Fotó: Farkas Bazsi

Alig másfél hónapja kapott tükörsima aszfaltot, máris szétbarmolták a szombathelyi Márton Áron utcát

Farkas Bazsi
2019. december 1. vasárnap, 17:52
Közel 100 millió forint ment el rá.

800 millió forintot kapott Szombathely az Európai Uniótól a közelmúltban útfelújításra. Szombathely Megyei Jogú Város közúthálózati elemeinek
gazdaságfejlesztési célú megújítása
- szólt hivatalosan a projekt neve. 

 

Összesen 7 utca újult meg. Többek között a Márton Áron utca is új, tükörsima aszfaltot kapott. Hogy pontosan mennyi pénz ment el rá, nem lehet tudni, mivel a Márton Áront az Ernuszt Kelemennel közösen írták ki közbeszerzésre. A két utcát pedig összesen 153 millió 971 ezer 954 forintért újították fel. 

 

Szeptember végén lett kész az út ezt, a hat másik utca felújításának hírével együtt, Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester jelentette be egy sajtótájékoztatón.

 

Ma mentem végig és vettem észre, hogy alig másfél hónappal az elkészülte után máris sikerült feltörni az aszfaltot. A felnyitott útburkolat melletti kerítésen egy tábla hirdeti, hogy az ingatlanon építkezési telkeket alakítottak ki. Közmű bekötés miatt kellett az aszfaltot máris feltörni. 

 

Információink szerint a telektulajdonossal szemben hatósági feljelentés tettek, 2020 június 30-ig 20 méter hosszan kell újra aszfaltoztatnia az eredeti kivitelezővel az útszakaszt. 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás