Méltó ellenfelet győzött le a Falco Pécsett

Papp László Tamás 2022-01-19 19:49:00
Az meccs az utolsó negyedben dőlt el.

A 14. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlásán a tizenkettedik Pécshez látogatott a listavezető Szombathely

írja a bball1.hu portál.

Sok hibával indult a találkozó, miközben Keller Ákost is le kellett cserélni, mert vérzett egy ütközés során. Az első pontok végül Ivosev nevéhez fűződtek, aki büntetőből volt eredményes. Két és fél perc elteltével 4-0-ra ment a Pécs, amikor Golomán csinált egy 2+1-es akciót. A fordítás azonban egyelőre nem jött össze a vendégeknek, ugyanis Illés triplából talált be, Golomán válaszolt (7-5).

Váradi egypontosaival egyenlített a Falco, Hawkins kosara után pedig már a vezetést is átvette (7-8). Az álmoskás kezdés után kezdte felpörögni a felek, egymás után jöttek a sikeres kísérletek, főleg a hazaiak részéről (16-12). Ezután egyre jobban kezdtek meglépni a baranyaiak, de egy nagy hajrával visszajött egy pontra a Szombathely. 21-20.

Brkics közelije nyitotta a második negyedet, Perl azonnal válaszolt a túloldalon. Próbált változtatni a játék ritmusán a Falco, egy Keller zsákolással sikerült a vezetést is átvenniük a sárga-feketéknek (25-26). Hiába dobott egy hármast Sövegjártó, mindenre volt válasza a pécsieknek, elsősorban a Haynes-Jones-Brkics párosnak köszönhetően.

Bryson távolijával újra a hazaiaknál volt az előny, de Popadic sportszerűtlen hibát vétett, amiből Váradi négy pontot is szerzett – 2 büntető + egy közeli felosztásban. Meleg volt határozott, két egypontos volt a jutalma (34-33). Innen zsinórban hetet dobott a Szombathely, amely kezdett ellépni az ellenfelétől még úgy is, hogy a büntetők rendre kimaradtak (34-40).

Andrija Csirics is érezte, hogy kicsit beragadt a csapata, időt kért. A kis szünet megtette a hatását, a nagyszünet előtt jó energiákkal játszva fel is jöttek kettőre a baranyaiak. 38-40.

Bíró révén egalizált a Pécs, amire Perltől érkezett egy középtávoli. Brkics dobhatott kettőt, újra döntetlen volt az állás (42-42). Keller zsákolása kimaradt, Bryson próbálkozása azonban bement, ráadásul egy nagyon jó energiát elkapva elkezdett meglógni a PVSK, Milos Konakov időt kért (48-44).

Golomán percei következtek, kiegyenlített a Falco, ám Bryson újra előlépett a hazaiaknál (51-48). Elkezdtek beesni a baranyai triplák, már nyolccal ment a Pécs, amikor Perl állhatott a vonalra, be is ment mindkettő (57-50). Próbálta felpörgetni a ritmust a vasi gárda és fokozatosan dolgozta le a hátrányát, köszönhetően a könnyű, gyorsindításos kosaraknak (59-58).

Perl támadólepattanójával sikerült a vezetést is visszavenni, amire már nem tudtak válaszolni a hazaiak. 59-60.

Két jó távolival nyitotta a záró etapot a Falco, miközben a túloldalon csak Meleg tudott hozzátenni két pontot (61-66).

Barac is eredményes volt, ezúttal a szombathelyiek kezdtek fölénybe kerülni, olyannyira, hogy a találkozón először meglett a közte tíz is (62-72). Kezdtek szétesni a pécsiek, a negyed derekáig mindössze három pontot tudtak szerezni öt perc alatt, de még éppen időben jött egy Haynes-Jones tripla (65-74).

Clark újabb trojkát süllyesztett el és bár próbált kapaszkodni a PVSK, egyre csak fogyott az időt. Innen már nem tudtak csodát tenni a hazaiak, az utolsó negyedben robbantva győzött a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely csapata, így megszerezte tizenötödik sikerét a bajnokságban. 77-88.


Pécsi VSK-VEOLIA - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 77-88 (21-20, 17-20, 21-20, 18-28)

Bajnokság, 14. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Papp Péter, Nagy Viktor, Minár László Balázs (Bognár Tibor)

Pécs: Illés 5/3, Bryson 20/9, Goldring -, Ivosev 5, Brkics 13. Cserék: Haynes-Jones 19/12, Doktor -, Bíró 7/3, Farkas 2, Popadic -, Meleg 6.

Szombathely: Váradi 11, Benke 2, Sövegjártó 3/3, Golomán 11, Keller 10. Cserék: Verasztó -, Perl 31/3, Clark 9/6, Hawkins 1, Barac 10.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.