Öt év alatt egy látványos lépést sem haladt előre a szombathelyi Tófürdő területére tervezett szálloda építése

Farkas Bazsi 2020-05-21 07:27:00
Pedig a fideszes városvezetés azt tervezte, hogy 2016-ban már meg is kezdik az építkezést. Azért mi most látványterveken megmutatjuk, hogy milyen lesz, ha egyszer elkészül.

2015. december 10-i közgyűlésen döntött arról az akkor szombathelyi, fideszes városvezetés, hogy szállodaépítési projektbe kezdenek. Igény ugyanis már akkor volt rá. A szombathelyi nagy rendezvények, sportesemények megrendezésekor folyton gondot jelentett és jelent még a mai napig is, hogy hol szállásolják el a turistákat. Ilyenkor rendre a szomszéd települések, Sárvár és Bük jön elsőként szóba. 

De talán sosem volt ennyire égető a probléma, mint most. A Nagyszállót bár ígérték, mégsem vette meg a semmiből felbukkanó, majd oda gyorsan távozó lehetséges vevő. A Claudius pedig bezárt. A hotel hivatalos értesítése szerint csupán felújítás miatt, a városban terjedő szóbeszéd szerint azonban végleg. A szállodaínséget jól mutatja, hogy a város már Nagyszálló esetében tervezte, hogy megvásárolja, külsős vállalkozóval pedig felújíttatja azt. 

Nincs jelen pillanatban nagyobb csoport befogadására alkalmas szálloda Szombathelyen. 5 éve pedig hiába döntött úgy a fideszes városvezetés, hogy hotel építésbe kezd, ebből mára láthatóan alig valósult meg valami. Ugyan a beruházás műszaki és gazdasági előkészítése megtörtént, rendelkezésre áll a jogerős építési engedély, van kiviteli terv és üzemeltetési partner is, csak építkezés nincsen.

A koncepció szerint Szombathelynek úgy lett volna egy új szállodája, hogy azt nem teljes egészében a városnak kellene fizetnie. A területet és a terveket az önkormányzat adja, az elképzelés szerint pedig egy külsős befektető építette és üzemeltette volna a létesítményt. A majdani üzemeltető és a SZOVA Zrt. alapított is egy közös projekt, vagyis beruházó céget, amely részben a tagok által befizetett törzstőke és egyéb önerő, részben pedig hitelfinanszírozással építette volna meg a szállodát.

Ahogy az a látványterveken is szerepel, a hotel a Tófürdő területén épülne meg, a mostani büfét elbontanák és azon a területen állna az új, több, mint 100 szobás, 4 csillagos, superior besorolású szálloda.

Hogy a régóta porosodó tervekből legyen valami, Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester nemrég levélben fordult Orbán Viktorhoz, hogy részben a központi költségvetés terhére vághasson bele Szombathely az építkezésbe. Orbán ugyanis nemrég kijelentette, hogy 600 milliárd forintot tolnak bele az ágazatba, amiből, ha a Szombathelyre jutna 1-2 milliárd forint, már épülhetne is a szálló. 

Várjuk a fejleményeket az ügyben!

Szólj hozzá!

Fél évszázada készült el az első magyar koncertlemez

A Metro együttes honosította meg a koncertfelvételeket.

Megkezdődött a balatoni vitorlás szezon

A Balaton megkoszorúzásával és szolid ünnepséggel vette kezdetét az idei vitorlás szezon szombat délelőtt Balatonfüreden.

Válogatott játékos és erős légiósok érkeznek a győri női kosárcsapathoz

Két új magyar és három légiós a UNI-Győr – MÉLY-ÚT keretében.

Két ittas sofőrt is fogtak pénteken a Vas megyei rendőrök

Egyikük ráadásul eltiltás hatálya alatt furikázott.

Szeles, borongós időt hoz magával a hosszú hétvége

Várni kell még a nyári időjárásra.

Élő adásban tartóztatták le a minneapolisi tüntetésről tudósító CNN stábját

Omar Jimenez és csapata a a rendőri erőszak elleni tüntetésekről forgatott Minneapolisban.

Kiakadtak az internetezők, miután az influencer anyuka megvált az autista kisfiától

A nő nem bírta a gyermeknevelést, örökbe adta a négyéves fiút.

A NASA is szívesen segítene Tom Cruise és Elon Musk űrben forgatott akciófilmjében

Már rendezőt és forgatókönyvírót is találtak a nem mindennapi projekthez.

100 millió forinttal támogatta az Audi a koronavírus ellen harcoló győrieket

Az adományt hat egészségügyi és szociális intézmény kapta.

Hatalmas, egybefüggő mozaikot találtak egy olasz szőlőültetvény alatt

Hihetetlenül jó állapotban van a kétezer éves alkotás.

van még itt cikk a témában:

Ungár Péter költségvetés-módosító javaslatot fog benyújtani, hogy Szombathely gazdálkodása ne kerüljön veszélybe

A Vas megyei LMP országgyűlési képviselője azt mondta, Hende Csaba nem a szombathelyieket képviseli, hanem a Fidesz érdekeit szolgálja ki.

Megkezdődött a rovarirtás a szombathelyi parkokban

A permetezésre éjjelente kerül sor, az alkalmazott vegyszer az emberre ártalmatlan.