Horrorkecske tart rettegésben egy családot Kőszegen

Nagy Donát 2020-09-21 15:37:00
Nemrég egy vasvillával próbálták sakkban tartani a tyúkólba betört, párosodni óhajtó Rambót.

Nem mindennapi levelet tett közzé egy kőszegi lakos a Facebookon. A leírás alapján a család szomszédságában élő kecske, Rambo hetek óta háborítatlanul szaladgál, rombol Kőszegen anélkül, hogy az illetékes jegyző bármit is tenne. A jól megtermett állat sokszor agresszív, számos alkalommal kellett már különböző eszközökkel megfutamítani.

Fotó: Facebook

A közzétett levél annyira abszurd, hogy változtatás nélkül közzétesszük:

Nyílt levél Kőszeg Város Jegyzőjének

"Tennünk kéne valamit! - mondta a Nagymama. 
-Bizony - helyeseltek a tengeri szörnyek. 
-Tennünk kéne valamit. 
De senki nem tett semmit." 

Részlet Tor Age Bringsvaerd: Locspocs, a kis tengeri szörny úszni tanul című mesekönyvből

Tisztelt Zalán Gábor Úr! 

Engedje meg, hogy a kommunikáció ezen formájával éljek, miután titkárnőjét a hét folyamán többször is hiába kértem, hogy kapcsolja Önt. 
Mivel titkárnője szerint Ön nem is tud ügyünkről, ezért hadd vázoljam azt röviden Önnek. 

Kálváriánk a szomszéd hatalmas szarvakkal rendelkező, közel százkilós kameruni bak kecskéjével, Rambóval augusztus végén kezdődött, de akkor még csak az utcánkban tűnt fel, szabadon kószálva. Majd szeptember elsején arra ébredtünk, hogy Rambó a földünkön, kerítésünkön belül, a zárt kecskekarámunkat felbőszülve, tülkeivel ostromolja, fiatal bak és nőstény kecskénket, illetve nem utolsó sorban minket is veszélyeztetve. Aznap számtalanszor kergettük ki birtokunkról, hiába, minduntalan visszaólálkodott a zárt kapu ellenére is. Majd ez így ment napokon keresztül. Háromszor járt kint a rendőrség, az állatot elvileg ők is kifejezetten agresszívnek írták le a jelentésükben, de úgy informáltak, hogy sajnos nem tehetnek semmit, a helyi jegyző, azaz Ön, mint első fokú állatvédelmi hatóság az illetékes, cselekvési jogkörrel felruházott személy. Ennek megfelelően szeptember 2-án az Igazgatási Osztályon kezdtem a napot, ahol írásos bejelentést tettem. A feleségem és egy jó szomszédunk ezalatt egy vasvillával próbálta sakkban tartani a tyúkólunkba betört, párosodni óhajtó Rambót. Mezei Virág osztályvezető asszony egy héten belüli, soron kívüli cselekvést ígért. 

Azóta lassan három hét telt el, gyakorlatilag nem történt semmi, azt leszámítva, hogy Ön amiatt, hogy H. Lászlót, volt kőszegi városvezetőt az érintett osztrák szomszéd a rendőrség kiérkezésekor telefonon a helyszínre hívta, kálváriánkat hetekkel meghosszabbítva lepasszolta az ügyet Szombathelynek. Rambó pedig lázas lett, meg talán a gazdája is kikötötte egy időre a tőlem kapott kötéllel. De pár napja ismét arra kelünk, hogy Rambó a kecskekarámnál, az ingatlanunkon belül tartózkodik, ki tudja, milyen károkat okozva az idén telepített, ritka tájfajtás gyümölcsoltványainkban és egyéb veteményeinkben, értékeinkben. Pedig a kecskéinket a tortúra hatására már eladtuk, azoknak hűlt helye, Rambó mégis bejár, számunkra "csodás“ reggeli programról gondoskodva, nap, mint nap. Tájékoztatásul négy kisgyermekünk van, őket csak féltve, vagy inkább egyáltalán nem engedjük ki a saját kertünkbe, mióta ez a mizéria tart… 

A tulaj, csak németül beszélő, osztrák állampolgár, mindenre legyint, semmiben nem együttműködő, a kerítését nem javítja ki, képtelen állatait a birtokán belül tartani.

Ráadásul ebben nótorius visszaeső, íme egy Vaol cikk 2019 októberéből.

A kérdéseim Önhöz a következők:

  • Az előbbi, tavalyi esetre felfigyelt egyáltalán az Ön hatósága, vagy az teljes mértékben az állati cukiságok kategóriájába tartozik? 
  • Miért kezdeményezte, hogy ügyünkben egy másik jegyző indítson eljárást a személyi érintettség/elfogultság végett?
  • Erre miért kellett több mint két hetet várni, miközben az ügy sürgős cselekvést követel?! 
  • Miért befolyásolja az ügyet, hogy osztrák szomszédunknak H. László előző polgármester barátként tolmácsolt a második rendőri intézkedés során, miközben se Rambóhoz, se az osztrák szomszéd ingatlanához semmi köze? 
  • Miért áll fenn az elfogultság gyanúja, ha H. László, korábbi főnöke és korábbi polgármester egyáltalán nem érintett az ügyben, mindössze csupán osztrák barátjának tolmácsolt?
  • Ön ezek szerint képtelen józan, részrehajlás nélküli döntéshozatalra egy ügyben, ahol volt főnöke elhanyagolható mellékszereplőként felbukkan? 
  • Nem gondolja, hogy az érintettség/elfogultság gyanújának árnyéka ellen pont a hathatós, határozott és gyors cselekvés lett volna a hatásos gyógyír? 
  • Ha a kőszegi rendőrkapitány szoros teendői közepette vette a fáradságot és telefonon tájékoztatott az ügyről, Ön erre miért képtelen?! A kapitány úr Önnel ellentétben miért gondolja úgy, hogy ez egy komoly probléma, amivel foglalkozni kell? 
  • Ha sikerül élve befognunk Rambót és levisszük a polgármesteri hivatal udvarába figyelemfelhívásként, milyen büntetésre számíthatunk? 
  • Tudja Ön, milyen Rambó tömény bakszaga, amellyel közvetlen életterünket tömjénezi immáron lassan egy hónapja? 
  • Hallott Ön arról, hogy három hete egy felbőszült kos halálosan, illetve súlyosan megsebesített egy asszonyt és egy férfit Veszprém közelében? 
  • Itt Kőszegen is egy hasonló tragédiának kellene bekövetkeznie, hogy hivataluk impotenciáját, nemtörődömségét megtörje??! 

Meddig kell elszenvednie Felső ősdűlő, de tágabban az egész hegyvidék békés közönségének, gyermekeiket féltő szülőknek egy felelőtlen, törvényeket be nem tartó, a hatalom (azaz az Önök) divatos szavajárásával élve "migráns" kobórló állatait? 

Ahogy a Vaolon nyilatkozta, ha kell, Ön a Várkört is pirosra festené, találna törvényes utat, ha tudja a feladatot és szabad kezet kap. Itt a feladat nem volt ennyire komplex, mégsem tett semmit. 

Kőszeg, 2020.09.22.

Üdvözlettel / Erdősi Péter

Security Check Required

null

Az számunkra is különös, hogy a problémával kvázi senki sem foglalkozik, így saját kérdéseinket elküldtük a város polgármesteri hivatalának is. Amint válasz érkezik a horror-kecske témájában, közzétesszük.

Frissítés

A történetnek mi is utánajártunk, Rambo sztorija itt olvasható.

A kőszegi horrorkecske sztorija maga a magyar valóság

Tegnap írtunk arról, hogy egy kecske tart rettegésben egy kőszegi családot. A panaszos által a Facebook-on közzétett nyílt levél megszületését azonban sok minden megelőzte. Nem mindennapi levelet tett közzé egy kőszegi lakos a Facebookon. A leírás alapján a család szomszédságában élő kecske, Rambo hetek óta háborítatlanul szaladgál, rombol Kőszegen anélkül, hogy az illetékes jegyző bármit is tenne.

Szólj hozzá!

Hatalmas pusztítást végzett a tűz Csönge mellett

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók.

Dézsi Csaba András valótlanságot terjesztett az Ugytudjuk.hu-val kapcsolatban

Pedig csak a cégjegyzéket kellett volna megnéznie Győr leköszönő polgármesterének.

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére

Pénteken a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában lesz erőteljesebb a felhőképződés.

Bíró Attila lett a győri női vízilabdacsapat szakmai igazgatója

A korábbi szövetségi kapitány Bíró Attila lett a női vízilabda ob I/B-ben szereplő Győri VSE szakmai igazgatója.

Bemutatták az új győri gyártású Cupra Terramart

Győrben a tervek szerint naponta 770 járművet gyártanak, ennek 60 százaléka Audi Q3 lesz, 40 százaléka pedig Cupra Terramar.

Egyelőre marad a nyár

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között várható.

Úgy néz ki Dézsi Csaba András kikerült a győri egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumából

1,5 millió forintos érvágás ez a leköszönő győri polgármesternek.

Szombathelyi gázolás szemtanúit keresik

A Rohonci út és a Bartók Béla körút kereszteződésében történt a baleset.

„Unokázós” csalások miatt emeltek vádat Vasban

10 sértettnek közel 47 millió forint kárt okozott a megvádolt nő.

Idős ápoltat lopott meg egy sárvári nő

Közel másfél millió forintot zsákmányolt.

51. évadát kezdi meg a Savaria Szimfonikus Zenekar

Mozaik bérlet, Hollywood Classics, Wagner.

Te gondoltál már a nyugdíjas éveidre?

Bár a hírekben időről időre foglalkoznak a nyugdíjrendszerrel, illetve annak problematikájával, a legtöbb ember addig nem foglalkozik vele, amíg a saját bőrén meg nem érzi a rendszer hátulütőit.

Távozik a holland válogatottól a Győri Audi ETO KC vezetőedzője

Úgy érezte, már nem ő a megfelelő ember a feladatra.

Teljes útlezárás a 87-es főúton

Baleset miatt forgalomkorlátozásra kell számítani Táplánszentkereszt térségében.