Hatvanhárom programmal készül Szombathely a tavaszi szezonra

Fehér Buda 2019-02-05 15:44:00
Nem lesznek csendesek a következő hónapok.

Hatvanhat kiemelt program, közte számos koncert, kiállítások, táncbemutatók, gyermekeknek szóló művészeti fesztivál, középiskolás színjátszó csoportok számára rendezett regionális találkozó is színesíti Szombathely tavaszi kulturális programkínálatát, melynek részleteit kedden sajtótájékoztatón ismertették az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ munkatársai, írja az MTI.

Parais István, az AGORA igazgatója hangsúlyozta, hogy a programkínálatot évről-évre igyekeznek úgy összeállítani, hogy azok között minden korosztály találjon érdeklődésének megfelelőt. Prieger Szabolcs, az AGORA igazgató-helyettese a részleteket ismertetve elmondta: február 18-án Koncz Zsuzsa ad koncertet a Művelődési és Sportházban (MSH), február 22-én pedig a Savaria Szimfonikus Zenekar Puccini Bohémélet című operáját adja elő Madaras Gergely vezényletével, február 23-án pedig az Ismerős Arcok 20 éves jubileumi koncertjén vehet részt a közönség.

Felsorolása szerint az MSH-ban még a tavasszal fellép majd például Bródy János, a Budapest Bár, a Quimby, az Ataru Taiko, a Coprive és a 100 Folk Celsius együttes is. Prieger Szabolcs szólt arról is, hogy a programkínálatot színházi előadásokkal is színesítik, március 8-án a Pannon Várszínház társulata adja elő például a Csinibaba című zenés vígjátékot, április 4-én pedig szavai szerint igazán nemzetközi színvonalú produkciónak ígérkezik a Kiev City Ballet Rómeó és Júlia előadása, amit szintén az MSH színpadán láthatnak és hallhatnak az érdeklődők.   

A programszervezésért felelős igazgató-helyettes szólt arról is, hogy április 11-én a költészet napján villámcsődületet terveznek az Ady téren, melynek részleteit nem árulta el. Szintén tavaszi programkínálatot gazdagítja március 12-én Badár Sándor és Aranyosi Péter humoristák fellépésével a Dumaszínház estje, valamint március 23-án Nagy Jonathán bűvész showja is.

Február 16-án a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ (MMIK) színháztermében egészestés műsorral lép fel az Ungaresca Táncegyüttes, tánccal ünneplik majd Szombathely főterén április 28-án a tánc világnapját, valamint ismét megrendezik május 24-én a Quadille Táncfesztivált, amellyel az érettségizőket köszöntik középiskolás társaik.

A gyerekprogramoktól Kiss Andrea szakági vezető szólt a sajtótájékoztatón. Kiemelte hogy március 20-21-én gyermek művészeti fesztivált rendeznek, március 22-23-án pedig regionális középiskolai színházi találkozót is tartanak Szombathelyen.

A sajtótájékoztatón Puskás Tivadart arról kérdeztük, hogy mikor hívja össze a közgyűlést. A válaszát videóra vettük, itt megnézhetitek:

VIDEÓ: Puskás Tivadar szombathelyi polgármester továbbra sem tudja, hogy mikor hívja össze a közgyűlést

Farkas Bazsi Pedig költségvetése továbbra sincs a városnak. Az 1,4 milliárdért készülő LED-es közvilágítás beállításában a lakosság segítségét kéri. Szombathely kulturális centruma az Agora tartott ma sajtótájékoztatót. Az intézmény vezetői vaskos programot ismertettek, csak kiemelt programból lesz 66. Közte 22 koncert és 13 gyerekprogram.

Szólj hozzá!

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák