Csődben a csepregi focicsapat

BZ 2019-06-18 16:50:00
Megszűnés határán a klub.

Szomorú híreket kaptunk néhány napja a Csepregi Sportegyesület háza tájáról.

Egészen pontosan a focicsapatról kapott szerkesztőségünk olyan információkat, hogy a megyei I. osztály középmezőnyében szereplő, idén 9. helyen végző focicsapat pénzügyi problémák miatt jövőre új csapatként a megyei III. osztályban kényszerül indulni.

Kerestük Kocsis Imre Gábor egyesületi elnököt, aki bár nem tagadta, hogy igazak az információink, kis időt kért, amíg érdemben beszélni tud.

Időközben a csapat Facebook-oldalán is meglepő dolgok jelentek meg, ami a mi értesüléseinket erősítette meg.

Mint írják, "a pályán kívül sajnos elbántak a csapattal. Hiányzó tao-milliók, korábbi vezetőség sorozatos rossz döntései, illetve az önkormányzat nulla támogatásával ide jutott a csepregi labdarúgás. Odáig, hogy egy olyan fiatal csapatot tettek tönkre, ahol nem voltak fizetett játékosok, amit a barátság vitt előre és tartott egyben. Megkockáztatjuk, hogy az országban még egy ilyen csapatot nem talál az ember. Ennek most vége."

A bejegyzésben az áll, hogy legjobb esetben a megyei III. osztályban indulhat újra a csapat, de az sem kizárt, hogy megszűnik a labdarúgás Csepregen.

"A politika ebbe is beleszólt." - írják keserűen.

Az önkormányzat tagad

Kerestük Vlasich Krisztián polgármestert is, de telefonon azt a tájékoztatást adták, hogy nincs a hivatalban. Ma viszont közleményt adott ki Csepreg önkormányzata. Megdöbbentek a Csepregi SE közleményén, az önkormányzat szerint abban "hamis és valótlan állításokat" fogalmaztak meg.


"Felszólítjuk a Csepregi Sportegyesület vezetőségét, hogy nagy nyilvánosság előtt, Csepreg Város Önkormányzatára tett negatív, sértő és valótlan megnyilvánulásai miatt kérjen bocsánatot, és adjon ki helyreigazítást, hiszen megalapozatlanok a közzétett állítások." - írják.

Az önkormányzat közleménye szerint 2014 óta 78 milló forinttal támogatták a városi sportéletet, ezzel együtt a labdarúgást is. "Soha nem látott fejlesztésekről" írnak, felsorolásuk szerint a Malomkerti Sportlétesítményben modern öntözőrendszert, új gyepszőnyeget, új korlátot és kispadokat, új pályavilágítást, térfigyelő kamerarendszert telepítettek önkormányzati szerepvállalással. A kerítésépítés folyamatban van, a kisgyerekeknek 13 milliós ovisport pálya épül, a nagyoknak pedig egy 20x40 méteres műfüves pálya 36 millióból.

Szerintük az, hogy a Csepregi SE korábbi vezetősége az elmúlt négy évben állítólagosan sorozatosan rossz döntéseket hozott, az nem jelenti azt, hogy az önkormányzatot anyagi felelősség terhelné a Csepregi SE pénzügyi stabilitási nehézségei miatt.

Az önkormányzati közleményben írják, az MLSZ hivatalos tájékoztatása szerint nincs akadálya a megyei I. osztályban való indulásnak.

Az önkormányzat szerint a sportegyesület közleménye óta eltelt időben "látható, hogy kik léptek színre az egyéni politikai érdeküket szem előtt tartva." Szerintük munkájukat és társadalmi megbízatásukat korábban elvesztett képviselők, az országos politikai gyűlölködéstől átitatottan próbálják megvezetni az embereket, mindezt úgy, hogy kihasználják a klub jelenlegi helyzetét.

A teljes csepregi közlemény itt olvasható.

Hamarosan újabb részletekkel jelentkezünk!

Szólj hozzá!

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.