Írásba adta a polgármester: titkosak a színház állapotára vonatkozó adatok

Pintér Bence 2020-08-28 19:01:00
Az adatvédelmi hatóság a győri színház állapotára vonatkozó dokumentumok átadására szólította fel a városházát, de a polgármester ezt megtagadta. Az új érv az, hogy ezek az adatok tíz évig titkosak.

FRISSÍTÉS: A cikk eredeti verziójában tévesen írtuk azt, hogy a válaszlevelet a győri jegyző, Dr. Lipovits Szilárd írta, hiszen azt Dézsi Csaba András polgármester szignózta. A cikket ennek megfelelően javítottuk.

Előszőr úgy nézett ki, nem akarják nyilvánosságra hozni. Aztán úgy, hogy meg sincsenek. Most viszont kiderült:

a győri polgármester, Dézsi Csaba András kézjegyével ellátott dokumentum szerint titkosak a Győri Nemzeti Színház épületének állapotára vonatkozó dokumentumok.

Dézsi Csaba András polgármester jegyző mindezt azután hozta az adatokat május óta kideríteni igyekvő Szakács András győri polgár tudomására, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az adatigénylő bejelentése után felszólította az önkormányzatot, hogy adja ki a dokumentumokat.

Mindez a polgármester válaszleveléből derült ki, amelyben kifejti. Álláspontjuk szerint az adatok egy részének kiadása „az üzleti tevékenység végzése szempontjából aránytalan sérelmet okozna”, míg másik része olyan döntéselőkészítő anyag, amit tíz évig álláspontjuk szerint nem feltétlenül kötelesek nyilvánosságra hozni.

Magyarul a győri publikum a polgármester álláspontja szerint nem ismerheti meg, hogy milyen fizikai állapotban van a színház épülete ténylegesen,

miközben a polgármester április óta azt mondja, hogy olyan rossz az állapota, hogy megéri inkább lebontani, és egy másikat építeni. (Ezt a város lakosságának kétharmada két reprezentatív közvélemény-kutatás szerint nem támogatja.)

Érdekes fordulat ez a május óta húzódó történetben, ahol a színház energetikai és statikai felmérésének nyilvánosságra hozása kapcsán a jegyzői hivatal válaszai először az időhúzásra játszottak, aztán kimondták, hogy nem adják ki a dokumentumokat, mert nem számítanak adatgazdának (de azt nem kötötték az igénylő orrára, hogy akkor ki számít annak). Végül július végén arról kaptunk tájékoztatást, hogy a dokumentumok nincsenek se a színház, se a városháza birtokában.

Most ezekről a hiányzó, vagy el sem készült dokumentumokról kiderült tehát, hogy még titkosak is – különösen érdekes helyzet ez a nyílt városháza koncepciójának fényében, amit Dézsi Csaba András hirdetett meg. Értetlenül állunk az eset előtt, és jövő héten igyekszünk személyesen a jegyző urat kérdezni a színház állapotára vonatkozó tényadatok kiadása körüli anomáliákról.

Szólj hozzá!

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.