Volt Győr-Szol-vezér: Nem azért jöttem ide, hogy szétlopjam Csorna vagyonát

Papp László Tamás 2020-10-29 15:56:00
Sági Géza, a frissen alapított Csorna Projekt Kft. ügyvezetője reagált a róla szóló ellenzéki felszólalásra, de kitért Dézsi Csaba András győri polgármesterrel való viszonyára is a csornai közgyűlés rendkívüli ülésén.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a Győr-Szol korábbi csúcsvezetője október 15-től Csornán folytatja pályafutását. Mint akkor elhangzott: a Csorna Projekt Kft. feladata lesz a fejlesztési tervek és a hozzájuk kapcsolódó pályázatok elkészítése, a beruházások koordinálása.

Csornán folytatja a Győr-Szol korábbi vezérigazgatója

A jelenlegi ülés 2. napirendi pontja a céggel is foglalkozott. Dr. Bónáné Dr. Németh Katalin polgármester (FIDESZ-KDNP) a helyi termálfürdő fejlesztésével kapcsolatos teendőket említette a Sági Géza vezette cég feladatai között.  Kovácsné Varga Ildikó képviselő (DK-Momentum-Jobbik-MSZP-LMP) módosító indítványban a döntés elhalasztását kérte, arra hivatkozva, hogy nem kaptak előterjesztést. A politikus kérdést is tett fel Sági Géza fizetésére vonatkozóan, mely 1, 1 millió forint. „Információim szerint Győrben az ugyanilyen elnevezésű Győr Projekt Kft. már működik, akik folyamatos adóssággal küzdenek, ott az ügyvezető igazgató személyi juttatásként Győr városában, és ezt szeretném kiemelni, 900 ezer forint bruttót kap” – mondta.

Rendkívüli testületi ülés Csornán (2020-10-29)

Az önkormányzat az alaptőkén túl 10 millió forintot előlegezett meg a cégnek, s két irodahelyiséget is ingyenesen rendelkezésükre bocsátott. A politikus arra is rákérdezett: a Fidesz-frakcióból kikerülő felügyelő-bizottsági tagoknak jár-e juttatás? Maga az ügyvezető „Borkai ügyeivel kapcsolatba hozható személy” – fogalmazott Kovácsné Varga Ildikó. „Politikai dolgokba nem vagyok hajlandó belemenni.” – reagált a polgármester. Aki szerint Sági Gézának Győrben lejárt az ötéves megbízása, és nem pályázott újra.

A városvezető nem támogatta az ellenzéki politikus halasztásra vonatkozó módosító indítványát. A kérdéseire pedig írásbeli választ ígért 15 napon belül. Véber József Imre képviselő (DK-Momentum-Jobbik-MSZP-LMP) Sági Géza iskolai végzettségéről érdeklődött, valamint, hogy mi alapján számolták ki neki a fizetése összegét. Illetve arról, hogy a felügyelő-bizottsági tagok milyen végzettséggel rendelkeznek.

A polgármester ezután megadta a szót Sági Gézának. "Műszaki főiskolai végzettségem van, Győrben végeztem, a KTMF-en."' Ezen kívül az ügyvezető utalt rá, hogy több OKJ-s végzettséggel is rendelkezik. „Huszonöt év közszolgálat van mögöttem, ebből tizenkét és fél év felsővezetői gyakorlat.” Elmondta, hogy a nyár folyamán arról állapodott meg Dézsi Csaba András fideszes győri polgármesterrel, hogy másfél év alatt, hatvanéves koráig kinevel egy olyan személyt, akit kijelölnek, s ezt követően egy alacsonyabb beosztásban végezné tovább a munkáját.

"Ebben a dologban gyakorlatilag megállapodtunk, ezzel együtt az élet úgy hozta, hogy ezt a kvázi megállapodást úgy döntöttem, hogy mégsem hajtom végre. Ennek számos olyan oka van, ami, azt gondolom, hogy nem a közgyűlésre tartozik, hanem rám” – fogalmazott. Sági hangsúlyozta: Dézsivel a viszonya továbbra is jó, még a Facebook-on is bejelölték egymást. Elmondta: az a célja, hogy azt a Csipkerózsika-álmot, amiben most Csorna van, egy jobb helyzettel váltsa fel. A polgármesternek felajánlotta, hogy vagyonnyilatkozatot tesz. „Nem azért jöttem ide, hogy szétlopjam Csorna városnak a vagyonát, hogyha szabad ilyen durván fogalmaznom” - mondta el. A polgármester hozzátette: a felügyelő-bizottsági tagok nem kapnak tiszteletdíjat, a 10 millió forint, költségekre megelőlegezett összeget pedig a cégnek később vissza kell majd fizetnie. 

Nemrég írtunk arról, hogy átvilágítják a korábban Sági vezette Győr-Szol-t, „a városi közpénzek fekete lyukát.”

Átvilágítják a Győr-Szolt, a városi közpénzek fekete lyukát

Szólj hozzá!

Északkeleten több mint 5 centiméternyi hó is hullhat

Az ország nyugati részén hosszabb időre kisüthet a nap. A Dunántúlon az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon helyenként élénk lökések kísérhetik.

A magyar kormány korlátozások nélküli karácsonyt szeretne

Egy hét múlva dönthetnek arról, hogyan tovább.

Nemény András: Az advent lényege leginkább belül van

Szombathely polgármestere szerint a város egy erős közösség.

A legkisebb szám a 38-as volt a mai ötöslottó sorsoláson

Aki születésnapokkal játszik, annak veszett fejsze nyele volt a hét.

Meggyújtották a szombathelyi adventi koszorú első gyertyáját

Idén a vírushelyzet miatt nagyobb rendezvény nélkül tartották meg az eseményt.

Az ingázóktól is kérik majd a tesztet a szlovák határon

Romlik a járványügyi helyzet északi szomszédunknál.

Hamilton új pályarekorddal szerezte meg a pole-t Bahrainben

Mögötte a szokásos sorrend, Bottas majd Verstappen, a Ferrarik a TOP10-ben sincsenek.

Egy 230 fős soproni idősotthonban 154-en már koronavírusosak

Tavasszal az ellenzéki vezetésű Budapesten szétcincálták az idősotthon fenntartóját, de amint fideszes településről van szó, maximális a titoktartás.

Kásler Miklós szerint a magyar egészségügy nélküle is bírni fogja a nyomást

Nemrég elvették tőle a kórházak irányítását, de ebből csak erőt merített.

Győr kapta a Békéscsaba elleni kézilabda meccs pontjait

Pozitív koronavírusteszt miatt nem tartották meg a mérkőzést.

A Győr Sharks taszította le Divízió I-es trónjáról a Crusherst

A Cápák veretlenül húzták be a bajnokságot.

A zalaegerszegi kórház szerint senki sincs veszélyben a bajos lélegeztetőgépek miatt

Hatszor annyi gépük van, mint amennyit jelenleg használnak, leállás esetén kicserélik az eszközt.

Már csütörtökön pályára lép a Falco

Zalaegerszegre utazik a szombathelyi csapat.

Semjén Zsolt még több reklámot szeretne a tévébe

Orbán Viktor miniszterelnök-helyettese 50 százalékkal kitolná a reklámsávot.

Szlovéniában pozitív, itthon ismét negatív lett a magyar kosarasok koronavírus-tesztje

Az elmúlt napokban Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együtteséből öt játékos - Tóth Norbert, Pongó Máté, Ferencz Csaba, Benke Szilárd és Váradi Benedek -, továbbá egy stábtag adott pozitív tesztet Ljubljanában.

Nem is olyan nehéz 170 milliárd forintot elkölteni egy éjszaka alatt

A kormánynak sikerült is. A Magyar Közlönyben megjelent határozat értelmében a kormány kiürítette a Gazdaságvédelmi Alapot, de a Központi Maradványelszámolási Alapból és a Járvány Elleni Védekezés Központi Tartalékából is költöttek.

Szét fogunk fagyni

Ideje bekészíteni a dupla takarót estére.

Ilyenek az advent fényei Győrben - képgaléria

Érdemes megnézni ezeket a fotókat!

van még itt cikk a témában:

Megtámadott nőt védelmező biztonsági őrt tüntettek ki Győrben

Dr. Urbán Zoltán László rendőr dandártábornok Szent György emlékplakettet adományozott a férfinek.

Lerövidült, s ezentúl csak hetente kétszer jelentkezik a győri COVID-híradó

Parkolás, óvoda-, és bölcsődebezárások, piaci idősávváltozás.