Továbbra sem tudni, mi lesz a csepregi csapat sorsa, de nem ezt érdemelnék

BZ 2019-06-19 19:10:00
Az egyesület idén ünnepli a 95 éves fennállását.

Kedden írtuk meg, hogy nagy bajba került a Csepregi Sportegyesület, ugyanis információink szerint többmilliónyi TAO-támogatással nem tudnak elszámolni.

Emiatt még az is előfordulhat, hogy a csapat csődbe vitelével és újraindításával a megyei I.-ben a stabil középmezőnyhöz tartozó focicsapat jövőre csak a megyei III. osztályban indulhatna, rosszabb esetben teljesen megszűnne a csepregi futball.

Már hétfőn próbáltuk elérni Vlasich Krisztiánt, a város polgármesterét, sikertelenül, kedden végül egy közleményt adtak ki, amiben hárítják a felelősséget.

Időközben Varga Dániel, csepregi önkormányzat jobbikos képviselője egy Facebook-bejegyzésében egészen hajmeresztő dolgokról írt.

"Mára oda jutottunk, hogy az egyesület elnöke csaknem 20 millió forint TAO támogatással nem tud elszámolni. Ezért NAV végrehajtás zajlik az egyesület ellen, de K. Gábor elnökkel szemben is további szankciók várhatók." - állítja Varga.

Ismét megkerestük Csepreg polgármesterét, Vlasich Krisztiánt, hátha segít tiszta vizet önteni a pohárba. Mindössze annyit mondott, hogy tájékoztatást kértek a csapattól, de még nem kapták meg.

Ezután meg szerettük volna kérdezni, hogy a csepregi önkormányzat konkrétan hogyan támogatta eddig a labdarúgócsapat működését, de válasz helyett a polgármester kinyomta a telefont.

Kaptunk viszont újabb, a csapathoz közeli forrástól információkat.

Innen tudjuk, hogy a csapat maximálisan összetart. Informátorunk szerint a sikert maguknak köszönhetik, edzőstül játékosostul szívből játszanak. Állítása szerint az elmúlt szezonban is teljesen ingyen fociztak, ami a megyei I. osztályban sem gyakori.

Névtelenséget kérő újabb informátorunk szerint amikor megnyerték a II. osztályt, még gratulációt sem kaptak a városvezetéstől. Az öltözőt maguk takarították, "volt, hogy társadalmiban a csapat pucolt ablakot, mosott fel, mert szégyen volt a bírókat fogahni!" - hangzott el a csapatkoz közeli személytől. "Volt, hogy meccs előtt a játékosok mentek ki feltenni a hálót a kapura, ők vonalazták fel a pályát. Egy villanyfényes edzés után, másnapra lakat került az oszlopra, hogy ne lehessen használni." - állítja forrásunk. Saját pénzükből vásároltak hűtőt, teafőzőt, de még a mérkőzésekre való eljutásért sem kaptak anyagi támogatást.

Csepregi Sportegyesület - Hivatalos

Bankett ON! Köszönjük a pörkölt elkészítését a Piros Ház Vendéglőnek illetve a Sasfészek Vendéglőneknek a férőhelyek biztosítását!


Végül megkerestük a focicsapat edzőjét, Steiner Zsoltot is, aki a pénzügyekről és a csapat, nem sportot érintő dolgairól nem szeretett volna beszélni, azt viszont elmondta, ő sem érti, hogyan fajulhattak idáig a dolgok.

"A banketten, amikor bejelentették, mi a helyzet, borsózott a hátunk" - mondta Steiner Zsolt. A hír hallatán, hogy megszűnhet az, amiért annyit küzdöttek, többen elsírták magukat.

Megerősítette, hogy Csepregen nincs fizetett játékos, talán éppen ezért, a hosszú évek alatt helyi és környékbeli játékosokból egy igazi közösség állt össze. Egy olyan csapat, ami az első rossz hírek ellenére mégsem adja fel: alap esetben három ember maradt volna, ha megye III-as csapatként kell folytatniuk. Viszont ha Steiner edző marad, akkor egy főt leszámítva mindenki vállalja a játékot, akár a harmadosztályban is. Persze egyelőre még nem dőlt el semmi arról, hogy hol folytathatja a nagy múltú, idén 95 éves Csepregi Sportegyesület.

Ha a csapaton nem segítenek, akkor a közösség menti meg saját magát.

Szólj hozzá!

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.