába került volna az államnak. Jelentős béremelést sem kaptak, de például az ingyenes közlekedés kedvezménye sem érvényes rájuk.

Elmondta: az LMP a szociális dolgozók érdekében indított petícióját már több mint 40 ezren írták alá. Kijelentette azt is: ha a kormány a szociális munka napján is megfeledkezik az érintettekről, akkor azok a 2022-es választáson emlékezni fognak rájuk.

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.