Pollreisz Balázs és Juhász István lesznek az MSZP-P jelöltjei a Győr környéki előválasztásokon

Pintér Bence 2021-06-14 13:58:00
Pollreisz az egyes, Juhász a kettes körzetben indul a képviselőjelöltségért az ellenzéki előválasztáson.

Bár egyre inkább úgy tűnik, hogy sok körzetben a visszalépések miatt nem is lesz valódi előválasztás, Győr környékének két választókörzetében egyelőre úgy tűnik, valódi verseny lesz.

Hétfő délután Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke jelentette be a Baross utcán, hogy a Győr nagy részét lefedő egyes körzetben Pollreisz Balázs szocialista önkormányzati képviselő, a Győr déli részét, illetve a délre fekvő településeket lefedő kettesben Juhász István volt önkormányzati képviselő lesz a jelöltjük az előválasztáson.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Kunhalmi Ágnes a bevezetőben Karácsony Gergely, az MSZP-P miniszterelnök-jelöltjének egyes programpontjait ismertette. Ezután Pollreisz Balázs beszélt, aki azt ígérte: visszaadják az önkormányzatok autonómiáját, küzdeni fog az állami útkezelőnél a győri utak felújításáért, és minden egyes fillért meg fog szerezni a városnak, amit meg lehet – ez utóbbi különösen annak fényében fontos vállalás, hogy a fideszes vezetésű Győr a járványügyi elvonások mellett alig kapott kompenzációt a fideszes kormánytól. Pollreisz emellett hangsúlyozta, hogy visszahelyezik önkormányzati kezelésbe az iskolákat, mivel a város korábban is képes volt arra, hogy színvonalas oktatási intézményeit saját erejéből működtesse. Juhász István a kettes körzet kapcsán szintén az utak állapotának javítását, illetve a közösségi közlekedést fejlesztését emelte ki céljai közül.

Az előválasztásokon egyelőre az MSZP-P jelöltjei mellett a DK és az LMP mutatott be jelölteket. Az egyes körzet előválasztásán Pollreisz Balázs mellett az LMP színeiben Jenei Ferenc helyi pártelnök, a DK jelöltjeként Jancsó Zita vállalkozó, a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjeként pedig Urbán Tibor vállakozó indul. A Jobbik és a Momentum egyelőre nem jelentett be saját jelöltet, és nem is állt be senki mögé. Az ellenzéki előválasztás győztese lesz Simon Róbert Balázs (Fidesz) fő kihívója 2022-ben.

A kettes körzetben az ellenzéki előválasztáson egyelőre kevés jelöltet jelentettek be. Juhász István mellett a DK jelöltje Dr. Gasztonyi László ügyvéd lesz, akit az LMP is támogat. A Jobbik és a Momentum egyelőre nem jelentettek be jelöltet a körzetben, és nem is álltak be senki mögé. Az ellenzéki előválasztás győztese lesz Kara Ákos (Fidesz) fő kihívója 2022-ben.

Szólj hozzá!

Kiengedték az előzetesből Fekete Dávidot

A vád szerint az egykori győri énekes több mint 320 millió forint kárt okozott 21 bűncselekménnyel, ugyanakkor a bíróság szerint elég, ha otthon marad, amíg a nyomoznak az ügyben.

Jóváhagyták: bevezetik az eurót – Horvátországban

Az árakat szeptembertől kunában és euróban is ki kell majd írni, a kettős kijelzés pedig egészen 2023 végéig marad.

Nem kért az ellátásból, inkább megharapta a mentőst

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki megharapta az ellátására érkező mentőautó sofőrjét.

Elfogták a július 4-i ünnepségen feltehetően lövöldöző amerikai férfit

Az eddig ismert tények szerint hatan meghaltak, harmincan megsebesültek a támadásban a Chicago-hoz közeli Highland Parkban, Illinois államban.

Zápor, zivatar, élénk szél lesz a Dunántúlon kedden

Délelőtt leginkább a Dunántúlon, majd délután, este már egyre több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok.

Dézsi Csaba Andrásnak sem tetszik a vármegyék és főispánok ötlete

Győr fideszes polgármestere nem tartja jó elképzelésnek a javaslatot.

A Kúria szerint jogszerű volt a januári pedagógussztrájk

A tanárok Strasbourgig is hajlandóak elmenni.

Ötven százalékos áremelés várható a győri uszodákban

Az energiaköltségek a tavalyi hétszeresére nőttek.

Cristiano Ronaldo egyelőre nem vette fel a munkát a Manchester Unitednél, sajtóhírek szerint távozni akar

A portugál sztár "családi okok miatt" hétfőn nem kezdte meg az edzést csapatánál.

Csökken az üzemanyagok ára

Olcsóbb lesz a fűnyírás.

Egy csoport blokkolja a forgalmat az Erzsébet-hídon

Rendőrök intézkednek a helyszínen.