Mozgolódik a Balázsy-team

Farkas Bazsi 2022-10-17 05:37:36
Újra erőre kap a szombathelyi reform-Fidesz?

Ha szoros versenyben is, de 2019-ben a polgári gondolat alulmaradt Szombathelyen. Az eredmény azonban nem elgyengített, hanem megerősített bennünket. 

Építkezésben, lelkesedésben, közösségteremtésben. - kezdte így Facebook-bejegyzését Balázsy Péter, megyei jegyző, a Fidesz-KDNP korábbi polgármester jelöltje.

Fotó: Balázsy Péter Facebook

Balázsy ezt annak kapcsán posztolta ki, hogy október 8-án szombaton polgári pikniket tartottak Velemben, a felújított Stirling-villában, 

Múlt szombaton hagyományteremtő szándékkal a szombathelyi polgári civil szervezetek tagjainak részvételével szervezte meg az I. Velemi Polgári Pikniket a Polgárok a Városért Egyesület.

Érdekes beszélgetések, kiváló ételek, kellemes zene kísérte a pikniket, amelynek közönségét videóüzenetben köszöntette Fürjes Balázs miniszterhelyettes úr is - folytatódott a bejegyzés, ami a komoly eltökéltséget mutató “Folytatjuk!” felkiáltással zárult.

Balázsy posztjához csatolt fotóin több KDNP-s politikus is feltűnik. Ott volt Melega Miklós városi képviselő, de a nézők között feltűnt Puskás Tivadar, Szombathely korábbi polgármestere. Ami feltűnik az az, hogy sem Hende Csaba (Fidesz-KDNP) Szombathely és térsége parlamenti képviselője sem pedig a hozzá közel álló politikusok nem vettek részt Balázsy eseményén.

Fotó: Balázsy Péter Facebook

Arról már korábban is írtunk, hogy Szombathelyen szakadni kezdett a Fidesz és két csapat látszik kirajzolódni. A Hende Csabához köthető régi motorosok, mint például Illés Károly, aki jelenleg a legesélyesebb arra, hogy a 2024-ben a párt listavezetője és egyben polgármesterjelöltje legyen. (Még ha nem is lesz közvetlen polgármesterválasztás, akkor egy esetleges fideszes többség felállásakor Illés lenne a befutó a bársonyszékre.) 

A másik vonal pedig a Balázsy Péter által képviselt reformisták, akik nem egyszer már most is fogalmaznak meg kritikát a jelenlegi rezsim keménykezűségével kapcsolatban.

Hendén már egyszer átlépett az új vonal, hiszen Balázsy volt a 2019-es polgármester-jelöltje a Fidesznek. Az, hogy Balázsy mennyire más vonalat akart képviseli a régihez képest, jól mutatta, hogy még választási plakátja is eltért a fideszes prototípustól.

Bár furcsán hangzik, a Fidesz ‘19-es szombathelyi veresége jól jött a párt régi motorosainak, hiszen példaként tudták mutatni: Ez történik, ha nem aszerint mennek a dolgok, ahogy azt ők akarják.

Fotó: Balázsy Péter Facebook

Balázsy Péter bár listavezetője volt a Fidesz-KDNP-nek, végül nem ült be a testületbe, ez pedig akár végzetes is lehet, amennyiben továbbra is politikai pályában gondolkodik. Megyei jegyzőként ugyanis egyetlen politikai nyilatkozatot sem tehet, egy akciót sem hajthat végre. Ezzel szemben Illés Károly annyiszor és úgy nyilatkozik meg a város közügyeivel kapcsolatban, ahányszor csak akar. Balázsynak tehát maradnak az ehhez hasonló rendezvények és egy-egy Facebook-poszt kerti munkákról, gesztenyeszedésről, a színház születésnapi köszöntéséről.

Pluszban az sem válik Balázsy javára, hogy döntése után könnyen rásüthetik, hogy mivel nem kapta meg a polgármesteri bársonyszéket, már nem is volt neki fontos a szombathelyiekért végezhető munka.

Mindenesetre a mostani poszt arról árulkodik, hogy Balázsy Péter és a mögötte álló támogatók nem mondtak le arról, hogy valós politikai tényezők legyenek a szombathelyi közéletben. Ez pedig azt jelenti, hogy izgalmas időszak előtt állunk már, ami a 2024-es választási erőviszonyok rendeződését illeti.  

Szólj hozzá!

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.

LMP: Magyarországot nem a Fidesz-KDNP kormányozza, hanem a multik

Csárdi Antal, a párt frakcióvezető-helyettese szerint mára egyértelművé vált, hogy Magyarországot nem a Fidesz-KDNP kormányozza, a meghatározó döntések multinacionális vállalatok irodáiban születnek.

Leváltotta a győri Fidesz Hajtó Pétert a gazdasági bizottságból

A zöldbizottságba tették át a Borkai-párti exfideszest, a helyére ültettek.

Péntektől felfordulás lesz a szombathelyi Vasútállomáson

Vágányzár, vonatpótló buszok, pályaépítés.

Háromszor ütött a kemenesháti sportbálon

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Október 7-én ismét nyit a nagyközönségnek a szombathelyi Jégcsarnok

Augusztus végétől ismét van jég a létesítményben.

Akkugyárról kérdezett a momentumos, bemutatott neki a polgármester

Zárt ülésen tárgyalták Nyíregyházán az oda tervezett akkugyár ügyét.

LMP: Lantos Csabának távoznia kell

A zöldpárt szerint a kormány pénteken hatályba léptetett veszélyhelyzeti kormányrendelete a szennyező, környezetromboló cégeknek kedvez.    

„Halállistát” készített az iskolai mészárláshoz egy tizenhat éves Győr-Moson-Sopron megyei fiú

A náci eszmékhez vonzódó fiatal vásárolt egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

1,3 milliárd alumíniumdoboz kerül forgalomba Magyarországon évente

Szeptember 23-án van a nemzetközi hulladékgyűjtő nap.

Dézsi Csaba András negyedszer hazudta azt, hogy ki van tiltva a Győr összefog csoportból

Az egyik fideszes alpolgármester, pár képviselő és a polgármesteri főbiztos is tagja a csoportnak, pedig Dézsi szerint ők is ki vannak tiltva.