Üzent a Fidesz az ellenzéki képviselőknek: Erre számíthat, aki nem tesz esküt a parlament alakuló ülésén

ugytudjuk.hu 2022-04-26 17:11:00
„Nem árulunk zsákbamacskát" – írta a kormánypárt kommunikációs igazgatója a Facebookon közzétett rövid bejegyzésben, amelyet az ellenzéknek címzett.

A választást követően az ellenzéki oldal számára a fő kérdéssé az vált, hogyan vegyenek részt a parlamenti munkában. A Momentum már az elején bejelentette, hogy nem akarnak részt venni a Parlament alakuló ülésén, amennyiben nem teljesülnek a demokratikus garanciát biztosító követeléseik.

„Az alakuló üléstől való távolmaradás nagyon fontos, hiszen ott az új parlament vita nélkül dönt a választási bizottság beszámolójáról és fogadja el, hogy minden a legnagyobb rendben volt a választással"

– nyilatkozta ezzel kapcsolatban a 444-nek a párt frakciójához tartozó Hadházy Ákos. A képviselő egy javaslatcsomaggal is előállt, amelyben részletesebben is leírja, hogyan kellene kinéznie szerinte az ellenzék parlamenti tevékenységének.

Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke, jövőbeli frakcióvezetője a napokban hivatalos levelet küldött Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének, amelyben leírta, milyen feltételek teljesülése mellett vennének részt az alakuló ülésen és az érdemi parlamenti munkában.

Fekete-Győr András elárulta, milyen feltételekkel venne részt pártja a parlament ülésén

Fekete-Győr András, a Momentum frakcióvezetője, hivatalos levelet küldött Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének arról, hogy a Momentum milyen feltételek teljesülése mellett venne részt teljes mértékben a parlamenti munkában - írja a párt közleménye. „ Önök az elmúlt 12 évet azzal töltötték, hogy kiüresítsék a magyar parlamentarizmust.

A bojkott felvetését ellenzéki oldalról is kritizálták, a Fidesz részéről pedig most rövid, velős válasz érkezett: a kormánypárt kommunikációs igazgatója hétfő este azt írta Facebook-oldalán, hogy aki nem tesz a Parlament alakuló ülésén esküt, nem viselhet semmilyen tisztséget sem majd.

Mint azt a Népszava írja, nem egyértelmű, hogy ez azt jelenti-e, hogy a renitensek nem lehetnek tagjai egy bizottságnak sem, vagy mondjuk nem választhatják meg országgyűlési jegyzőnek. A lap meg is kereste Hollikot, aki azonban nem kívánt többet mondani, mint amit leírt. 

 

Címlapfotó: MTI/Mohai Balázs

Forrás: Egri Ügyek

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.