Fotó: Egis Körmend Facebook-oldala

Kikapott az Egis Körmend a Mogyorósy Szilárd Emléktorna döntőjében

Vágvölgyi Bálint
2019. szeptember 14. szombat, 22:09
Címvédés.

Szombaton este rendezték a 14. Mogyorósy Szilárd Emléktorna döntőjét a Rethymno Cretan Kings és az Egis Körmend együttesei között. A görögök kezdték jobban a meccset, két és fél perc után jött is a hazai időkérés, mert 0-9 állt a táblán. Pedig a tábor alaposan bekezdett a B-középben, buzdításban nem volt hiány - írja a körmendi klub hivatalos oldala. Edwards büntetőből szerezte az első körmendi pontokat, viszont négy perc után már három hibája volt. Robogtak a vendégek, 6-22-nél már kellemetlen volt a táblára nézni. Keller és Kastrati pontjaival sikerült kicsit kozmetikázni. 14-24-nél ért véget az első tíz perc.

 

Taylor húzott be elementáris erővel egy lepattanót, Keller is betalált. Többet hibáztak a „krétai királyok”, még hangosabb lett a szurkolás a csarnokban. Edwards kettese után már csak négy volt a hátránya. Összekapta magát az MTE, nagyot küzdöttek a fiúk, aki öt percig nem kaptak kosarat. Igaz, utána többet is gyorsan. Tíz lett a mínusz kettőből. A gyűrű a vendégekkel volt, több bizonytalan dobásuk is befelé esett, de megérdemelt volt a vezetésük. A félidőben 25-41 volt az állás.

 

Ferencz triplájával nyitott a Körmend a nagyszünet után, de aztán görög kosarak jöttek. Hat perc után ugyanannyi volt a hátránya a hazaiaknak, mint a nagyszünetben. (35-52) Ráadásul Edwards megkapta a negyedik hibáját is. Sok hibával játszottak a piros-feketék, nem látszott, hogy benne lenne a fordítás a meccsben. 15 pontos hátránnyal várhattuk az utolsó negyedet. (42-57)

 

Az utolsó tíz percben néha úgy érezhették a hazai szimpatizánsok, hogy lehet még izgalmas a kupa sorsa, de mindig jött egy vendégkosár. Egyszerűen jobb volt a Cretan Kings, Frankamp például két gyors triplával hűtötte a kedélyeket, húsz fölé tornászva a különbséget. Egy huszáros hajrával sikerült innen szépítenie a Körmendnek, de a tornát a két nap egyértelműen legjobb csapata nyerte meg.

 

Egis Körmend – Rethymno Cretan Kings 66-76

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás