Homlok Zsolt: Az új célok között szerepel az NB II-es nagypályás labdarúgás körüli bizonytalan helyzet lezárása

Farkas Bazsi 2021-12-30 14:01:07
A Haladás VSE elnöke a sportegyesület évzáró vacsoráján beszélt arról, hogy meg kell teremteni a foci csapat stabilitását.

Évzáró vacsorát tartott a Haladás VSE a Haladás Sportkomplexum VIP termében. Az eseményen beszédet mondott Homlok Zsolt elnök, aki többek között arról beszélt, hogy:

Az új célok között szerepel az NB II.-es nagypályás labdarúgás körüli bizonytalan helyzet lezárása, és a csapat stabilitásának megteremtése.  

Mint arról korábban írtunk már, a Szombathelyi Haladás labdarúgó csapatát működtető gazdasági társaságban tőkeemelést szeretne végrehajtani a jelenlegi kistulajdonos, a Haladás Marketing Kft. Ezt a szándékot az októberi városi közgyűlés jóvá is hagyta, ám a taggyűlést még mindig nem hívták össze.

Fotó: haladasvse.hu

Közben az is kiderült, hogy a Marketing Kft. által végrehajtott tőkeemeléshez a Vasútvill Kft. adná a pénzt. Azt pedig maga a társaság ismerte el az Ugytudjuk.hu-nak, hogy a Vasútvill mögött Homlok Zsolt áll. Szponzori szerződés keretében adnának pénzt, így hajtanák végre a tőkeemelést. 

A decemberi közgyűlés - ahol Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő azt javasolta szabjanak határidőt a tőkeemelésnek - utáni sajtótájékoztatón Czeglédy azt mondta,

tudomása szerint a jelenlegi többségi tulajdonos Illés Sportalapítvány képviselői azért is pénzt kérnének Homloktól, hogy megszavazzák a tőkeemelést. 

Az alapítvány kuratóriumi elnöke, Kóbor László karácsony előtt nem sokkal lemondott tisztségéről. Egészségügyi okokra hivatkozott.

Hogy a cég taggyűlését miért hívták össze eddig, annak ellenére, hogy októberben a város áldását adta a tőkeemelésre, egyelőre nem tudni.

Homlok Zsolt teljes ünnepi beszéde itt olvasható:

Nagy örömmel köszöntelek Benneteket a mai napon, jó érzés, hogy végre újra együtt lehetünk és közösen ünnepelhetünk! A járványhoz kényszerűen alkalmazkodva az élet, ha nem is tért vissza a normális kerékvágásba, de legalább már újra járhatunk versenyekre, meccsekre, sporteseményekre. A mi közös Haladás-életünk is folyik tovább, részesei vagyunk sportvezetőként, edzőként, játékosként vagy szurkolóként. A múltunk, a jelenünk és a jövőnk mindig ad feladatokat számunkra, mert vagy a múltban már megszületett eredményeket akarjuk túlszárnyalni, vagy az eddig még el nem ért sikereket elérni, vagy egyszerűen csak az szeretnénk, hogy a gyermekeink egy jó közösségben tudják megélni a sport mindennapi örömét, legyen az egyéni vagy csapatsport. A mi Haladás-hitünk az összetartozásról és az építkezésről szól, mert hiszem, ha kitartóan és egészséges türelemmel építkezünk, és a szakmai szempontokat tartjuk szem előtt, akkor a tisztességes munkának mindig megjön az eredménye. Kellenek hozzá elkötelezett emberek, akik legjobb tudásukat adva, erejüket nem kímélve mellé állnak az ügynek. Kellenek a sportolók, akik hittel és alázattal mennek ki a küzdőtérre, és hisznek benne, hogy a küzdelmük és győzelmük öröme és üzenete eljut mindenkihez, igazolva, hogy kitartással még a kezdetben lehetetlennek hitt célok is megvalósíthatók. Kellenek hozzá a pálya szélén álló, a lelátókon ülő szurkolók, akik a versenyben biztatást és erőt adnak. A jövőnk nyitottan áll előttünk, de tudjuk, hogy a közösségünk összetartó, és ez biztosíték arra, hogy az újabb kitűzött céljaink is megvalósításra kerülnek. Én Vas megyében születtem, itt nőttem fel, és a Haladás mindig is közel állt a szívemhez. A családtagjaim és jómagam is kijárunk a mérkőzésekre, és lelkes szurkolói vagyunk a Haladásnak. Amikor felkértek, hogy vállaljam el a klub vezetését, bevallom, mint örök Haladás-szurkoló vállaltam, és persze tudtam, hogy sok nehézséggel jár majd, de azt is tudtam, hogy rengeteg öröm és felemelő pillanat lesz majd ebben a munkában. Most újabb feladatot vállaltam fel, mint azt már biztosan olvastátok, hallottátok. Az új célok között szerepel az NB II.-es nagypályás labdarúgás körüli bizonytalan helyzet lezárása, és a csapat stabilitásának megteremtése.  

Ebben a munkában is számítok a segítségetekre, tapasztalatotokra, véleményetekre, hogy ez is egy sikeres történet lehessen, és a sok viszontagság után a Haladás-család összefogásának erejéből lendületet merítve egy új, prosperáló időszakot élhessünk meg együtt. A sikerhez vezető út mindig rögös, - éppen ezért annyira értékes - és az oda vezető úton az akadályok és nehézségek legyőzése közben elvégzett feladatok építik a közösségünket, példát mutatnak és nevelnek. Ebben az évben is sok feladatot elvégeztünk, végrehajtottunk, és Goethét idézve „a célhoz közeledve a nehézségek fokozódnak”, és igen, volt, hogy fokozódtak, de végül elértük, sőt némely esetben túl is teljesítettük a céljainkat, és erre büszkék lehetünk!

A futsalcsapatunk 10 év építkezés, és a történelmi NB I.-es bajnoki cím megnyerése után küzdött meg a Benfica otthonában az UEFA Futsal Bajnokok Ligája-elitkörében a legjobb 16 csapat között, ahol minket, a Haladást, Magyarországot és a magyar labdarúgást is képviselték, elszántsággal és tisztességgel megvívták a harcukat, és mi ott voltunk velük, mellettük az erőnkkel, és a Haladás-hitünkkel. 

Az egyéni sportágakban elért kiemelkedő eredmények szintén azt mutatják, hogy az út, amin haladunk jó irányba tart, hiszen több versenyzőnk is az év sportolója, játékosa lett a szakszövetségek értékelése alapján, ezúton is gratulálunk nekik! Fontos megemlítenem az utánpótlás-nevelésben dolgozók munkáját, mivel ezekhez az elismerésekhez már a gyermekkorban megkezdett nevelésen és gondoskodó tanításon keresztül vezet az út, és ha nem is lesz mindenkiből válogatott vagy világbajnok, elmondhatjuk a gyermekeink ezek között a falak között életre szóló élményeket kapnak. Köszönöm az utánpótlásedzők, segítők munkáját és mindenkiét, aki bármit is hozzátesz ahhoz, hogy a gyermekeinknek - a számukra érthetetlen járvány helyzetben is - boldogabb gyermekkort adhassunk a sport által.

Köszönöm az irodai stábnak, hogy az adminisztratív hátteret megadják a sportolók munkájához, és a kapott támogatások pontos és precíz elszámolásával biztosítják, hogy minél több projektekben, pályázatban folyamatosan részt tudunk venni.

A műszaki stábnak is köszönöm, hogy biztosítják az eszközeink, pályáink kiváló állapotát és ezzel teszik élhetővé, gondozottá környezetünket.

Köszönöm a sajtósoknak, fotósoknak, operatőröknek, újságíróknak, önkénteseknek, segítőknek, eredményjelző-kezelőknek, játékvezetőknek, és mindenkinek, aki lehetővé tette és segítette, hogy örülhettünk és örömet szerezhettünk mindenkinek, hogy a 2021-es évet is a nehézségek ellenére sikerekkel tudtuk zárni.

Szeretnék külön köszönetet mondani a támogatóinknak, szponzoroknak, hogy segítették a lehetőségeink kiszélesítését a legkülönbözőbb területeken.  

Fontos eredménye az évnek, hogy a közös gondolkodás és sikeresen elvégzett munka következtében a Haladás Sportkomplexumot üzemeltető gazdasági társaság a magyar állam tulajdonába került. Ez számunkra azt jelenti, hogy szeretett otthonunk működéséhez szükséges háttér biztosított lesz a jövőben. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett és segítséget nyújtott a megvalósításban.

A munka folyik tovább, dolgozzunk tovább! Reméljük, hogy a 2022-es év meghozza nekünk a járvány feletti győzelmet, és visszatérhetnek az érintések és ölelések az emberi kapcsolatainkba, mert az embernek szüksége van a boldogsághoz a meghitt élethez az érintésekre.

Kívánok mindenkinek békés, boldog karácsonyi ünnepet és sikerekben gazdag boldog új évet, köszönöm a figyelmeteket!

Hajrá, Hali!

Forrás: Haladás VSE

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.