Eldőlt: ezekre az ellenzéki jelöltekre szavazhatunk az előválasztáson

Bazsó Bálint 2021-08-16 07:19:00
Feltéve persze, ha össze tudnak szedni 400 aláírást.

Augusztus 15-én, vasárnap éjfélkor lezárult a jelentkezési határidő jelöltek számára. A jelölteknek ezt követően két hetük van arra (augusztus 23-tól szeptember 6-ig),hogy a szükséges ajánló aláírásokat összeszedjék (egyéni országgyűlési képviselők esetén 400, miniszterelnök-jelöltek esetén 20 ezer aláírás), ezt követően pedig nincs már más dolguk, mint megnyerni az adott körzetet a szeptember 18. és szeptember 26. között megrendezésre kerülő előválasztáson.

A határidő tehát vasárnap éjfélkor letelt, nézzük hát meg, hogy Vas megyében, illetve Győr-Moson-Sopron megyében kikre is szavazhatnak az ellenzéki és a játékos kedvű kormánypárti szavazók (aki elmerülne a teljes listában, itt bátran megteheti).

Vas megye abban a szerencsés helyzetben van, hogy mindegyik választókerületében több jelölt indul, így kisebb-nagyobb kampány várható ezekben a körzetekben.

Ungár - Czeglédy különmeccs

A Vas 1. számú választókerület szinte mindig országos érdeklődést vált ki, nincs ez másként most sem. Itt az LMP, MSZP-P, Jobbik és Momentum által támogatott Ungár Péter vív meg a DK jelöltjével, Czeglédy Csabával. Jellemző kettejük dominanciájára, hogy más jelölt nem indul a körzetben.

VAS 01 | Ungár Péter | LMP
VAS 01 | Czeglédy Csaba, dr. | DK

Közös szelfivel szakította ki a like-zsákot Czeglédy Csaba és Ungár Péter

A Szombathelyen kampányoló politikusok egyik kedvenc helyszínén, a Domusnál települt ma délelőtt ki Czeglédy Csaba a DK és Ungár Péter az LMP, és a Jobbik támogatásával az előválasztáson elinduló jelölt. A politikusok közös szelfit is készítettek, amihez Czeglédy többek között azt írta, hogy Ki gondolta volna még pár éve, hogy egymás mellett fogunk kampányolni a Derkovits-városrészen.

Frissítés: Még elindulhat Koczka Tibor

Kettejük indulása annyiban meglepetés, hogy korábban Koczka Tibor, az Új Világ Néppárt színeiben készül elindulni. Mivel korábban nem jelezte, hogy visszalépne, ezért telefonon érdeklődtünk nála, hogy mi az oka, hogy nem szerepel a listán. 

Mint kiderült, a politikus leadta a határidőig a szükséges dokumentumokat, ám az előválasztási bizottságnak 5 napja van arra, hogy elbírálják azokat és esetleges hiánypótlásra szólítsák fel a jelölteket. Így a végső döntésre augusztus 20-ig van idő.

Vas2-ben viszont már pörög a buli, vagyis a kampány. Ahogyan arról korábban írtunk, itt a Momentum előválasztási jelöltje, Bányai-Németh Gábor feszólította az MSZP-P jelöltjét, Hencz Kornélt (aki Celldömölk alpolgármestere), hogy "tisztázza kinek is akar megfelelni", mivel a városban kifüggesztették a "Nemzeti hitvallást".

Bányai-Németh Gábor szerint Hencz Kornélnak el kéne döntenie, hogy mit is akar valójában: Alpolgármesterként asszisztálni a kormánypropaganda terjesztéséhez, vagy valódi ellenzékiként harcolni a kormányváltásért.

A válasz nem is maradt el: Hencz az Ugytudjuknak azt mondta: Bányai-Németh Gábor a legjelentéktelenebb előválasztási jelölt, aki most így akarja felhívni magára a figyelmet. Én azt gondolom, hogy jelenleg a Nemzeti hitvallás kifüggesztése a legkisebb probléma a választókerületben, nem véletlen, hogy a Fidesz most ezt dobta be, ezzel is feszültséget generálva az ellenzék között. Ennek kifüggesztését a polgármester saját hatáskörben döntötte el, nekem ráhatásom sem volt. Egyébként nem értek egyet vele, de nem ezzel fogjuk megdönteni a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. 

A Nemzeti hitvallás kifüggesztése miatt kapott "csomagot" a Vas 2-es választókerületben induló Hencz Kornél

Nemrég határozatban kérte a kormány arra az önkormányzatokat, hogy a városházákon függesszék ki a Nemzeti hitvallást. A megyei napilap pedig körképben mutatta be, hogy hol tesznek eleget a kérésnek és hol tagadják meg azt. Celldömölkön Fehér László (CSÖCE-ECVE) úgy nyilatkozott, hogy ők eleget fognak tenni a kérésnek.

VAS 02 | Bányai-Németh Gábor | Momentum
VAS 02 | Hencz Kornél | MSZP
VAS 02 | Szilágyi Tamás János | DK

A listán itt is hiányzik egy politikus, Molnár Miklós, aki Koczkához hasonlóan szintén az Új Világ Néppárt színeiben készül elindulni. Őt szintén telefonon értük utol, mint kiderült, az ő esetében sem végeztek még az elbírálással, de a döntés augusztus 20-ig biztosan megszületik.

Molnár és Koczka is beadta időben az előválasztási jelöltséghez szükséges papírokat

Tegnap estig adhatták be a jelöltek a jelentkezést az ellenzéki előválasztásra. Ahogy arról reggeli cikkünkben beszámoltunk, ez alapján össze is állt a lista, hogy mely kerületekben kikre voksolhatnak majd a polgárok. Bár korábban jelezték indulási szándékukat a Vas megyei jelöltek között nem volt ott Molnár Miklós és Koczka Tibor neve.

Volt jobbikos és volt polgármester vív meg egymással Vas 3-ban

Bana Tibor volt jobbikos országgyűlési képviselőt az LMP támogatásával jegyezték be a előválasztási küzdelembe (őt a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Közösen Vas megyéért egyesület támogatja még), két ellenfele, Ipkovich György, volt szombathelyi polgármester és Pleva Dániel, a Momentum jelöltje lesz. Utóbbinak nemrég azzal sikerült bekerülnie az országos sajtóba, hogy egy társkereső üzenetnek álcázott hirdetéssel csempészte be magát a helyi kormánylapba, 

VAS 03 | Bana Tibor | LMP
VAS 03 | Ipkovich György, dr. | MSZP
VAS 03 | Pleva Dániel, dr. | Momentum

Meghekkelte a Vas Népét a megye déli részének momentumos képviselőjelöltje

Manapság (sajnos) elképzelhetetlen, hogy a szebb napokat látott, de mára központosított megyei napilapokban a jelenlegi ellenzék narratívája megjelenhessen. Rég volt már az az idő, amikor egy-egy témáról bemutatták a printelt lapokban a kormány és az ellenzék álláspontját is. Nem elsarkítva, gúnyossá téve és hamisan félremagyarázva, hanem rendesen.

Győr-Moson-Sopron megye öt választókerületéből négyben még valódi versenyt is láthatunk.

Győr-Moson-Sopron 1. számú választókerület igencsak billegő körzetnek számít, ezért várható volt, hogy több jelölt is megküzd majd az itteni indulásért. az MSZP megyei elnökét, önkormányzati képviselőjét indítja, a Momentum az LMP által is támogatott Rehó Tibort, míg a DK Janzsó Zitát, aki mögé pedig a Jobbik állt be.

GYŐR 01 | Pollreisz Balázs | MSZP
GYŐR 01 | Rehó Tibor | Momentum
GYŐR 01 | Jancsó Zita | DK

Győr-Moson-Sopron 2. számú választókerületében már februárban tudni lehetett, hogy a DK Gasztonyi László ügyvédet indítja, az MSZP Juhász Istvánt, a Momentum pedig Németh Esztert.

GYŐR 02 | Gasztonyi László, Dr. | DK
GYŐR 02 | Juhász István | MSZP
GYŐR 02 | Németh Eszter | Momentum

Győr-Moson-Sopron 3. számú választókerületében MSZP - Momentum harc lesz. Előbbi Kovácsné Varga Ildikót, csornai önkormányzati képviselőt, utóbbi Orbán Krisztiánt indítja.

GYŐR 03 | Kovácsné Varga Ildikó | MSZP
GYŐR 03 | Orbán Krisztián | Momentum

Óriási nagy izgalmakat senki ne várjon a megye 4. számú választókerületében, ahol egyedül a Jobbik jelöltje, Brenner Koloman indul. 

GYŐR 04 | Brenner Koloman, Dr. | Jobbik

Az Győr-Moson-Sopron 5. számú választókerületében egy régi, rutinos jelölt, Magyar Zoltán (Jobbik) és Balázs Endre (Momentum) között dől el, hogy ki lesz Nagy István (Fidesz) agrárminiszter kihívója.

GYŐR 05 | Balázs Endre | Momentum
GYŐR 05 | Magyar Zoltán | Jobbik

Szólj hozzá!

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák