Van-e haladás Haladás ügyben?

Farkas Bazsi 2019-05-03 19:59:00
Ma lejár a licenchez szükséges papírok pótlásának határideje.

Nem valószínű, hogy van bármi más, ami jobban foglalkoztatja a sport barátokat, mint a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatának ügye. A csapat talán még sosem volt ekkora bajban, és ha nem sikerül belőle kikecmeregni, akkor jövőre a megyei I. osztályban folytathatja a versenyzést. 

Sorra vesszük, amit biztosan lehet tudni a csapatról.


A tabella utolsója

A Halit még az ág is húzza - akár mondhatjuk ezt is. A csapat ugyanis a pályán nem virított valami fényeset. Jelenleg az NB I. utolsó helyén állnak, 28 pontjuk van, jelenleg a biztos bennmaradáshoz 4 pont kellene, ami nem is lehetetlen küldetés, hiszen három meccs van hátra, egy győztes mérkőzésért pedig 3 pontot adnak. Bár a csapat nincs könnyű helyzetben, de a megmenekülés a kieséstől nem lehetetlen.

Sok pénz hiányzik

Amíg a pályán még bizonyíthat a csapat, addig a pénzügyek terén a tulajdonosoknak kellene virítani. Első sorban a Halmill Kft-nek. Ez a cég ugyanis a csapatot működtető Haladás Labdarúgó Kft. többségi tulajdonosa. A törzstőkében közel 400 millió forint a mínusz, a cég nem tette be a tavalyi tőkeemelésnél a 200 milliót, továbbá kifizetési kötelezettsége is van, ami 479 millió 920 ezer forint. Több, mint egymilliárd forint a mínusz. Ehhez képest megmosolyogtató Illés Béla, a többségi tulajdonos képviselőjének kijelentése, hogy 1 forintért megválnának az üzletrészüktől. 1 forintért 1 milliárdos adósságtól megszabadulni nem rossz biznisz. 


Az önkormányzat 150 milliója

Kedden mindenki nagyot sóhajtott -  bár inkább az már szerda volt  - amikor a közgyűlés úgy döntött, hogy az a csapatnak 150 millió forintot. Csakhogy az a pénz még sehol nincsen. Első körben ugyanis több feltételhez kötötte a város a támogatást. Teljes átvilágítás, a licenc megszerzése és a többségi tulajdonosok pénzbefizetése. Ha mindez megvan csak akkor kapja meg a csapat a támogatást.
 

Erről azonban még szerződés sincsen, persze az is kérdés, hogy a Haladás így egyáltalán akarja-e az önkormányzat pénzét. A városházi munka szokásos menete alapján a szerződés még hetek kérdése mire elkészül, a polgármesternek azt szignóznia kell. A közvélemény tehát erősen téved akkor, ha azt hiszi, a 150 millió már a csapat számláján van.


Licenc

Ez a Haladás legnagyobb problémája, hogy első körben nem kapta meg a licencet. A versenyengedélyt csak akkor kapják meg, hogyha a csapatnak nincsen tartozása. Jelenleg pedig elég sok van nekik. Ma éjfélkor jár le a hiánypótlás, magyarul a pénz befizetésének határideje.

A licenchez pálya is kell, ahol a csapat játszhat. Kedden még nem volt szerződése a Haladásnak a Sportkomplexummal. Elszámolási vita van a két cég között, ott 23 millió forintot kellene rendeznie a focicsapatnak. Ehhez egyébként a most a kormánytól kapott 297 millió forint sem lesz segítség, mivel a létesítmény bérleti díj hozzájárulást a mostani állapotok szerint a HVSE kapja meg

Ha nincs pálya, akkor újabb akadálya van annak, hogy a csapat licencet kapjon.


Szerdán minden kiderül

Addig talán csak maguk a többségi tulajdonosok tudják, hogy tudtak-e pénzt szerezni és az elég-e ahhoz, hogy mindent kinulláznának. Az MLSZ szerdán teszi közzé, hogy a Haladás kapott-e licencet vagy sem. Addig meg jöhet a Paks elleni meccs, amit a remények életben tartásához mindenképpen nyerni kell a zöld-fehéreknek. 

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.