A kiszolgálás nem szenvedett csorbát a Westy Hajón, de a tányérok igen

Papp László Tamás 2022-05-19 18:23:00
Vajon a hullámzástól koccantak össze?

A Duna partján, Győr egyik legszebb részén lehorgonyzott Westy Hajó kínálatát teszteltük ezúttal.

Fotó: Papp László Tamás

A hajóbelső berendezése kényelmes, a székek és asztalok is maradásra csábítóak, órákig is elücsörögnénk rajtuk, ami nem minden éttermi ülőalkalmatosságról mondható el. 

Fotó: Papp László Tamás

Előételnek vörös és zöld lencsés fácánlevest rendeltünk 2990 forintért. A megfelelően gyors, udvarias kiszolgálással nem volt gond, ahogy a levessel sem. Azzal, amiben kihozták, már inkább.

Fotó: Papp László Tamás

Mert azért egy ilyen szintű, ilyen helyen lévő étteremnél talán nem eltúlzott igény, hogy a tányér ne legyen törött, csorba. Ez bizony az volt.

Fotó: Papp László Tamás

A főétel Taco-bundában sült csirkemell burgonyakrokettel, amely 3490 forintért hozta azt, mely elvárható tőle, nem is volt rá különösebb panasz, bár a mártás (enyhén szólva) lehetett volna sűrűbb.

Fotó: Papp László Tamás

Viszont a Szent Péter halfilé koktélrákos, homárszószos linguinivel (5290 forintot kóstálva) érdekes gasztronómiai ízkonfigurációt hozott létre. Sajátos egyensúlyi helyzetet teremtve: amit a nem teljesen ízlésem szerint készült hal elronthatott volna, azt a rák helyrebillentette, a szósz pedig hasonló varázslatot követett el a tészta irányában.

Fotó: Papp László Tamás

Összességében tehát nemigen voltam képes elégedetlenre kihozni az ítéletet, ami a tartalmat illeti. A „hordozóeszközből” viszont ezúttal sem tudott a személyzet csorbítatlant prezentálni. 

Fotó: Papp László Tamás

S amikor ez másodjára fordul elő, akkor már az étteremkritikus - Rózsa Sándor nyomdokaiba lépve - összevonja a szemöldökét. Olyan ez, mint amikor az autókölcsönzőből bérbe vett kocsi tökéletesen megy, de az ajtaján van egy jókora repedés. Az ember kicsit megtorpan, mielőtt beleülne. Étkezésnél pedig a tányéron lévő repedésekben megülő (s onnan a sima felületnél jóval nehezebben eltávolítható) szennyeződés akár higiéniai rizikófaktort is teremthet.

Folytatván a gasztroportyát: a füstölt sajttal, pármai sonkával, mustárral töltött sertéskaraj meg 3440 forintos áron gyakorlatilag panaszmentes gasztronómiai élményt szállított. 

Fotó: Papp László Tamás

Ha rosszmájúak akarunk lenni, hozzátehetjük: ezúttal sikerült ép tányérban kihozni a fogást. De ne legyünk azok, inkább élvezzük tovább az utazást. Különösen, hogy a desszertszekció pedig (tartalmilag legalábbis) hibátlanra sikeredett.

A somlói (1590 forintért) nem okozott olyan kellemetlen, nem várt meglepetést, amiben jó párszor részünk volt más vendéglátóhelyeken. Ehelyett az ízlelőbimbók olyat kaptak, amire felkészültek.

Fotó: Papp László Tamás

Az 1890 forintba kerülő chilis ameretto fehércsokis pisztáciával az „ilyet még nem ettem, de nagyon jó” érzését hozta el.

Fotó: Papp László Tamás

Nem bántuk meg, hogy ráálltunk a pisztáciavonalra, mert a  pisztáciás ricottás cannoli...

Fotó: Papp László Tamás

...valóságos pszichedelikus gasztrotripet idézett elő, kajakóma helyett szinte egy másik tudatsíkra repítve. Hát nem megér ez rongyos 1990 forintot? 

Tutira megérne - ha nem lenne itt is csorba a tányér.

Fotó: Papp László Tamás

Ez már a harmadik. S itt van a pillanat, amikor az ember száján kicsúszik egy nemárbazmeg. Mert azért az ilyesmire oda kéne figyelni, ha nem akarják, hogy a kritikusi toll hegyén vér fakadjon. A végére pedig negatív slusszpoén gyanánt újból jelentkezett valami, ami a csorba tányérokhoz betársulva nem kicsit ambivalenssé tette az élményt. A mangó-lótuszvirágos limonádé képében érkező tartalom igazán üdítőnek bizonyult, csak a forma hibázott ismét némiképp. Mert ha az utóbbira is adni próbálunk, akkor limonádét nem söröspohárban szervírozunk.

Fotó: Papp László Tamás

Persze lehet mondani, hogy a belbecs (amit viszonylag magasra pontozhatunk itt) jobban számít, s nagyobb gond lenne, ha az csorbulna, s a külcsín alacsonyabb szintje még a tűréshatáron belüli. Egy kültelki gyorsbüfé esetén minderre kis habozás után akár rá is bólinthatnánk, de egy háromfős ebédnél, 29.290 forintos cech esetén kicsit többet várna az ember a külalak frontján is.

Fotó: Papp László Tamás

Reméljük, a hajóétteremben tett látogatásunk és a cikk megjelenése között eltelt idő alatt kicserélték a csorba tányérokat. Vagy ha nem, akkor riportunk közzététele után megteszik. A gasztroportya természetesen a jövőben is folytatódik.

Szólj hozzá!

Lemondott Haba Vilmos, a győri Jobbik elnöke

Facebook-oldalán jelentette be a hírt.

Weöres Sándor és Károlyi Amy beugrott egy feketére a szombathelyi Nagyszállóba

Különös alakok lepték el a bezárt hotel földszinti ablakait. Derkovits Gyula önarcképe is megjelenik.

Gyógygombák és kender: harmónia az egészség szolgálatában

Az idők folyamán a természet ajándékai mindig is fontos szerepet játszottak az egészség megőrzésében.

Megkezdődik a szombathelyi Liget utcai híd felújítása

Jövő héttől lehet forgalomkorlátozásra számítani a környéken.

200 millió forintot nyert Körmend a Rákóczi Ferenc utcai háziorvosi- és fogorvosi rendelők fejlesztésére

Az épületek új hőszigetelt ablakokat kapnak, és LED világítást szerelnek fel.

Belvárosi forgalomkorlátozást hoz magával a szombathelyi Urban pARTy

Szombaton sétáló utcává változik a Kőszegi utca.

Alig 3 millió forint nyereséggel zárta a tavalyi évet a C.P. Portál Kft.

Miközben közel félmilliárd forint volt Varga Jenő, sárvári önkormányzati képviselő cégének a bevétele.

Újra Fröccsnapok lesznek a hétvégén Győrben 

Jön a nyár legpezsgőbb hétvégéje.

Remek rajt a Gyermek OB-n Győrben 

A városban tényleg úszóbajnokok születnek.

Gépjármű-kiskereskedelemre váltott Illés Károly vállalkozása

Továbbra is veszteséget termel a szombathelyi önkormányzati képviselő Kft.-je.