HIRDETÉS

Fotó: Ugytudjuk.hu

Előzni tilos, 30-as tábla, megállni tilos - meddig lesz ez kint a szombathelyi felújított Jókai utcában?

Farkas Bazsi
2019. augusztus 15. csütörtök, 06:26
Pár hétig, hónapig, örökké? Itt a válasz a kérdésekre.

Az elmúlt időszakban talán nem is volt olyan útfelújítás, ami annyi érdekességgel szolgált volna, mint a szombathelyi Jókai utca. Az utcát egy Európai Uniós pályázati forrásból újították meg, aminek az volt a lényege, hogy segítse a munkaerő mobilitását. Ezért kellett azt a kerékpársávot felfesteni az egyik oldalára, ami miatt az út 74 centivel szűkebb lett. Ez egyébként sokak szerint balesetveszélyes, de az EU felé így lehet elszámolni azt, hogy az út ezzel fejlesztve lett, vagyis sikerült hatékonyabbá tenni a munkaerő mobilitást.

 

Július végén nyitották meg az utat a forgalom előtt. De több olyan KRESZ tábla is kint maradt, ami nehezíti a közlekedést. Ilyen például a 30-as sebességkorlátozó, az előzni tilos vagy  éppen a parkoló sáv mellé kitett megállni tilos jelzés. Kíváncsiak voltunk, hogy ez meddig marad kint az út mellett, így az önkormányzathoz fordultunk. A nemrég érkezett válasz így szól:

 

A Jókai utcában a műszaki átadás még nem történt meg, ezért van kint a tábla. Amint befejeződik az átadási folyamat, akkor lesz végleges forgalmi rend.

 

Hogy ez mikor következhet be arról nem szól a tájékoztató.

 

De van ebben valami érdekes. Emlékeznek még a szombathelyi Felsőőr utcai parkolókra, amit a polgármesteri kabinet meghirdetett a sajtónak átadásra, aztán az eső miatt végül lemondták, majd a lakosok emiatt hetekig nem használhatták volna, az Éljen Szombathely képviselői el nem bontják az útakadályt?

 

Akkor a Fidesz azt mondta, hogy az ellenzék jogszerűtlenül járt el, mivel nem volt a parkolók műszaki átadása. Később egyébként kiderült, hogy bőven lehetett volna már használni a parkolókat a műszaki átadás ugyanis megkezdődött, így nem volt jogi akadálya. 

 

Most itt van egy újabb példa arra, hogy a Fidesz akkor nem mondott igazat. A Jókai utcát is használhatják az autósok úgy, hogy közben a műszaki átadás még nem ért véget. 

 

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás