Mozgolódik a Balázsy-team

Farkas Bazsi 2022-10-17 05:37:36
Újra erőre kap a szombathelyi reform-Fidesz?

Ha szoros versenyben is, de 2019-ben a polgári gondolat alulmaradt Szombathelyen. Az eredmény azonban nem elgyengített, hanem megerősített bennünket. 

Építkezésben, lelkesedésben, közösségteremtésben. - kezdte így Facebook-bejegyzését Balázsy Péter, megyei jegyző, a Fidesz-KDNP korábbi polgármester jelöltje.

Fotó: Balázsy Péter Facebook

Balázsy ezt annak kapcsán posztolta ki, hogy október 8-án szombaton polgári pikniket tartottak Velemben, a felújított Stirling-villában, 

Múlt szombaton hagyományteremtő szándékkal a szombathelyi polgári civil szervezetek tagjainak részvételével szervezte meg az I. Velemi Polgári Pikniket a Polgárok a Városért Egyesület.

Érdekes beszélgetések, kiváló ételek, kellemes zene kísérte a pikniket, amelynek közönségét videóüzenetben köszöntette Fürjes Balázs miniszterhelyettes úr is - folytatódott a bejegyzés, ami a komoly eltökéltséget mutató “Folytatjuk!” felkiáltással zárult.

Balázsy posztjához csatolt fotóin több KDNP-s politikus is feltűnik. Ott volt Melega Miklós városi képviselő, de a nézők között feltűnt Puskás Tivadar, Szombathely korábbi polgármestere. Ami feltűnik az az, hogy sem Hende Csaba (Fidesz-KDNP) Szombathely és térsége parlamenti képviselője sem pedig a hozzá közel álló politikusok nem vettek részt Balázsy eseményén.

Fotó: Balázsy Péter Facebook

Arról már korábban is írtunk, hogy Szombathelyen szakadni kezdett a Fidesz és két csapat látszik kirajzolódni. A Hende Csabához köthető régi motorosok, mint például Illés Károly, aki jelenleg a legesélyesebb arra, hogy a 2024-ben a párt listavezetője és egyben polgármesterjelöltje legyen. (Még ha nem is lesz közvetlen polgármesterválasztás, akkor egy esetleges fideszes többség felállásakor Illés lenne a befutó a bársonyszékre.) 

A másik vonal pedig a Balázsy Péter által képviselt reformisták, akik nem egyszer már most is fogalmaznak meg kritikát a jelenlegi rezsim keménykezűségével kapcsolatban.

Hendén már egyszer átlépett az új vonal, hiszen Balázsy volt a 2019-es polgármester-jelöltje a Fidesznek. Az, hogy Balázsy mennyire más vonalat akart képviseli a régihez képest, jól mutatta, hogy még választási plakátja is eltért a fideszes prototípustól.

Bár furcsán hangzik, a Fidesz ‘19-es szombathelyi veresége jól jött a párt régi motorosainak, hiszen példaként tudták mutatni: Ez történik, ha nem aszerint mennek a dolgok, ahogy azt ők akarják.

Fotó: Balázsy Péter Facebook

Balázsy Péter bár listavezetője volt a Fidesz-KDNP-nek, végül nem ült be a testületbe, ez pedig akár végzetes is lehet, amennyiben továbbra is politikai pályában gondolkodik. Megyei jegyzőként ugyanis egyetlen politikai nyilatkozatot sem tehet, egy akciót sem hajthat végre. Ezzel szemben Illés Károly annyiszor és úgy nyilatkozik meg a város közügyeivel kapcsolatban, ahányszor csak akar. Balázsynak tehát maradnak az ehhez hasonló rendezvények és egy-egy Facebook-poszt kerti munkákról, gesztenyeszedésről, a színház születésnapi köszöntéséről.

Pluszban az sem válik Balázsy javára, hogy döntése után könnyen rásüthetik, hogy mivel nem kapta meg a polgármesteri bársonyszéket, már nem is volt neki fontos a szombathelyiekért végezhető munka.

Mindenesetre a mostani poszt arról árulkodik, hogy Balázsy Péter és a mögötte álló támogatók nem mondtak le arról, hogy valós politikai tényezők legyenek a szombathelyi közéletben. Ez pedig azt jelenti, hogy izgalmas időszak előtt állunk már, ami a 2024-es választási erőviszonyok rendeződését illeti.  

Szólj hozzá!

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.