HIRDETÉS

Befejeződött a közel egymilliárdos beruházás, hét utca újult meg Szombathelyen

ugytudjuk.hu
2019. december 12. csütörtök, 14:40
Több mint öt kilométer újult meg.

Még április végén jelentették be, hogy az EU támogatásával, 915 millió forintból újulnak meg utak Szombathelyen. Ennyi pénzből azonban nem csak az aszfaltra futotta, járdák, kerékpárutak, parkolók és csapadékvízelvezető, magyarul árok is készült a beruházás során. A projekt végül ma, december 12-én zárult le, Németh Ákos, Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának tanácsnoka, majd Börzsei Csaba idézte fel, hogy Szombathely mely részein újultak meg az utak.

 

A projekt keretében Szombathely város belterületén, elsősorban a város ipari, gazdasági területeinek gyorsabb megközelítését, elérését szolgáló utcák rekonstrukciója zajlottak, így felújították:

 

 

 A 7 utca fejlesztésére 915 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Szombathely, ennyi pénzből jutotta összesen 5112,1 méter közút felújítására, 1015 méter kerékpársáv és kerékpárút kialakítására, 606,35 méter járdafelújításra és a hiányzó szakaszokon új járda építésére, 508,3 méter hosszúságban bel- és csapadékvízvédelmi létesítmények felújítására, és még 120 méter parkolósávot is létesítettek a városban.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás