Oltásellenesek egy csoportja meg akarta gyilkolni Szászország miniszterelnökét

Fehér Buda 2021-12-15 21:06:47
Annyira elborult az agyuk a kijárási korlátozásoktól, hogy le akarták lőni a politikust.

Több helyszínen is rajtaütést tartottak a német rendőrök Szászországban, miután arról szereztek információt, hogy az oltásellenesek egy radikális csoportja meg akarja gyilkolni Michael Kretschmert, a tartomány miniszterelnökét. A rendőrök öt drezdai lakásba és egy heidenaui épületbe hatoltak be, írja a Guardian.

Az egyenruhások elmondták, hogy a csoport tagjai egy üzenetküldő alkalmazásban, a Telegramban beszélték meg, hogy megölik a miniszterelnököt, miután a tartományban újból szigorúbb járványügyi szabályokat hoztak, hogy megállítsák az omikron variáns terjedését. A csoportnak összesen öt tagja volt, egy 34 éves nő, és négy további férfi, akik 32 és 64 év között voltak.

Fotó: MTI/Komka Péter

A német parlamentben szerda reggel felszólalt az ügyben Olaf Scholz, az új német kancellár, és elítélte a csoportot. Scholz arról is beszélt, hogy csak igen kevesen jutnak el ilyen szintre a kijárási korlátozások miatt, és a németek többsége megérti, hogy a szabályokat azért hozzák, hogy megállítsák a vírus terjedését.

A Dresden Offlinevernetzung névre keresztelt csoportra akkor figyelt fel a német rendőrség, hogy a ZDF leleplező riportot készített a radikális oltásellenesekről. Az öttagú csoport akkor akarta meggyilkolni Kretschmert, amikor a politikus egy megbeszélésre ment Drezdában . Már azt is eltervezték, hogy lőfegyverekkel gyilkolják meg a miniszterelnököt, ehhez be is szereztek két puskát, amelyeket a rendőrök lefoglaltak. Az egyenruhások szerint könnyen halált okozó sérüléseket tudtak volna okozni a csoport tagjai.

Szászországban az elmúlt hetekben már több tüntetés is zajlott a járványügyi szabályok ellen, miután a helyi törvényhozók szigorítottak. Németországban egyébként ebben a tartományban a legtöbb a megbetegedések száma, míg az oltottak aránya itt a legalacsonyabb.

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.