Fotó: Vágvölgyi Bálint

VIDEÓ: Puskás Tivadar szombathelyi polgármester továbbra sem tudja, hogy mikor hívja össze a közgyűlést

Farkas Bazsi
2019. február 5. kedd, 13:00
Pedig költségvetése továbbra sincs a városnak. Az 1,4 milliárdért készülő LED-es közvilágítás beállításában a lakosság segítségét kéri.

Szombathely kulturális centruma az Agora tartott ma sajtótájékoztatót. Az intézmény vezetői vaskos programot ismertettek, csak kiemelt programból lesz 66. Közte 22 koncert és 13 gyerekprogram.

 

Bár nem közéleti sajtótájékoztató volt, mivel jelen volt Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) szombathelyi polgármester, így kérdeztünk tőle, persze, ahogy azt mostanság a városházi protokoll előírja csak és kizárólag a programokhoz kapcsolódóan.

 

Puskás Tivadar, szombathelyi polgármester továbbra sem tudja, hogy mikor tart közgyűlést

Az Ugytudjuk kérdésére válaszolt Puskás Tivadar

 

Azt kérdeztük, hogy elég sok programot mutattak be, azonban nincs még költségvetése Szombathelynek, ez nem veszélyezteti e az egyrészt önkormányzati támogatásból működő Agorát és programjait? Egyáltalán mikor lesz közgyűlés, ahol erről tárgyalhatnának?

 

Továbbá kitértünk arra is, hogy mivel szó esett néhány egészen közeli programról is, mostanság pedig korán sötétedik, nem félő e, hogy az elkezdett közvilágítás cserénél mutatkozó sötétben a programra igyekvők esetleg megsérülnek?

 


Puskás erre azt válaszolta, hogy az önkormányzatnak eddig sem volt még ilyenkor költségvetése. Arra vonatkozóan nem mondott pontos dátumot, hogy mikorra tervezi összehívni a közgyűlést. 

 

A közvilágítással kapcsolatban pedig azt mondta, hogy voltak ott helyszíni szemlén, ahol néhány nappal korábban Horváth Attila videó üzenetet posztolt, és kifogásolta a lámpák adta fényerőt. A szakemberek állítottak a lámpákon, most már minden tökéletes. Puskás azt mondta, hogy ez egy új rendszer, amit most építenek ki, ezért lehetnek még hibák. Arra kéri a lakosságot, hogy ezeket jelezzék a kátyú vonalnak is használt telefonszámon a 94/520-364, és minden bejelentést megvizsgálnak a szakemberek. 
 

A napokban többször is írtunk róla, hogy Elios közeli cég, a Ronkeo Kft. végzi Szombathelyen a köztéri lámpák LED-es cseréjét. A város 1,4 milliárd forintos lízing konstrukciót kötött a K&H Bankkal, amelynek értelmében a felvett hitelt a lámpák modernizációjáról megjelenő rezsi spórolásból fizeti ki a város.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás