Állítólag két hét múlva most már tényleg nekiállnak a szombathelyi Rumi út elb@szott hídfejeinek a levágásához

Farkas Bazsi
2019. szeptember 19. csütörtök, 14:04
A kivitelező ezt a körzet képviselőjének, Tóth Kálmánnak ígérte meg.

Júliusban elsőként írt róla az Ugytudjuk.hu, hogy tervezési hiba miatt gondok akadtak a szombathelyi Rumi út csapadékvíz-elvezetőjének építésekor. A lakók ugyanis vagy egyáltalán nem, vagy a korábbihoz képest szűkebb átjárót kaptak a házaikhoz. De az is problémát okozott, hogy az előíráshoz képest magasabb hídfejeket állítottak be, így sokan meghúzták az autójukat, mivel a Rumi útra záróvonal van felfestve, kis ívben pedig szinte lehetetlen ráfordulni így a hadra. 

 

Lassan két hónapja tart az ott lakók kálváriája. A körzet képviselője Tóth Kálmán (Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt) ma reggel friss közleményben tudatta, hogy újabb egyeztetésen vannak túl, a kivitelező pedig azt ígéri, hogy hamarosan lefűrészelik a magasabbra épített hídfejeket. 


1. A hídfejek levágása kb. két hét múlva próbavágással kezdődik.
2. A Rumi út 201. előtti járdaszakaszt (ami a Bendefy utcai buszmegálló mögötti részt jelenti), fel fogják bontani, az ott élők előzetes értesítésével.
3. A Csititó felől elkezdték a mederlapok elhelyezését. Az átereszekben levő csövek alsó része így egy szintbe kerül az árok aljával.
4. A Vass Gereben utcai levezető árokkal kapcsolatban megerősítették, hogy fedett, azaz zárt rendszert építenek nyílegyenesen belevezetve az esővizet a Gyöngyösbe. Ezzel a munkaszakasszal kezdték ezen a héten a munkát.
5. A Páfrány utcából a vizet szintén ebbe a szakaszba vezetik bele mindkét irányból  - adta közzé a képviselő. 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás