Se a győri színház, se az önkormányzat nem adja ki a színházépület energetikai felmérését

Pintér Bence 2020-07-03 17:23:20
Az önkormányzat majd két hónap után megállapította, hogy nem ő az adatgazda, a színház pedig június eleje óta nem válaszol.

Továbbra sem tudhat meg a győri közvélemény pontos adatokat és tényeket arról, hogy milyen állapotban van a győri színház épülete, és hogy mire alapozta Dézsi Csaba András polgármester azt az állítását, hogy nem éri meg felújítani az épületet,

mivel a városháza most, két hónappal az eredeti adatigénylés, és egy hónappal az adatigénylés pontosítása után megállapította, hogy az adott dokumentum tekintetében nem ő az adatgazda.

Szakács András május 11-én kérte ki a vonatkozó dokumentumokat közérdekű adatigényléssel a színháztól és a városházától, az eredeti határidő előtt azonban pontosítást kértek tőle, amelyet ő megadott. Ezután a következő határidő alkalmával Lipovits Szilárd jegyző a veszélyhelyzet miatt újabb hosszabbítást kért, mostanra pedig megállapították, hogy az adott dokumentumnak – már ha létezik – nem a városháza az adatkezelője. A színház amely még kezelője lehetne egy ilyen dokumentumnak, június eleje óta nem reagált a megkeresésekre.

Ez a fejlemény azért is érdekes, mert fut párhuzamosan egy másik adatigénylés a színházépület statikai felméréséről – amely alapja lehet annak a polgármesteri állításnak, hogy az épület veszélyes állapotban van –, ebben az ügyben azonban a színház kerek-perec közölte, hogy náluk nincs ilyen dokumentum, az a polgármesteri hivatalban van a színház felújítási tervei között, és nekik nincs belőle példányuk. Ebben az ügyben az adatigénylő még várja a polgármesteri hivatal válaszát.

Felmerül a kérdés, hogy ha a felújítási tervek az önkormányzat kezelésében vannak, és létezik energetikai felmérés, az vajon miért nincs a felújítási tervben, és ezáltal az önkormányzat birtokában.

Végeredményként továbbra is ott tartunk, hogy nincsenek a kezünkben olyan szakmai felmérések a színház állapotáról, amely alapján a polgármesteri nyilatkozatoktól független forrásból megállapíthatnánk, hogy pontosan milyen állapotban is van a színház épülete: tényleg nem éri meg felújítani? Tényleg veszélyes?

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.