Ha a felelőtlen állattartásért nem is, de a féktelen tivornyázásért felelősségre vonhatják a kőszegi horrorkecske osztrák gazdáját

Nagy Donát 2020-10-17 14:22:00
Közben már a külföldi sajtó is rákapott a sztorira, mert nem értik, miért olyan nehéz megoldani a problémát.

Múlt héten írtuk meg, hogy a kőszegi horrorkecske gazdája akkorát bulizott, hogy autóját az út közepén hagyva tért nyugovóra, ezzel akadályozva a reggeli forgalmat.

Akkorát bulizott a kőszegi horrokecske osztrák gazdája, hogy az út közepén hagyta éjjelre az autóját

Talán emlékeznek még Rudolf Dostalra. Ő az az osztrák ex-taxis, kinek Rambo nevű, felajzott kameruni kecskéje már hetek óta kóborolhat szabadon Kőszeg külterületén, kalandozása pedig jókora pusztítással jár. A mindenki által csak Rudinak hívott férfi látványosan nem foglalkozik a dologgal, ingatlanjának kerítését nem hajlandó megjavítani, vagy az állatot megkötni, sokszor kapuját is nyitva hagyva megy jobb dolgára.

A település szélén lakó osztrák Rudolf Dostal, azaz "Rudi" azzal került be a (mára nemzetközi) köztudatba, hogy a felajzott kameruni kecskéje rettegésben tartja a környéket, ő viszont nagy ívben... nem vesz tudomást az egészről. A lakossági bejelentés után a város önkormányzata Huber László, korábbi fideszes polgármester jelenlétére hivatkozva összeférhetetlenséget jelentett, így ők már nem is tehetnek semmit a veszélyes helyzet rendezéséért.

A helyiek elmondása alapján az osztrák kecskegazda legutóbb egy órán át bőgette az autóját éjjel, majd valószínűleg tropára ment a kocsi. Egy szomszéd megkérdezte, tud-e segíteni, de a járműben ülők annyira részegek voltak, hogy megszólalni sem bírtak.

Természetesen rendőrt is hívtak a forgalmi akadály miatt a lakók, de ők éjjel alig tudták meghallgatni Rudit, a szomszédok elmondása szerint ittassága miatt. 

Úgy tudjuk, a gajra ment autót Rudi jegyzőkönyvezett jó barátja, Huber László ex polgármester vontatta arrébb.

Hubert egyébként korábban szerettük volna megszólaltatni, mit gondol az osztrák férfi viselkedéséről, de ő azt mondta, az egész sztori nevetséges.

Mivel a sötét út közepén éjjelre otthagyott autót veszélyesnek gondoljuk, a rendőrségtől kérdeztük meg, ebben az esetben lehet-e valamilyen következménye Rudi viselkedésének.

A rendőrkapitányság válaszából kiderül, hogy 

a Kőszegi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. 

Azzal, hogy az agresszív kameruni kecskéje háborítatlanul rombol a környéken, továbbra sem tudnak mit kezdeni a hatóságok, jelenleg Szombathely jegyzője próbál egy eljárásban megoldást találni a több hete fennálló problémára. Teszi mindezt kényszerből, ugyanis a Vas Megyei Kormányhivatal a kőszegi összeférhetetlenség miatt a megyeszékhelynek adta az ügyet.

Az, hogy egy ex polgármesternek miért van akkora hatalma, amivel egy egész városi hivatalt leblokkol, nem tudni.

A történetben további furcsaság, hogy Kőszeg jegyzője birtokvédelmi eljárásra hivatkozik, ugyanakkor ez egy tipikusan állatvédelmi eljárás - szombathelyi kollégája is ekként jár már el.

A kőszegi jegyző más levelet küldött el a horrorkecske áldozatainak, mint amit közzétett a város Facebook-oldalán

A Rambo nevű, felajzott kameruni kecske már hetek óta kóborolhat szabadon Kőszeg külterületén, kalandozása pedig jókora pusztítással jár. Agresszív viselkedését kerítések, és az ott lakók nyugalma bánja. Gazdája, az osztrák Rudolf Dostal - akit a környéken mindenki csak Rudinak hív - látványosan nem foglalkozik a dologgal, ingatlanjának kerítését nem hajlandó megjavítani, vagy az állatot megkötni, sokszor kapuját is nyitva hagyva megy jobb dolgára a nyugdíjas taxis.

Eközben Rambo, a horrorkecske nemzetközi sikert arat, nemrég a Krone Zeitung járt utána Rudinak, most pedig az ORF is megírta a történetet.

Utóbbi rádióműsorában is foglalkozott a témával.

Szabadon járkálhat egy kameruni kecske Kőszegen

A határ menti város egyik zártkerti részében okoz folyamatosan riadalmat a szomszédságban az a nagy termetű bakkecske, amelyet az osztrák tulajdonosa többszöri felszólítás ellenére sem tart a saját területén. Idén nyáron kezdődött egy négygyermekes család kálváriája a bécsújhelyi/Wiener Neustadt fuvarozó vállalkozóval, illetve a helyi hatóságokkal, akik egyelőre semmilyen lépést nem tettek még annak érdekében, hogy visszatérjen a nyugalom a területre.

Valós segítséget pedig továbbra sem kapnak a helyiek a több, mint 100 kilós, kóborló állattal szemben.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.