Nagyon nem szeretné elárulni a kormány, hogy mikor készül el a Hende Csaba ígérete szerint 2022-re megépült nyugati elkerülő

Bazsó Bálint 2022-01-23 20:57:00
Hende "van ott még pénz, ahonnan ez jött" Csaba büszke, a városvezetés kevésbé, egyre többen szeretnének kézicsarnokot, Márki-Zay Péter nem jön Szombathelyre, az SZKKA-s lányok pedig vélhetően nem szeretik Érdet. Ez történt a héten Szombathelyen.

Bár a hazai közélet középpontjában az országos hírek állnak, azért zajlott az élet Szombathelyen is.

Erősen indult a hét. Ungár Péter arról érdeklődött a kormánynál, hogy vajon mikor lesz kész Szombathely nyugati elkerülője (tudják, Hende Csaba ígérete szerint már 23 napja autózunk rajta), ám György István államtitkár csupán erre a kérdésre nem akart válaszolni.

A kormány többek között a megvalósult Szent Márton tervvel válaszolt arra a kérdésre, hogy mikor lesz kész Szombathely nyugati elkerülője

Már csak néhány nap és elkészül a nyugati elkerülőút, így teljessé válik a szombathelyi körgyűrű - írtuk december végén megjelent cikkünkben. Hende Csaba (Fidesz-KDNP) a térség országgyűlési képviselője ugyanis azt ígérte 2018 március 5-én, hogy 2022-re készen lesz a város még hiányzó nyugati elkerülője.

Könnyedebb, de mindenképpen kellemesebb hír volt, amikor kiderült, január 21-én, pénteken a Respighi, Mozart és Muszorgszkij-Ravel műveiből álló hangversenyen Hamar Zsolt vezénylése mellett szólistaként lép fel A vörös hegedű című Oscar-díjas filmben megismert osztrák-magyar klasszikus zenész, Christoph Koncz a Bartók Teremben.

Egy Oscar-díjas film művésze lép fel pénteken Szombathelyen

A Savaria Szimfonikus Zenekar közleménye szerint január 21-én, pénteken különleges estre várják a közönséget: a Respighi, Mozart és Muszorgszkij-Ravel műveiből álló hangversenyen Hamar Zsolt vezényli a szimfonikusokat, szólistaként pedig fellép A vörös hegedű c. Oscar-díjas filmben megismert osztrák-magyar klasszikus zenész, Christoph Koncz a Bartók Teremben.

A művész Szombathelyen Mozart D-dúr hegedűversenyének szólistájaként egy 1707-es készítésű ex Brüstlein Stradivarius-on játszott.

Szintén kedden derült ki, hogy 15 millió forintból javítják az oladi Batthyány-Strattmann László és Fatimai Szűz Mária templom megfáradt fa párkányzatát, és csapadékelvezetését.

15 millió forintot költenek az oladi Batthyány-templomra Szombathelyen

Az oladi Batthyány-templomnál tartott ma sajtótájékoztatót Gaál Sándor plébános és Hende Csaba (Fidesz-KDNP), Szombathely és térségének országgyűlési képviselője. Ez a templom úgy, mint ahogy más templomok is, nem csak a templomba járó emberek örömét szolgálja, hanem a településeken ezek olyan értékek, amelyek a nmezetnek a kincsei, amelyek óvása, amelyek szépítése, építése fontos, közös feladatunk - mondta Gaál Sándor.

Czeglédy Csaba szerdán rukkolt elő az ötletetel, hogy Legyen saját csarnoka az SZKKA-nak

A javaslatot az Éljen Szombathely! frakciója is támogatta, így az SZKKA első körben ingyen kaphat a várostól önkormányzati telket.

Éljen Szombathely: Legyen saját csarnoka Szombathely kézilabdacsapatának!

SZKKA közérdekből kapjon a várostól ingyenes használatba önkormányzati telket - javasolja a frakció.

Mint írták: 

Mi ezzel is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy végre önálló, saját otthonra leljen a klub.

Hende saját sikernek tartja azt, ami a városvezetés szerint többletterhet jelent Szombathelynek

Csütörtökön aztán egymásnak feszültek a felek. A kötelező minimálbér-emelés miatt az önkormányzatokat kompenzálnia kell az államnak (hiszen gyakorlatilag senki nem tudná kigazdálkodni a megnövekedett bértömeget), ám az Éljen Szombathely! frakciója szerint 

Szombathely csak 488 millió forintot kap a tényleges 571 milliós többletteher helyett. Azaz 83 millió forintot saját magunknak kell előteremtenünk.  

- írták azok után, hogy Hende Csaba sajtótájékoztató keretében közölte, hogy "ismét pénz állt a házhoz: 489,5 millió forint támogatásban részesül Szombathely, majd szerényen hozzátette:

"Van ott még pénz, ahonnan ez jött, „csak tessék engem támogatni, és szívesen hozok még"

Rendes tőle.

A minimálbér emeléssel járó, Szombathelyre érkező kormányzati támogatást Hende saját sikereként mutatta be

A fideszes országgyűlési képviselő azt üzente a szombathelyi városvezetésnek: van ott még pénz, ahonnan ez jött, „csak tessék engem támogatni, és szívesen hozok még". „Örömmel jelentem, hogy ismét pénz állt a házhoz: 489,5 millió forint támogatásban részesül Szombathely" - jelentette be Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselő egy mai sajtótájékoztatón.

Szintén csütörtökön derült ki, hogy Márki-Zay Péter betegség miatt szombathelyi programját is lemondta (mint ismert, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje karanténban van, covidos)

Jövő hét szombatra tolták el Márki-Zay szombathelyi fórumát

Koronavírus fertőzés miatt kellett a halasztás.

Pénteken sokkal kellemesebb témában a kulturális ágazatban dolgozók kitüntetéséről számolhattunk be. A járványhelyzetre tekintettel szűk körű megemlékezés keretében ismerték el a kulturális ágazatban kiemelkedő tevékenységet végző szakemberek munkáját, így kitüntetésben részesült: Dr. Czetter Ibolya, az  ELTE SEK Magyar Irodalomtudományi Tanszékének tanára, tanszékvezetője, Paulik Ákos Dezső kórusvezető, karmester, Nagy Marianna Zsuzsanna, a Berzsenyi Dániel Könyvtár munkatárs és Gombás Endre, a MISPRO Produkciós Iroda vezetője.

Kitüntetéseket adtak át Szombathelyen a magyar kultúra napja alkalmából

A járványhelyzetre tekintettel szűk körű megemlékezés keretében ismerték el a kulturális ágazatban kiemelkedő tevékenységet végző szakemberek munkáját. Az AGORA által szervezett ünnepség keretében 2022. január 21-én, pénteken,15.00 órakor a Polgármesteri Hivatal I. emeleti nagytermében vehették át a díjazottak a Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzat által adományozható kitüntetéseket.

Sportolóink frontján felemás hírekről számolhatunk be. Bár a Falco idegenben legyőzte a Pécsi VSK-t, szombaton már arról kellett beszámolnunk, hogy a csapat több játékosa is pozitív tesztet produkált, így elmaradt a Kaposvár elleni meccs.

A Falco több játékosának is pozitív lett a tesztje, elmarad a ma esti meccs

A Kaposvári KK ellen lépett volna pályára a csapat.

Sajnos az SZKKA-s lányok is szomorúan utazhattak haza Érdről: a hazaiak 32-25-re legyőzte a szombathelyieket.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.