Írásba adta a polgármester: titkosak a színház állapotára vonatkozó adatok

Pintér Bence 2020-08-28 19:01:00
Az adatvédelmi hatóság a győri színház állapotára vonatkozó dokumentumok átadására szólította fel a városházát, de a polgármester ezt megtagadta. Az új érv az, hogy ezek az adatok tíz évig titkosak.

FRISSÍTÉS: A cikk eredeti verziójában tévesen írtuk azt, hogy a válaszlevelet a győri jegyző, Dr. Lipovits Szilárd írta, hiszen azt Dézsi Csaba András polgármester szignózta. A cikket ennek megfelelően javítottuk.

Előszőr úgy nézett ki, nem akarják nyilvánosságra hozni. Aztán úgy, hogy meg sincsenek. Most viszont kiderült:

a győri polgármester, Dézsi Csaba András kézjegyével ellátott dokumentum szerint titkosak a Győri Nemzeti Színház épületének állapotára vonatkozó dokumentumok.

Dézsi Csaba András polgármester jegyző mindezt azután hozta az adatokat május óta kideríteni igyekvő Szakács András győri polgár tudomására, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az adatigénylő bejelentése után felszólította az önkormányzatot, hogy adja ki a dokumentumokat.

Mindez a polgármester válaszleveléből derült ki, amelyben kifejti. Álláspontjuk szerint az adatok egy részének kiadása „az üzleti tevékenység végzése szempontjából aránytalan sérelmet okozna”, míg másik része olyan döntéselőkészítő anyag, amit tíz évig álláspontjuk szerint nem feltétlenül kötelesek nyilvánosságra hozni.

Magyarul a győri publikum a polgármester álláspontja szerint nem ismerheti meg, hogy milyen fizikai állapotban van a színház épülete ténylegesen,

miközben a polgármester április óta azt mondja, hogy olyan rossz az állapota, hogy megéri inkább lebontani, és egy másikat építeni. (Ezt a város lakosságának kétharmada két reprezentatív közvélemény-kutatás szerint nem támogatja.)

Érdekes fordulat ez a május óta húzódó történetben, ahol a színház energetikai és statikai felmérésének nyilvánosságra hozása kapcsán a jegyzői hivatal válaszai először az időhúzásra játszottak, aztán kimondták, hogy nem adják ki a dokumentumokat, mert nem számítanak adatgazdának (de azt nem kötötték az igénylő orrára, hogy akkor ki számít annak). Végül július végén arról kaptunk tájékoztatást, hogy a dokumentumok nincsenek se a színház, se a városháza birtokában.

Most ezekről a hiányzó, vagy el sem készült dokumentumokról kiderült tehát, hogy még titkosak is – különösen érdekes helyzet ez a nyílt városháza koncepciójának fényében, amit Dézsi Csaba András hirdetett meg. Értetlenül állunk az eset előtt, és jövő héten igyekszünk személyesen a jegyző urat kérdezni a színház állapotára vonatkozó tényadatok kiadása körüli anomáliákról.

Szólj hozzá!

Megnyílt a 7. Nemzetközi Textiművészeti Triennále a Szombathelyi Képtárban

Tizenhét országból érkeztek alkotások a kiállításra.

Gasper Okorn: Mindig többet és nagyobbat akartam

A Falco távozó vezetőedzője levelet írt a szurkolóknak.

Szombattól vizet oszt a GYSEV

Sopronban és Szombathelyen is készülnek a hőségre.

Petíció indult a magyar pedofiltörvény ellen: szivárványszínbe borulhat a müncheni aréna

Sokan így várnák a magyar fociválogatottat a jövő heti mérkőzésre.

Nem a kis halra mentek: a győri és a vasi zsaruk közösen csaptak le egy droghálózat vezetőire

Több mint száz bontatlan csomagolású és használt mobiltelefon-készüléket, valamint SIM-kártyát is lefoglaltak, de egy plüssmaci is kapott 15 perc hírnevet a bűnjelfotózás során.

Eriksen első szavai a szívrohama után: b*ssza meg!

Még az orvosokat is meglepte a focista hirtelen káromkodása.

Két és fél éves kortól kezdődhetnek a legkorábbi gyermekkori emlékek

21 évet felölelő tanulmányt készítettek a tudósok.

Budapestre kerülhet az Eb döntője és elődöntői

Ha az angolok nem enyhítenek a korlátozásokon, nem a Wembley-ben rendezik a helyosztókat.

Ismét banki alkalmazottnak adják ki magukat csaló adathalászok

Telefonon vagy e-mail próbálnak meg rávenni arra, hogy add meg a bankkártyád adatait.

van még itt cikk a témában:

Úgy terjeszkedik a Győr Projekt Kft., mint a kisgömböc

Megjelentek az önkormányzat honlapján a dokumentumok, amelyek alapján a Győr Projekt üzemelteti továb Magyar Vilmos Uszodát és a Rómer Házat.