Negyvenegy koronavírusos pedagógust találtak Győrben

Pintér Bence 2020-12-04 09:37:21
A Győri Tankerületi Központ intézményeiben 3200 dolgozóból 1793 fő kérte a gyorsteszt elvégzését, melyből 41 eset mutatott pozitív eredményt.

November végén elkezdődött a pedagógusok önkéntes tesztelése Győr-Moson-Sopron megyében is. A Kisalföld kérdésére a Győri Tankerületi Központ elmondta: a tesztelésben való részvétel a munkavállalók részéről önkéntes alapon történt, így az intézményvezetői visszajelzések alapján a részvételi arány iskolánként eltérő volt az első héten. Egyes helyeken akár a 100 százalékos részvételhez közelített, míg más iskolákban alacsonyabb volt a teszten részt vevők aránya.

A Győri Tankerületi Központ intézményeiben 3200 dolgozóból 1793 fő kérte a gyorsteszt elvégzését, melyből 41 eset mutatott pozitív eredményt.

A gyorstesztek eredményeit a járványügyi hatósághoz közvetlenül továbbították, s a pozitívnak bizonyuló dolgozók karanténba kerültek. Amennyiben a járványügyi hatóság szükségesnek ítélte meg, akkor az adott osztályra, osztályokra nézve is elrendelte a karantént.

Az is oka lehet egyébként annak, hogy a többi dolgozó nem kérte a tesztelést, hogy mint ahogy Horváth Péter, a Révai Miklós Gimnázium igazgatója és a Nemzeti Pedagóguskar elnöke az Indexnek elmondta, hogy csak nagyon nehezen kapnak a pedagógusok 100 százalékos táppénzt, ha pozitívak. „Ha a tanárok közül valaki pozitív lesz, és emiatt táppénzre kerül, elvileg jogosult a fizetése 100 százalékára, ám csak egy viszonylag bonyolult és hosszadalmas eljárással juthat hozzá a teljes összeghez. Mint a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke személyesen én is küzdöttem azért, hogy a folyamat a mostani helyett jóval egyszerűbb legyen, beszéltem többek között az államtitkársággal, a Klebelsberg Központtal, a tankerülettel, de azt mondják, hogy a jogszabályok erre most nem adnak lehetőséget. Többségében egyelőre még biztos, hogy nem 100 százalékos táppénzt kapnak a pedagógusok” – nyilatkozta az intézményvezető.

A Kisalföld arról is ír, hogy a Soproni Tankerületi Központ által fenntartott 37 köznevelési intézmény több mint 60 feladatellátási helyén 887 iskolai dolgozó jelent meg a kormány által biztosított koronavírus-teszteléseken. Közülük november utolsó hetében a jelentős többség, 666 fő vállalta a tesztelést. A vizsgált pedagógusok között 16 esetben, azaz mintegy 2 százaléknál koronavírus-fertőzöttséget állapítottak meg. Az újonnan kiszűrt pedagógusok miatt 5 iskola 9 osztályában 200 tanuló tantermen kívüli digitális munkarendben folytatja a tanévet.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.