Csődben a csepregi focicsapat

BZ 2019-06-18 16:50:00
Megszűnés határán a klub.

Szomorú híreket kaptunk néhány napja a Csepregi Sportegyesület háza tájáról.

Egészen pontosan a focicsapatról kapott szerkesztőségünk olyan információkat, hogy a megyei I. osztály középmezőnyében szereplő, idén 9. helyen végző focicsapat pénzügyi problémák miatt jövőre új csapatként a megyei III. osztályban kényszerül indulni.

Kerestük Kocsis Imre Gábor egyesületi elnököt, aki bár nem tagadta, hogy igazak az információink, kis időt kért, amíg érdemben beszélni tud.

Időközben a csapat Facebook-oldalán is meglepő dolgok jelentek meg, ami a mi értesüléseinket erősítette meg.

Mint írják, "a pályán kívül sajnos elbántak a csapattal. Hiányzó tao-milliók, korábbi vezetőség sorozatos rossz döntései, illetve az önkormányzat nulla támogatásával ide jutott a csepregi labdarúgás. Odáig, hogy egy olyan fiatal csapatot tettek tönkre, ahol nem voltak fizetett játékosok, amit a barátság vitt előre és tartott egyben. Megkockáztatjuk, hogy az országban még egy ilyen csapatot nem talál az ember. Ennek most vége."

A bejegyzésben az áll, hogy legjobb esetben a megyei III. osztályban indulhat újra a csapat, de az sem kizárt, hogy megszűnik a labdarúgás Csepregen.

"A politika ebbe is beleszólt." - írják keserűen.

Az önkormányzat tagad

Kerestük Vlasich Krisztián polgármestert is, de telefonon azt a tájékoztatást adták, hogy nincs a hivatalban. Ma viszont közleményt adott ki Csepreg önkormányzata. Megdöbbentek a Csepregi SE közleményén, az önkormányzat szerint abban "hamis és valótlan állításokat" fogalmaztak meg.


"Felszólítjuk a Csepregi Sportegyesület vezetőségét, hogy nagy nyilvánosság előtt, Csepreg Város Önkormányzatára tett negatív, sértő és valótlan megnyilvánulásai miatt kérjen bocsánatot, és adjon ki helyreigazítást, hiszen megalapozatlanok a közzétett állítások." - írják.

Az önkormányzat közleménye szerint 2014 óta 78 milló forinttal támogatták a városi sportéletet, ezzel együtt a labdarúgást is. "Soha nem látott fejlesztésekről" írnak, felsorolásuk szerint a Malomkerti Sportlétesítményben modern öntözőrendszert, új gyepszőnyeget, új korlátot és kispadokat, új pályavilágítást, térfigyelő kamerarendszert telepítettek önkormányzati szerepvállalással. A kerítésépítés folyamatban van, a kisgyerekeknek 13 milliós ovisport pálya épül, a nagyoknak pedig egy 20x40 méteres műfüves pálya 36 millióból.

Szerintük az, hogy a Csepregi SE korábbi vezetősége az elmúlt négy évben állítólagosan sorozatosan rossz döntéseket hozott, az nem jelenti azt, hogy az önkormányzatot anyagi felelősség terhelné a Csepregi SE pénzügyi stabilitási nehézségei miatt.

Az önkormányzati közleményben írják, az MLSZ hivatalos tájékoztatása szerint nincs akadálya a megyei I. osztályban való indulásnak.

Az önkormányzat szerint a sportegyesület közleménye óta eltelt időben "látható, hogy kik léptek színre az egyéni politikai érdeküket szem előtt tartva." Szerintük munkájukat és társadalmi megbízatásukat korábban elvesztett képviselők, az országos politikai gyűlölködéstől átitatottan próbálják megvezetni az embereket, mindezt úgy, hogy kihasználják a klub jelenlegi helyzetét.

A teljes csepregi közlemény itt olvasható.

Hamarosan újabb részletekkel jelentkezünk!

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is