A kiszolgálás nem szenvedett csorbát a Westy Hajón, de a tányérok igen

Papp László Tamás 2022-05-19 18:23:00
Vajon a hullámzástól koccantak össze?

A Duna partján, Győr egyik legszebb részén lehorgonyzott Westy Hajó kínálatát teszteltük ezúttal.

Fotó: Papp László Tamás

A hajóbelső berendezése kényelmes, a székek és asztalok is maradásra csábítóak, órákig is elücsörögnénk rajtuk, ami nem minden éttermi ülőalkalmatosságról mondható el. 

Fotó: Papp László Tamás

Előételnek vörös és zöld lencsés fácánlevest rendeltünk 2990 forintért. A megfelelően gyors, udvarias kiszolgálással nem volt gond, ahogy a levessel sem. Azzal, amiben kihozták, már inkább.

Fotó: Papp László Tamás

Mert azért egy ilyen szintű, ilyen helyen lévő étteremnél talán nem eltúlzott igény, hogy a tányér ne legyen törött, csorba. Ez bizony az volt.

Fotó: Papp László Tamás

A főétel Taco-bundában sült csirkemell burgonyakrokettel, amely 3490 forintért hozta azt, mely elvárható tőle, nem is volt rá különösebb panasz, bár a mártás (enyhén szólva) lehetett volna sűrűbb.

Fotó: Papp László Tamás

Viszont a Szent Péter halfilé koktélrákos, homárszószos linguinivel (5290 forintot kóstálva) érdekes gasztronómiai ízkonfigurációt hozott létre. Sajátos egyensúlyi helyzetet teremtve: amit a nem teljesen ízlésem szerint készült hal elronthatott volna, azt a rák helyrebillentette, a szósz pedig hasonló varázslatot követett el a tészta irányában.

Fotó: Papp László Tamás

Összességében tehát nemigen voltam képes elégedetlenre kihozni az ítéletet, ami a tartalmat illeti. A „hordozóeszközből” viszont ezúttal sem tudott a személyzet csorbítatlant prezentálni. 

Fotó: Papp László Tamás

S amikor ez másodjára fordul elő, akkor már az étteremkritikus - Rózsa Sándor nyomdokaiba lépve - összevonja a szemöldökét. Olyan ez, mint amikor az autókölcsönzőből bérbe vett kocsi tökéletesen megy, de az ajtaján van egy jókora repedés. Az ember kicsit megtorpan, mielőtt beleülne. Étkezésnél pedig a tányéron lévő repedésekben megülő (s onnan a sima felületnél jóval nehezebben eltávolítható) szennyeződés akár higiéniai rizikófaktort is teremthet.

Folytatván a gasztroportyát: a füstölt sajttal, pármai sonkával, mustárral töltött sertéskaraj meg 3440 forintos áron gyakorlatilag panaszmentes gasztronómiai élményt szállított. 

Fotó: Papp László Tamás

Ha rosszmájúak akarunk lenni, hozzátehetjük: ezúttal sikerült ép tányérban kihozni a fogást. De ne legyünk azok, inkább élvezzük tovább az utazást. Különösen, hogy a desszertszekció pedig (tartalmilag legalábbis) hibátlanra sikeredett.

A somlói (1590 forintért) nem okozott olyan kellemetlen, nem várt meglepetést, amiben jó párszor részünk volt más vendéglátóhelyeken. Ehelyett az ízlelőbimbók olyat kaptak, amire felkészültek.

Fotó: Papp László Tamás

Az 1890 forintba kerülő chilis ameretto fehércsokis pisztáciával az „ilyet még nem ettem, de nagyon jó” érzését hozta el.

Fotó: Papp László Tamás

Nem bántuk meg, hogy ráálltunk a pisztáciavonalra, mert a  pisztáciás ricottás cannoli...

Fotó: Papp László Tamás

...valóságos pszichedelikus gasztrotripet idézett elő, kajakóma helyett szinte egy másik tudatsíkra repítve. Hát nem megér ez rongyos 1990 forintot? 

Tutira megérne - ha nem lenne itt is csorba a tányér.

Fotó: Papp László Tamás

Ez már a harmadik. S itt van a pillanat, amikor az ember száján kicsúszik egy nemárbazmeg. Mert azért az ilyesmire oda kéne figyelni, ha nem akarják, hogy a kritikusi toll hegyén vér fakadjon. A végére pedig negatív slusszpoén gyanánt újból jelentkezett valami, ami a csorba tányérokhoz betársulva nem kicsit ambivalenssé tette az élményt. A mangó-lótuszvirágos limonádé képében érkező tartalom igazán üdítőnek bizonyult, csak a forma hibázott ismét némiképp. Mert ha az utóbbira is adni próbálunk, akkor limonádét nem söröspohárban szervírozunk.

Fotó: Papp László Tamás

Persze lehet mondani, hogy a belbecs (amit viszonylag magasra pontozhatunk itt) jobban számít, s nagyobb gond lenne, ha az csorbulna, s a külcsín alacsonyabb szintje még a tűréshatáron belüli. Egy kültelki gyorsbüfé esetén minderre kis habozás után akár rá is bólinthatnánk, de egy háromfős ebédnél, 29.290 forintos cech esetén kicsit többet várna az ember a külalak frontján is.

Fotó: Papp László Tamás

Reméljük, a hajóétteremben tett látogatásunk és a cikk megjelenése között eltelt idő alatt kicserélték a csorba tányérokat. Vagy ha nem, akkor riportunk közzététele után megteszik. A gasztroportya természetesen a jövőben is folytatódik.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.