Ha a felelőtlen állattartásért nem is, de a féktelen tivornyázásért felelősségre vonhatják a kőszegi horrorkecske osztrák gazdáját

Nagy Donát 2020-10-17 14:22:00
Közben már a külföldi sajtó is rákapott a sztorira, mert nem értik, miért olyan nehéz megoldani a problémát.

Múlt héten írtuk meg, hogy a kőszegi horrorkecske gazdája akkorát bulizott, hogy autóját az út közepén hagyva tért nyugovóra, ezzel akadályozva a reggeli forgalmat.

Akkorát bulizott a kőszegi horrokecske osztrák gazdája, hogy az út közepén hagyta éjjelre az autóját

Talán emlékeznek még Rudolf Dostalra. Ő az az osztrák ex-taxis, kinek Rambo nevű, felajzott kameruni kecskéje már hetek óta kóborolhat szabadon Kőszeg külterületén, kalandozása pedig jókora pusztítással jár. A mindenki által csak Rudinak hívott férfi látványosan nem foglalkozik a dologgal, ingatlanjának kerítését nem hajlandó megjavítani, vagy az állatot megkötni, sokszor kapuját is nyitva hagyva megy jobb dolgára.

A település szélén lakó osztrák Rudolf Dostal, azaz "Rudi" azzal került be a (mára nemzetközi) köztudatba, hogy a felajzott kameruni kecskéje rettegésben tartja a környéket, ő viszont nagy ívben... nem vesz tudomást az egészről. A lakossági bejelentés után a város önkormányzata Huber László, korábbi fideszes polgármester jelenlétére hivatkozva összeférhetetlenséget jelentett, így ők már nem is tehetnek semmit a veszélyes helyzet rendezéséért.

A helyiek elmondása alapján az osztrák kecskegazda legutóbb egy órán át bőgette az autóját éjjel, majd valószínűleg tropára ment a kocsi. Egy szomszéd megkérdezte, tud-e segíteni, de a járműben ülők annyira részegek voltak, hogy megszólalni sem bírtak.

Természetesen rendőrt is hívtak a forgalmi akadály miatt a lakók, de ők éjjel alig tudták meghallgatni Rudit, a szomszédok elmondása szerint ittassága miatt. 

Úgy tudjuk, a gajra ment autót Rudi jegyzőkönyvezett jó barátja, Huber László ex polgármester vontatta arrébb.

Hubert egyébként korábban szerettük volna megszólaltatni, mit gondol az osztrák férfi viselkedéséről, de ő azt mondta, az egész sztori nevetséges.

Mivel a sötét út közepén éjjelre otthagyott autót veszélyesnek gondoljuk, a rendőrségtől kérdeztük meg, ebben az esetben lehet-e valamilyen következménye Rudi viselkedésének.

A rendőrkapitányság válaszából kiderül, hogy 

a Kőszegi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. 

Azzal, hogy az agresszív kameruni kecskéje háborítatlanul rombol a környéken, továbbra sem tudnak mit kezdeni a hatóságok, jelenleg Szombathely jegyzője próbál egy eljárásban megoldást találni a több hete fennálló problémára. Teszi mindezt kényszerből, ugyanis a Vas Megyei Kormányhivatal a kőszegi összeférhetetlenség miatt a megyeszékhelynek adta az ügyet.

Az, hogy egy ex polgármesternek miért van akkora hatalma, amivel egy egész városi hivatalt leblokkol, nem tudni.

A történetben további furcsaság, hogy Kőszeg jegyzője birtokvédelmi eljárásra hivatkozik, ugyanakkor ez egy tipikusan állatvédelmi eljárás - szombathelyi kollégája is ekként jár már el.

A kőszegi jegyző más levelet küldött el a horrorkecske áldozatainak, mint amit közzétett a város Facebook-oldalán

A Rambo nevű, felajzott kameruni kecske már hetek óta kóborolhat szabadon Kőszeg külterületén, kalandozása pedig jókora pusztítással jár. Agresszív viselkedését kerítések, és az ott lakók nyugalma bánja. Gazdája, az osztrák Rudolf Dostal - akit a környéken mindenki csak Rudinak hív - látványosan nem foglalkozik a dologgal, ingatlanjának kerítését nem hajlandó megjavítani, vagy az állatot megkötni, sokszor kapuját is nyitva hagyva megy jobb dolgára a nyugdíjas taxis.

Eközben Rambo, a horrorkecske nemzetközi sikert arat, nemrég a Krone Zeitung járt utána Rudinak, most pedig az ORF is megírta a történetet.

Utóbbi rádióműsorában is foglalkozott a témával.

Szabadon járkálhat egy kameruni kecske Kőszegen

A határ menti város egyik zártkerti részében okoz folyamatosan riadalmat a szomszédságban az a nagy termetű bakkecske, amelyet az osztrák tulajdonosa többszöri felszólítás ellenére sem tart a saját területén. Idén nyáron kezdődött egy négygyermekes család kálváriája a bécsújhelyi/Wiener Neustadt fuvarozó vállalkozóval, illetve a helyi hatóságokkal, akik egyelőre semmilyen lépést nem tettek még annak érdekében, hogy visszatérjen a nyugalom a területre.

Valós segítséget pedig továbbra sem kapnak a helyiek a több, mint 100 kilós, kóborló állattal szemben.

Szólj hozzá!

Nagyon kikapott az ETO a Vasastól

Az Illovszky Rudolf Stadionban fogadta a pesti csapat a győrieket

Megverte a Győr a Debrecent

A Veszprém Arénában találkozott a debreceni és győri kézilabdacsapat.

Ezek szerint mégiscsak van helye a kamerának a kórházban

Az orosházi kórház dolgozóit és betegeit a jelek szerint nem zavarta, hogy felvétel készült ott. De akkor a kormányfüggetlen sajtó miért van kitiltva az egészségügyi intézményekből? Illetve a dolgozóknak miért van megtiltva, hogy nekünk nyilatkozzanak?

Németh Zsolt: a nagy kérdés, lesz-e Sárváron új munkásszálló?

A Híd a Jövőnkért Egyesület képviselője szerint a városba érkező külföldi munkavállalók hatással lesznek a sárvári munkavállalók keresetére.

Hármas karambol az M1-esen Ikrénynél

Lezárták az érintett útszakaszt Hegyeshalom felé.

Újabb 1,2 millió Sinopharm-vakcina érkezett Magyarországra

Ezzel már 4,5 millióra nőtt a leszállított kínai vakcinák száma - mondta Szijjártó Péter.

Ez komoly? Az EMMI két munkanapot adott a kórházak számának meghatározására

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége ráadásul csak a médiahírekből értesült erről.

Rusvai Miklós: május végére lecsenghet a harmadik hullám

Javulnak a járványügyi mutatók, a legutóbbi adatok alapján csökkent a szennyvízben a vírus örökítőanyagának mennyisége - mondta a virológus a közmédiának.

Ausztriában feloldották az éjszakai kijárási korlátozást

Hétfőtől nyitnak az általános iskolák, szerdától pedig általános nyitás lép érvénybe, azaz újra látogathatók lesznek az éttermek, hotelek, valamint a kulturális és sportrendezvények.

Két autó karambolozott Celldömölkön

Forgalmi akadály van a baleset miatt.

Fának csapódott egy autó Mezőörsnél

A jármű ezt követően felborult, forgalmi akadályt okoz.

718 új fertőzött, 61 halott

A beoltottak száma 4 600 012 fő, közülük 2 701 789 fő már a második oltását is megkapta.

Lenullázta ellenfelét a Crushers

Nézők, eső, sok szombathelyi pont.

Dézsi: az oltásnál kapott papír nem igazolja a védettséget!

A győri polgármester ezt Facebook-posztjában írta.

Holnaptól könnyebben jutunk el vonattal a Balatonhoz

Május 17-én, hétfőtől a nyári menetrend kezdetéig, június 19-ig előszezoni menetrend szerint, sűrűbben közlekednek a vonatok Budapest és a Balaton között.

Az ég is megdörrenhet

Felhős-napos idő mellett újabb záporokra, zivatarokra készülhetünk.

Király Gábor volt Norbi, a fővárosi állatkert elaltatott tigrisének nevelőszülője

Gyászolja az elhunyt állatot, amit a 2016-os EB emlékére fogadott örökbe egy évre.

van még itt cikk a témában: