Folytatódik a fizetésemelések sora a TDK szombathelyi gyáregységében

ugytudjuk.hu 2022-12-09 16:58:00
2021 óta eddig négyszer sikerült bérmegállapodást kötni a szakszervezetnek a vezetőséggel.

Korábban a szombathelyi Schaefflerrel kapcsolatban írtuk meg, hogy bérfejlesztési megállapodásra jutott a szakszervezet a gyár vezetésével.

Legutóbb pedig a TDK helyi üzemének dolgozói szakszervezeténél érdeklődtünk, hogy hogyan állnak a 2023-ra vonatkozó bértárgyalások.

Németh Attilával, az Elektronikaipari Dolgozók Független Szakszervezete elnökével beszélgettünk.

Németh Attila: Példaértékű, hogy a TDK-val 2021-2022 évre vonatkozóan négy alkalommal sikerült bérmegállapodást kötnünk.

A jelenleg kialakult gazdasági helyzetben a saját utunkat járva, belső megegyezés szerint, nem eltörölhető rezsitámogatás biztosítása a célunk, hanem visszavonhatatlan alapbér emelésben gondolkodunk. 

Napi aktualitás az, hogy a 2023-ra vonatkozó bértárgyalás sorozatunk eredményesen zárult, erről munkatársaink a napokban kaptak tájékoztatást. Az elmúlt években rend szerint az volt a tendencia, hogy az átlagos fizetésemelések az infláció mértékét alaposan meghaladták. Bár a TDK konkrét számokat üzletpolitikai okokból nem közöl, az nem kétséges, hogy a mostani rendkívüli gazdasági helyzetben is úgy határoztuk meg a bérmegállapodás sarokszámait, hogy mi is pontosan tudjuk és érezzük az infláció milyen hatással van a kollégáinkra.  

Ezek az alapbéremelések a gyár valamennyi, mintegy 2500 munkavállalóját érintik.

Mi alapján tudnak tárgyalni – mint mondja – rendre eredményesen a vezetőséggel?

Németh Attila: A vállalatnál működő reprezentatív Elektronikaipari Dolgozók Független Szakszervezete (röviden EDFSZ) fő célja a munkavállalói érdekek érvényesítése. Ezt szem előtt tartva a munkáltatóval folyamatos párbeszédet folytatunk, aminek az alapjait a 2000-es évek legelején raktuk le. Felismerve, hogy a sikereket csak közösen érhetjük el, a szakszervezet és a munkáltató is partnerként tekint egymásra. Fontos hangsúlyozni az egymásrautaltságot, hiszen a vállalatnak képzett, elkötelezett dolgozókra van szüksége, míg a munkavállalóinknak stabil, a család eltartását biztosító munkahelyre.

Úgy érzem, hogy az elért eredmények nem csak a munkáltatói nyitottságot, de a munkavállalók egységes fellépését is mutatják.

Németh Attila:Itt emelném ki a szakszervezet feladatát: meg kell tudnunk fogalmazni azokat a dolgozói igényeket, amelyek teljesítése elégedett, motivált munkavállalói réteget eredményez. 

Az egyeztetéseink során elengedhetetlen, hogy mindkét fél igyekezzen a közös érdekek mentén win-win megállapodást kötni. 

Jelenleg a munkaügyi kapcsolataink rendezettek, a TDK vezetése bevonja az érdekképviseleteket a döntései előkészítésébe. Megállapodásainknak összefoglalója az érvényben lévő, mindenkire kiterjesztett Kollektív Szerződésünk (KSZ), amelynek részét képezik a bérmegállapodásaink, illetve ebben rögzítjük közösen a munkavégzésre és juttatásokra vonatkozó belső szabályokat, de ebben határoztuk meg a 13. havi fizetés feltételeit, és a szintén mindenkinek járó cafeteria keretet is. 

Úgy gondolom, egyik oldalról a Kollektív Szerződések megkötése kell, hogy a szakszervezetek legfontosabb célkitűzése legyen, a másik oldalról szükséges, hogy a munkáltató értékként tekintsen az alkalmazottakra. Ezt támasztja alá a KSZ kötési hajlandóság, valamint annak tartalma.

Sikerült a fizetésemelésen kívül esetleg más juttatásban is megállapodni?
 
Németh Attila: Kiemelném még a TDK Gondoskodás Programunkat, amely új elemmel is bővült. Ebben a már létező, munkatársakra kötött, magasösszegű élet-, baleset-, és kritikus betegség biztosításunk mellé magánegészségügyi szolgáltatóval is szerződést kötött a vállalat, amely a munkatársakon túl gyermekeikre is érvényes. Ezzel is hozzájárul a vállalat a munkavállalók egészség-, lét-, valamint a családok anyagi biztonságához!

Szólj hozzá!

Horváth Attila: Nem tartom kizártnak, hogy lakossági egyeztetést kezdjünk az Intermodális Csomópontról

Bár a megvalósítás egyelőre a kanyarban sincs, lehet, hogy így is érdemes egy társadalmi párbeszédet elkezdeni.

Az LMP az energiaügyi miniszterhez fordul a recski bányanyitás ügyében

200 méteres távolságra van a bánya a lakott területtől.

Tagadja a Mi Hazánk, hogy tagja lenne a győri Fodor Roland

A párt szerint csak a jelentkezését nyújtotta be.

A komáromi akkumulátorgyár bővítésétől rettegnek a helyiek

Már a mostani működés mellett is vannak aggasztó jelek.

Február második felében már egészen biztosan használható lesz Szombathely legújabb útja

Végre gurulhatnak az autók a Körmendi és a Jáki út között.

Szombathely nemet mond az akkumulátorgyárakra!

Határozatot hozott rá a közgyűlés. A Fidesz-frakció nem nyomott gombot.

A SZOVA balatoni nyaralójában fognak üdülni a szombathelyi gyerekek

Egészen biztosan nem fogják eladni az ingatlant - jelentett ki Nemény polgármester.

Ukránokat kutyázó posztot rakott ki, kátyúkról kapott kérdéseket a győri fideszes képviselő

A világpolitikai kalandozásnak a szabadhegyi helyi ügyek vetettek véget.

Rekordokkal zárta a Szombathelyen is jelen lévő Főtaxi az elmúlt évet

A flotta autói összesen csaknem 36 millió kilométert tettek meg.

Elit informatikus-alapképzést indít a győri egyetem

„Erős, magas presztízsű szakot indítunk, ahová a legjobb és a legmotiváltabb fiatalok jelentkezését várjuk” – fogalmazott a dékán.

Tüntetést szervez az LMP Debrecenbe

A párt minden önkormányzati képviselője előterjesztéssel próbálja megvédeni a helyieket.

Február másodikán indulnak a bértárgyalások az Audiban

A szakszervezet a bérek reálértékét akarja megőrizni.

Fizetős lesz a győri ETO Park parkolója

Az első három óra ingyenes lesz, utána kétszáz forintot kell fizetni óránként.