Fotó: thesun.co.uk

Súlyos vérzés alakult ki londoni Tate Modern múzeum teraszáról ledobott kisfiú agyában

Vágvölgyi Bálint
2019. augusztus 6. kedd, 19:35
A gerince, a lába és a karja is eltörött.

Súlyos sérüléseket szenvedett a londoni Tate Modern múzeum kilátóteraszáról ledobott kisfiú a bűncselekmény gyanúsítottjának keddi bírósági meghallgatásán elhangzott tájékoztatás szerint.

 

Az ügyészek a meghallgatáson arról tájékoztatták a bíróságot, hogy hatéves áldozat gerinc-, láb- és kartörést szenvedett, súlyos vérzés alakult ki az agyában. A francia kisfiút vasárnap délután dobták le a világhírű múzeum 10 emelet magasan lévő kilátóteraszáról. Öt emeletet zuhant. A londoni rendőrség tájékoztatása szerint a gyerek állapota válságos, de stabil.

 

Ledobtak egy hatéves kisfiút a londoni Tate Múzeum teraszáról

ugytudjuk.hu Egy kamasz minden előzmény nélkül Lehajítottak egy hatéves gyereket a londoni Tate Modern múzeum teraszáról vasárnap - közölte a brit főváros rendőrsége, hozzátéve, hogy a bűncselekmény elkövetőjét, egy 17 éves kamaszt emberölés kísérletének gyanúja miatt őrizetbe vették. A kisfiú családjával látogatta meg a múzeumot.


A 17 éves vélelmezett elkövetőt, akit emberölés kísérletével gyanúsítanak, vizsgálati fogságba helyezték, csütörtökön áll újra az igazságszolgáltatás elé, akkor már a londoni központi büntetőbíróságon kell megjelennie. Kedden a fiatalkorúak bíróságán hallgatták meg London Bromley nevű kerületében, de a nevén kívül nem mondott semmit, indítékai továbbra is ismeretlenek. Személyazonossága a  kiskorúakra vonatkozó törvényi előírások értelmében nem hozható nyilvánosságra.   

 

A Tate Modern az Egyesült Királyság legnépszerűbb turistalátványossága, tavaly 5,9 millióan keresték fel. 2000-ben nyílt meg a Temze partján egy régi erőmű épületében, a kilátóteraszt 2016-ban adták át egy bővítés keretében. A francia kisfiú a szüleivel vakáción volt Londonban.

 

(via MTI)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás