Hende Csabától egy teljes táblázatot kapott Szombathely 1 milliárd 200 millió forintért

Nagy Donát 2021-07-07 10:08:00
Ilyen az, amikor egy sablonokból dolgozó képviselő bakizik.

Jó reggelt Szombathely! Pénz áll a házhoz!
A Kormány kérésemre összesen 1 milliárd 210 millió forintot ad az alábbi fejlesztésekre:
És ide be kell másolni a teljes táblázatot
A végére: Köszönöm, hogy szolgálhatok!

- áll szó szerint abban a Facebook-posztban, amit Hende Csaba (Fidesz-KDNP), Szombathely és térségének országgyűlési képviselője osztott meg oldalán.

Mint arról korábban már többször beszámoltunk, Hende Csaba a környező választókerületek országgyűlési képviselőivel szemben nem tudta elérni a saját pártja által vezetett kormánynál, hogy a Szombathelytől a pandémiára hivatkozva elvett pénz miatt a város kompenzációt kapjon. Sőt, Hende szerint neki ez nem feladata, így amíg Győr, Sopron, Székesfehérvár, Veszprém, Zalaegerszeg és még számos város milliárdos pénzhez jutott az elvonások után, Szombathely 0 forintban részesült.

Hende Csaba szerint nem az ő dolga, hogy lobbizzon a Szombathelytől elvont pénzekért

Pénteken a Herényiek Házában tartott közös sajtótájékoztatót Hende Csaba (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, Szalay-Bobrovinczky Vince a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, valamint Kovács István a Hegypásztor Kör elnöke. A sajtótájékoztató első felében Hende Csaba számolt be arról, ő hogyan látja a helyi civilek és Szombathely helyzetét.

Az elmúlt hetekben Hende Csaba következetesen azt próbálta bizonygatni, hogy a Vasi megyeszékhelyen élő embereknek nem jár pénz, hiszen a város nem ment csődbe; de úgy tűnik, a rá nehezedő – jobb- és baloldali – nyomás miatt mégis összeíratott egy táblázatot, hogy legalább valamit fel tudjon mutatni.

Amúgy a vázlatot nem csak Hende Csaba posztolta ki véletlenül és elhamarkodottan, hanem a Fidesz helyi szervezete is eszetlenül tovább osztotta annak elolvasása nélkül. Vélhetően ugyanazok kezelik mindkét oldalt.

Azért biztos ami biztos alapon a posztsablon készítője emlékeztette Hendét, hogy le ne hagyja a bejegyzés végéről: "Köszönöm, hogy szolgálhatok!" Ez sikerült, nem hagyta le.

Frissítés

A bejegyzést azóta kijavították, a táblázatban szereplő tételekhez azonban hozzáfűznénk pár gondolatot, hiszen csupa olyan dolgot sorol fel benne a képviselő, amivel a fideszes városvezetés a korábbi 9 évben egyszerűen nem foglalkozott vagy elbénázott. Most pedig hirtelen újra beígérik a forrásokat hozzá az országgyűlési választások előtt.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

A szombathelyi útfejlesztések már az önkormányzati választásokon is kiemelt szereppel bírtak, ugyanis a Fidesz egyszerűen magára hagyta a város útjait, 9 év alatt pedig a szemünk láttára lett porrá (és kátyúvá) a megyeszékhely. Az időről-időre feltűnő közvéleménykutatásokon is messze a legégetőbb problémának nevezik meg Szombathely lakói az utak állapotát. Szóval miután a kormánypártiak teljesen elhanyagolták a közlekedésfejlesztést a városban, most begyszóra megígérik, ha őket választjuk, minden más lesz.

A Gyöngyös-patak hídrekonstrukció sora hasonló, információink szerint van olyan városi híd, ami már abszolút a végét járja (vagy mi járjuk rajta végső métereinket). Nyilvánvalóan a hidak sem az elmúlt másfél évben mentek gallyra, na, de így legalább lehet erre is ígérgetni.

A Zanati kerékpárút fejlesztése szintén érdekes téma, ugyanis az már lassan 13 éve készül! Most pedig, hogy nemrég vizsgálóbizottságot is felállított az Éljen Szombathely Egyesület annak feltárására, mit rontott el a Fidesz, a kormánypártiak hirtelen újra megígérik, és pénzt is bemondanak rá. Az ügy kapcsán számos alkalommal felmerül Illés Károly (Fidesz-KDNP) frakcióvezető, egykori alpolgármester neve mint mulasztó, a jelenlegi városvezetés pedig pert is indított.  

Újabb tétel a Vásárcsarnok, amelynek kálváriája még 2016-ban kezdődött, az első sajtótájékoztatót ugyanis ekkor tartotta meg a fideszes városvezetés azzal, hogy hamarosan zöld tetős, modern, minden igényt kielégítő piac épülettel gazdagodik majd Szombathely. Aztán ahogy az a Fidesz alatt már csak lenni szokott, ebből a látvány beruházásból sem lett akkor semmi, pedig Hende Csaba még 2018-ban is haknizott vele. A terveken addig ültek, hogy mire beérkeztek az első ajánlatok, a legkedvezőbb is 300 millió forinttal lett több a rendelkezésre álló forrásnál. Végül a városi piac műszaki csökkentéssel épült meg, a hiányzó összeget már az Éljen Szombathely vezette önkormányzat teremtette elő.

Ha Hende Csaba kivételesen tényleg teljesítené egyik választási ígéretét, az azt jelentené, hogy a piac környékét újra le kellene zárni, most a parkolófelújítás miatt.

Utolsó tétel a listán a Víztorony körüli terület felújítása. Az ikonikus szombathelyi épület rekonstrukcióját ugyanis egymagában kezdték el megtervezni, a körülötte lévő KRESZ-park felújítását nem tartotta fontosnak a Fidesz. Ezzel megvárták, hogy újra választások legyenek, és ismét ígérhessenek valamit. 

Borítóképünk: Hende Csaba Facebook-oldala

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.