Híreink a választásról, ahol Czeglédy körzete a tét

Unyatyinszki György
2018. október 14. vasárnap, 08:22

Képviselőt választanak a derkovitsiak, minden fontos hír egy helyen:

 

A választás végére ahogy lenni szokott felgyorsultak az események, de a legfontosabb információ, hogy László Győző nyerte a képviselő-választást. Részeredményeket és összefoglalónkat itt találjátok.

 

17:30 - A választók alig több mint 34 százaléka volt már szavazni, alig egy óra maradt a későn indulóknak.

 

15:20 - A szavazók száma alapján próbáltuk megjósolni, hogy kinek kedvezhet az esti végeredmény. Részletek itt:

 

 

A négy évvel korábbihoz hasonló lehet a részvétel a Derkovitson, de az kinek mire lehet elég?

Délután 13 órakor 21,4 százalék, 15 órakor pedig a választásra jogosultak 27,46 százaléka (1182 fő) voksolt a derkovitsi időközi önkormányzati választáson. Önmagában a körzet bármilyen színezetű meghódítása nem változtatna a városi képviselő-testületi erőviszonyokon, azonban a Czeglédy-ügy hatását, következményeit jól megmutathatja.

 

 

13:00 - A részvételi arány növekedése dél körül - a megszokottak szerint - megtorpant. 919 fő, azaz 21,4 százaléka a választóknak szavazott.

 

11:15 - Nem nagyon hatja meg a választás a polgárokat: 15,4 százalék volt 11 óráig szavazni. Részletek itt.

 

11:08 - Válaszoltak "Ica" levelére, amit a derkovitsi postaládákba dobtak be. Ica a fideszes jelöl mellett kampányolt, a válasz írója szerint hazugságokkal.

 

9:15 - A szavazásra jogosultak 5,64 százaléka ment el eddig szavazni. Részletek itt.

 

6:00 - Szombathely 5. számú egyéni választókerületében azért tartanak időközi választást, mert a választókerület 2014-ben megválasztott képviselője, Czeglédy Csaba - mivel előzetes letartóztatásban van - egy éven át nem vett részt a képviselő-testület ülésén, így képviselői megbízatása megszűnt.

 

A választáson két jelölt indul, az egyik az Éljen Szombathely! Egyesület jelöltje, László Győző, a másik a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt közös jelöltje MelegaMiklós. A választói névjegyzékben 4305-en vannak.

 

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

 

 

Nagy a könyöklés Czeglédy Csaba választókerületéért: ellenzéki összefogás vs. médiaceleb Fidesz-barát levéltáros

Szeptember elején derült ki, hogy a korábban beharangozott 50 millió forint óvadék ellenében sem engedik ki a tavaly június óta előzetesben lévő Czeglédy Csabát. A volt szombathelyi politikust költségvetési csalás gyanújával tartóztatták le több volt kollégájával együtt, mára már csak ő maradt előzetesben - írja az Átlátszó.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás