A polgármester bujkálásától a szentivániak felháborodásáig: ez volt az öt legolvasottabb győri sztorink idén

Pintér Bence 2022-12-31 09:48:00
Cikkek, amelyeket több tízezren olvastak el az Ugytudjuk.hun 2022-ben.

Az elmúlt napokban több szempontból is összefoglaltuk Győr és az Ugytudjuk.hu 2022-es évét: volt hosszú évösszegző cikk, volt 13 elképesztő polgármesteri mondat, és volt egy gyűjtés olyan ügyekről, amelyekről leginkább csak tőlünk értesülhettek a győri polgárok. Ezekben mind közös, hogy alapvetően mi válogattuk őket össze, most azonban szeretnénk teret engedni olvasóinknak:

megmutatjuk, mi volt az öt legolvasottabb cikkünk idén győri közéleti témában, amelyekben közös, hogy mindegyiket egyenként több tízezer olvasó forgatta.

5. Ipari Park-bővítés: felháborodott szentivániakkal telt meg a győri városháza    

Az ötödik helyezést a szentiváni Ipari Park-fejlesztés ügyében napvilágot látott első nagyobb anyagunk kapta: az a városháza által szervezett lakossági fórum, amelyen azzal szembesültek a dísztermet megtöltő szentivániak, hogy nagyon közel hozzájuk jelentős mértékben zavaró hatású ipari övezet létesül, ahol „különösen veszélyes (pl. tűz, robbanás, fertőzőveszélyes), bűzös vagy nagy zajjal járó gazdasági tevékenységhez szükséges létesítményeket” lehet majd elhelyezni. A fórumon politikusok nem vettek részt, csak a jegyző, videófelvételt és tudósítást csak mi készítettünk.

4. Úgy néz ki, Dézsi polgármester most már csak lazán hülyének néz mindenkit    

Szeptemberben a város bezárt egy sor intézményt: a fiókkönyvtárakat, a múzeumot, a levéltárat, az uszodákat, de Dézsi Csaba Anrás polgármester erről a maga kis buborékában nem igazán posztolt semmit, és még azóta sem vállalta a felelősséget azért, hogy Győr az év utolsó harmadában csak a legalapvetőbb szolgáltatásokat tudta nyújtani a lakóinak. Ennek csúcspontjaként aztán álhírnek nevezte, hogy a két napja zárva tartó uszoda zárva van, és úgy csinált egy videóban, mintha oda árki besétálhatna. A felháborodás miatt aztán novembertől megnyitották a nagyközönség előtt az egy darab nyitva tartó medencét, ahol addig csak a sportolók úszhattak. A diákok úszástanulására fókuszáló Úszó Nemzet-program működése a városban viszont még így sem megoldott.

3. Ötven perc bujkálás után egy kérdésre sem válaszolt érdemben Dézsi Csaba András

A harmadik, azaz dobogós helyen a második alkalom szerepel, amikor a kameránk elől tavaly óta menekülő polgármestert a GyőrPlusz épülete előtt vártuk egy élő adás keretében, hogy feltegyünk neki pár kérdést, amelyre korábban e-mailben nem válaszolt. Ez volt az egyetlen alkalom, amikor meg is állt, de kérdésekre természetesen nem válaszolt. Két héttel később már Szakács István, országszerte ismert győri fideszes influenszer várt minket az épület előtt, állítólag aját magától találta ki, hogy odajön zavarni a műsort.

2. Mégis mi folyik itt Győrben?

2022 második legolvasottabb győri cikke az Ugytudjuk.hun ez a december elsejei fejtegetésünk volt a város pénzügyeiről. Miután hónapokig azt hallgattuk a városvezetés felől, hogy nincsen pénz – ne feledjük, Dézsi polgármester augusztusban ahhoz hasonlította a helyzetet, amikor fiatalkorában a zsebében turkált, hogy hol maradt egy kis pénz. Ehhez képest decemberre az lett a szöveg, hogy nem is volt szó arról, hogy nincs pénz, sőt! Ebben a cikkben jó pár kérdést feltettünk a város anyagi helyzete kapcsán, amit legjobban nem az jellemez, hogy mennyi pénz van a kasszában egy adott időpillanatban, hanem az, hogy mennyi mindent kellett bezárni más városokhoz képest, és hogy milyen hitelei vannak a városi cégeknek, tehát áttételesen a városnak.

1. Nem mert kijönni a GyőrPlusz épületéből Dézsi polgármester, mert kamerával vártuk

Az idei legolvasottabb győri cikk lapunk felületein az első olyan alkalom volt, amikor élő kamerával érkeztünk a GyőrPlusz épülete elé, hogye elcsípjük pár kérdésre a rádióban interjút adó Dézsi Csaba András polgármestert – aki azonban soha nem jött ki a főbejáraton, és ült be a szolgálati Audiba. Egy ponton kommunikációs tanácsadója, Hajba Ferenc kijött, és elhajtott, aztán nem sokkal később elment a szolgálati Audi is testőröstül, de a polgármester nélkül. Hogy hová tűnt a polgármester, esetleg Hajba Ferenc autójában távozott a hátsó kijáraton át – sosem fogjuk megtudni. Azért mentünk egyébként oda egyébként idén négy alkalommal, mert a polgármester sajtókérdéseinkre tavaly nyár óta nem válaszol, sajtótájékoztatóra nem hív minket. Később aztán interjút ígért, amit mondvacsinált indokkal lemondott.

Ezek a témák érdekelték tehát leginkább olvasóinkat Győrből 2022-ben: köszönjük, hogy ilyen sokan olvasnak, olvastok minket!

Legyen ez így jövőre is! Addig pedig iratkozzatok/iratkozzanak fel a Győr filter nélkül hírlevélre, és kövessétek/kövessék a Győr összefog csoportotUgytudjuk.hu Győr Facebook-oldalát, a Befejezetlen Győr TikTok-csatornát, valamint az Ugytudjuk.hu „Győr” címkéjét!

Szólj hozzá!

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.