A rájátszás volt az alapcél, végül nagy csatában maradt csak alul a döntőben a Szombathely Crushers

Vágvölgyi Bálint 2022-08-02 18:18:00
A Zúzók jövőre is egyben tartanák a csapat magját.

A 2022-es amerikaifutball-szezon kezdete előtt készített interjúnkban Májer László, a Szombathely Crushers elnöke a rájátszásba jutást tűzte ki elsődleges célként a csapat számára. Ezt a Zúzók végül jócskán túlszárnyalták, a csapat óriási küzdelemben maradt csak alul az egész szezonban veretlen Budapest Titans ellen a divízió I-es bajnokság döntőjében. A Crushers technikai vezetőjével, Ács Dáviddal beszélgettünk a mögöttünk lévő szezonról.

Milyen előjelekkel indultatok neki a bajnokságnak, mik voltak az elvárások a csapat felé?

Amerikai játékosunkat, Billy Hattent sikerült negyedik közös szezonunkra is itt tartani, illetve két korábbi meghatározó játékosunk, Bökfi Kornél és Gálos Márton is visszatért. Rutinos védőnk, Szabó Áron pedig az edzői feladatokat is magára vállalta, így a rájátszásba jutást tűztük ki elsődleges célként magunk elé.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

A gyengébb kezdés után mennyire esett kétségbe a csapat? Hogy sikerült a rossz szériát végül átbillenteni?

Az első mérkőzésünkön, a bajnokság leggyengébbnek várt - és végül utolsóként is végzett - csapatától, a Tatabánya Mustangstól kaptunk ki elég simán. Szerencsére a második mérkőzésre már meghoztuk a megfelelő változtatásokat és onnantól kezdve még akkor is elégedettek lehettünk a játékkal, ha vereséget szenvedtünk. 

Az alapszakasz utolsó fordulója előtt több csapatnak is volt még esélye rájátszásba jutni, elég sok ismeretlenes volt az egyenlet, hogy ki jut tovább, ki esik ki. Ment a számolgatás a Budapest Cowbells II elleni meccs előtt vagy nem foglalkoztatok vele, csakis a győzelem lebegett a csapat szeme előtt?

Természetesen biztosra akartunk menni és a saját meccsünkön akartuk bebiztosítani a rájátszást. Szerencsére aznap volt a legjobb a szezonban a támadójátékunk, így nem volt kérdéses a győzelem.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Milyen volt belülről megélni a VSD Rangers elleni elődöntő feszültségeit, hogy a meccs utolsó percében is még 0-0 volt az állás?

A védelmünk óriásit játszott, mivel válogatott játékosokkal megerősített támadósort sikerült feltartóztatniuk az egész meccsen. A támadósorunk, bár jól haladt, a végén mindig elpuskázta a pontszerzést.

Nagyon idegörlő volt ezt átélni, szerencsére fél perccel a vége előtt megtört a jég és megszereztük a mindent eldöntő touchdownt.

A döntőben, a Budapest Titans ellen is vezettetek nem sokkal a vége előtt. Ha a szezon előtt ezt mondja valaki, aláírtátok volna? Csalódott volt a csapat, hogy nem sikerült a győzelem vagy inkább örültetek az ezüstnek?

A szezonnak volt olyan pontja is, amikor még azt is aláírtuk volna, ha a rájátszásba jutunk, mert az is nagyon kétes volt. Két perccel a vége előtt fordított az ellenfél egy felpattanó labdával a döntőben.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Óriási fájdalom ilyen balszerencsés módon veszíteni és kell még idő, de szerintem pár hét vagy hónap múlva egy megnyert ezüstéremként tudunk tekinteni a szezonra.

Összességében hogy értékelitek az bajnokságot?

Abban sajnos nem tudtunk előre lépni a tavalyi évhez képest, hogy az első meccset ne szúrjuk el, de idén már nagyon jó volt az látni, hogy a csapat játékának volt egy fejlődési íve a szezon során és a legfontosabb meccsekre megjött a legjobb forma.

Épp csak vége a szezonnak, de lehet-e már tudni valami változást a keretben vagy ez még bőven a jövő zenéje?

Egyelőre bizakodóak vagyunk a csapat egyben tartását illetően. A tudat, hogy még mindig ott vagyunk a legjobbak között és ennyire megdolgoztattuk a végső győztest a bajnoki aranyért, nagyon sok játékost arra késztet, hogy továbbra is játszon.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.