Horváth Csaba egy Hősök napi megemlékezésen, 2018-ban (Fotó: szombathely.hu/Bodorkós Máté)

Már megint nem tetszik a szombathelyi Fidesznek Jordán Tamás színháza

Farkas Bazsi
2020. január 28. kedd, 16:20
Magyar embernek az ilyen darab nem tetszik - kritizálta a bizottsági tag a Weöres Sándor Színház Liliomfiját.

Ma délután egy órakor tartották a szombathelyi Városházán a Kulturális, Oktatási és Civil Bizottság ülését. A napirendi pontok között volt a  Weöres Sándor Színház finanszírozása. A bizottság arról tárgyalt, hogy javasolják a színház közös önkormányzati és állami fenntartását. Horváth Csaba a bizottság fideszes delegáltja ekkor hozta szóba a Weöres Sándor Színházat, egészen pontosan annak egyik darabját a Lilomfit.

 

Információink szerint Horváth azt mondta, hogy a darab szerinte trágár nyelvezetű, többek között az is elhangzik benne, hogy büdös a magyar. 

 

Horváth azzal összegzett, hogy magyar embernek az ilyen darab nem tetszik,

 

ezért hamarosan felkeresi Jordán Tamást, a szombathelyi színház igazgatóját, akivel személyesen fog elbeszélgetni.

 

Mivel Horváth szavait pontosan majd csak azután fogjuk tudni idézni, hogy a bizottsági ülés jegyzőkönyve felkerül a szombathely.hu-ra, így telefonon érdeklődtünk nála, hogy pontosan mi is hangzott el ma délután. A bizottsági tag azonban azt mondta, hogy nem kívánja kommentálni a történteket, de azt nem cáfolta, hogy ezek elhangzottak. 

 

Hívtuk Jordán Tamást is, egyelőre azonban nem értük el.

 

Nem ez az első eset, hogy a Fidesz piszkálja Jordánt és a szombathelyi színházat. Korábban igazgatói kinevezésével voltak problémák, aztán levették a Savaria Karnevál éléről, később klasszikus darabokat követeltek tőle, tavaly nyáron pedig nem mutathatta be azt az ajándék darabot, amit a Karnevál 20. születésnapjára írtak. A város akkori fideszes polgármestere, Puskás Tivadar ugyanis azt mondta, hogy nem elég ünnepélyes a darab a jubileumhoz. 

 

Jordán Tamást tavaly, a Fidesz támogatásának hiányában, választották meg Szombathely díszpolgárává

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás