Csődben a csepregi focicsapat

BZ 2019-06-18 16:50:00
Megszűnés határán a klub.

Szomorú híreket kaptunk néhány napja a Csepregi Sportegyesület háza tájáról.

Egészen pontosan a focicsapatról kapott szerkesztőségünk olyan információkat, hogy a megyei I. osztály középmezőnyében szereplő, idén 9. helyen végző focicsapat pénzügyi problémák miatt jövőre új csapatként a megyei III. osztályban kényszerül indulni.

Kerestük Kocsis Imre Gábor egyesületi elnököt, aki bár nem tagadta, hogy igazak az információink, kis időt kért, amíg érdemben beszélni tud.

Időközben a csapat Facebook-oldalán is meglepő dolgok jelentek meg, ami a mi értesüléseinket erősítette meg.

Mint írják, "a pályán kívül sajnos elbántak a csapattal. Hiányzó tao-milliók, korábbi vezetőség sorozatos rossz döntései, illetve az önkormányzat nulla támogatásával ide jutott a csepregi labdarúgás. Odáig, hogy egy olyan fiatal csapatot tettek tönkre, ahol nem voltak fizetett játékosok, amit a barátság vitt előre és tartott egyben. Megkockáztatjuk, hogy az országban még egy ilyen csapatot nem talál az ember. Ennek most vége."

A bejegyzésben az áll, hogy legjobb esetben a megyei III. osztályban indulhat újra a csapat, de az sem kizárt, hogy megszűnik a labdarúgás Csepregen.

"A politika ebbe is beleszólt." - írják keserűen.

Az önkormányzat tagad

Kerestük Vlasich Krisztián polgármestert is, de telefonon azt a tájékoztatást adták, hogy nincs a hivatalban. Ma viszont közleményt adott ki Csepreg önkormányzata. Megdöbbentek a Csepregi SE közleményén, az önkormányzat szerint abban "hamis és valótlan állításokat" fogalmaztak meg.


"Felszólítjuk a Csepregi Sportegyesület vezetőségét, hogy nagy nyilvánosság előtt, Csepreg Város Önkormányzatára tett negatív, sértő és valótlan megnyilvánulásai miatt kérjen bocsánatot, és adjon ki helyreigazítást, hiszen megalapozatlanok a közzétett állítások." - írják.

Az önkormányzat közleménye szerint 2014 óta 78 milló forinttal támogatták a városi sportéletet, ezzel együtt a labdarúgást is. "Soha nem látott fejlesztésekről" írnak, felsorolásuk szerint a Malomkerti Sportlétesítményben modern öntözőrendszert, új gyepszőnyeget, új korlátot és kispadokat, új pályavilágítást, térfigyelő kamerarendszert telepítettek önkormányzati szerepvállalással. A kerítésépítés folyamatban van, a kisgyerekeknek 13 milliós ovisport pálya épül, a nagyoknak pedig egy 20x40 méteres műfüves pálya 36 millióból.

Szerintük az, hogy a Csepregi SE korábbi vezetősége az elmúlt négy évben állítólagosan sorozatosan rossz döntéseket hozott, az nem jelenti azt, hogy az önkormányzatot anyagi felelősség terhelné a Csepregi SE pénzügyi stabilitási nehézségei miatt.

Az önkormányzati közleményben írják, az MLSZ hivatalos tájékoztatása szerint nincs akadálya a megyei I. osztályban való indulásnak.

Az önkormányzat szerint a sportegyesület közleménye óta eltelt időben "látható, hogy kik léptek színre az egyéni politikai érdeküket szem előtt tartva." Szerintük munkájukat és társadalmi megbízatásukat korábban elvesztett képviselők, az országos politikai gyűlölködéstől átitatottan próbálják megvezetni az embereket, mindezt úgy, hogy kihasználják a klub jelenlegi helyzetét.

A teljes csepregi közlemény itt olvasható.

Hamarosan újabb részletekkel jelentkezünk!

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.