Bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást a szombathelyi “kézilabdás kukkoló” ügyében

Farkas Bazsi 2021-01-25 08:51:00
A hatóság szerint semmi sem történt. A politika egy pillanat alatt tett tönkre egy életet. 

2020. július 29-én  az Aréna Savariában edző SZKKA utánpótláskorú játékosai jelezték edzőiknek, hogy az általuk használt öltöző ablakán valaki felvételt próbál készíteni róluk - így kezdődött az a sajtóközlemény, amit tavaly július 31-én kapott meg szerkesztőségünk és, amit a Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft., a Falco KC Szombathely és a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia vezetői közösen írtak alá.

Már a közleményben azt írták, hogy a vélhető elkövetőt azonnal el is küldték az önkormányzati cégtől, még mielőtt a hatóság bármilyen határozatot hozott volna. 

Az ügyben gyorsan fogódzkodót talált a politika is. Azon felül, hogy egy önkormányzati cég dolgozójának azonnal elengedte a kezét maga az önkormányzat, a helyi ellenzék, vagyis a Fidesz is úgy érezte, hogy azon nyomban rá kell repülnie az ügyre. 

A sort a párt első számú lakájmédiája a Pesti Srácok kezdte, aztán jött a Magyar Nemzet, végül pedig a Vas Népe sem maradt ki a sorból. Komoly kapcsolati hálókat vázoltak fel, hogy az feltételezett elkövető kinek az ismerőse, kivel van jóban, kinek a barátja és így tovább. Felhasználva az ügyet arra, hogy megcibálják az Éljen Szombathely! városvezetést, mert hát senki más nem lehet ezért felelős, csakis ők.

A szombathelyi Fidesz máskor hallgatag és az újságírói kérdések elől bujkáló képviselője, Illés Károly is nyilatkozott. 

- Kevés a konkrét információnk az ügyről, ám amennyiben igazolódik, hogy így történt, akkor azt a szombathelyi Fidesz–KDNP képviselőcsoportja mélységesen elítéli - mondta akkor Illés.

Érdekes egyébként, hogy a frakcióvezető egy szót sem szólt akkor, amikor frakciótársa vezetésével botrányba került a szombathelyi delegáció a Lake Placidben megrendezett téli diákjátékokon. Hogy, hogynem az amerikai rendőrségnek zaklatás miatt kellett eljárnia. Ha az Ugytudjuk.hu nem derítette volna ki az ott történteket, akkor Lendvai és a városvezetés megpróbálta volna eltussolni a dolgot.

Az Aréna Savariában történtek – vagyis, mint mindjárt látjuk: meg nem történtek –, amiatt is szomorúak, mert látni, hogy politikai érdekek miatt milyen gyorsan is tesznek tönkre egy életet azzal, hogy egy vélt elkövetőt idő előtt meghurcolnak.

Lezárult ugyanis a rendőrségi eljárás, amelynek határozata alapján bűncselekmény hiányában a nyomozást a hatóság megszüntette. A végzésből kiderül, hogy az öltözőablak 2 méter 40 centi magasan van, ahova így a gyanúsított be sem láthatott. A férfi egyébként mindenben a hatóság segítségére volt, a rendőrkapitányságon önmaga jelentkezett, és nem csak a telefonját bocsátotta önként a hatóságok rendelkezésére, de valamennyi a hatóság által kért kódját is megadta. Azt az érintett is elismerte, hogy félreérthető mozdulatot tett, ám mindössze ennyi volt az, ami miatt meghurcolták.

Semmilyen konkrét ténnyel, adattal, személyi vagy tárgyi bizonyítékkal nem lehet alátámasztani, hogy bűncselekmény történt - áll a rendőrség határozatában.

A jobboldali média által emlegetett pedofilgyanú pedig a rendőrségi iratokban fel sem merült, a hatóság ilyen cselekmény miatt nem nyomozott, ezt csakis a propaganda kreálta.

Kíváncsian várom az ügyben eddig felháborodott politikusok, tüntető “szurkolók”, és oknyomozó gépelőnők mikor gyakorolják az egyik legnemesebb emberi gesztust és kérnek bocsánatot. 

Szólj hozzá!

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák