Ha hétvégén a vélemény szabadságáért tüntetsz, akkor kedden ne örülj, mert épp korlátozzák azt...

Bazsó Bálint 2020-10-28 14:13:00
Addig nem lépünk előre, amíg hazánkban a vélemény szabadsága csupán saját véleményünk szabadságáig tart.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi szerkesztőségünk álláspontját. Vitáznál velünk? Küldd el az írásod nekünk!

Amennyiben a hétvégén a vélemény szabadságáért, az egyetemek autonómiájáért és úgy általában a demokráciáért tüntettél vagy csak ültél a legnagyobb közösségi média előtt és kommenteltél az európai értelemben vett európaiságért, akkor most ne örömködj, hogy elérhetetlenné tették a Mi Hazánk oldalát. 

Több okból se tedd.

Egyrészt, ha most boldogan és elégedett vigyorral a szádon dőlsz hátra és csettintesz, hogy végre elhallgattatták a Szélsőségeseket, akkor bizony pontosan úgy örömködsz és csettintesz, mint a Szélsőségesek, amikor az egyetemek autonómiáját csipegeti vagy korlátozza a független média mozgásterét a hatalom, libernyákozik a miniszterelnök vagy alapesetben igen hamar feledésbe merülő könyvet darál éppen le a médianyilvánosságért bármire képes egyszeri politikus.

Fotó: Pawel Kuczynski

Másrészt - ha az első érv nem érdekel, vagyis magasról teszel a vélemény szabadságára, amihez szerencsére szintén jogod van - a tiltás azért is hülyeség, mert kontraproduktív,

hiszen ezzel csak egy adott közösség - jelen esetben egy szűk, marginális kisebbség - erejét, kohézióját és küldetéstudatát növeli. 

Szomorú, de a még mindig messze parlamenti küszöb alatt, közéleti levegőért küzdő Mi hazánk Facebook-oldalának elérhetetlenné tétele ismét megmutatta, hogy nem léptünk előre semmit:

Szombaton a gép előtt ülő kormánypárti gúnyolta ki a véleményét kifejező tüntetőt, vonta kétségbe tüntetéshez való jogát, kedden pedig olyanoknak ért fülig a szája egy tiltás kapcsán, akik szombaton épp ezért álltak ki, hogy legyen végre szabad a vélemény. 

Vagyis Magyarországon a vélemény szabadsága még mindig a saját véleményünk szabadságáig tart, így amíg egymást vádoljuk kettős mércével, addig sem kell meghallgatni, s kényelmetlen vitákba bonyolódni, csupán legyőzni a másikat.

Így pedig nagyon nehéz lesz meghaladni a mostani közbeszéd reménytelen színvonaltalanságát.

Fotó és címlapkép: Pawel Kuczynski

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.