A szombathelyi ellenzéki összefogás az egyik legesélyesebb arra, hogy legyőzze az önkormányzati választásokon a Fideszt

ugytudjuk.hu
2019. augusztus 21. szerda, 17:45
10 másik városban számítanak még éles összecsapásokra októberben.

A HVG.hu szedte össze, hogy mely városokban készülhet kemény harcokra ősszel a Fidesz. A lap a közvélemény-kutatásokat vette ehhez figyelembe, összesen 11 olyan csatateret gyűjtöttek össze, ahol komoly verseny várható az önkormányzati választások előtti hetekben. 

 

Ezek közül az első a budapesti főpolgármesteri székért folytatott harc, itt a HVG éles küzdelemre számít. A lap aztán felsorolja Ferencvárost, Józsefvárost, Egert, Miskolcot, Pécset Szolnokot, Ózdot, Szegedet, Hódmezővásárhelyt, 

 

és köztük Szombathelyt is,

 

itt mind-mind kemény harcokra számítanak.

 

A HVG nem cicázik, rögtön a vasi megyeszékhely politikai életéről szóló elemzésük első mondatában már kimondják, hogy a szombathelyi Fidesz "olyan béna, mint országosan az ellenzék".  Felidézik, hogy a városban nemrég megfordultak a dolgok, hiszen az ellenzék rögtön január elején átvette az irányítást a közgyűlés fölött. Azt is leírják, hogy azóta a helyi Fideszben elég komoly belharcok folynak, ezt mi sem mutatja jobban, hogy Szombathely fideszes alpolgármestere néhány hete bejelentette, függetlenként elindul a polgármesteri székért.

 

A lap végül egészen 2014-ig nyúl vissza, amikor Puskás Tivadar és a Fidesz alig két százalékkal győzte le az MSZP, a DK és az akkor még létező Együtt jelöltjét, ezekből pedig azt vonják le, hogy Szombathelyen ugyan még mindig népszerű a Fidesz, de komoly esély van arra, hogy idén ősszel Nemény Andrást választják majd polgármesternek a szombathelyiek.

 

Térkép is készült azokról a nagyobb városokról, ahol ellenzéki győzelemre lehet számítani, ezen itt böngészhettek:

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás