Czeglédy Csaba: Hende semmit sem tesz, hogy Szombathely pénzt kapjon

ugytudjuk.hu 2021-01-07 11:48:48
Az éleslátású országgyűlési képviselő megelégedett azzal, hogy a térségben lévő multiknak utal közpénzt a kormány a város helyett.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Czeglédy Csaba (független) szombathelyi önkormányzati képviselő az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, amiért a Fidesz vezette kormány csak a fideszes városoknak biztosít segítséget a koronavírus-járványra hivatkozva bevezetett általános megszorítások mellett.

A módszerről már többször írtunk: a vírusra mutogatva minden önkormányzattól elvon a kormány kisebb-nagyobb összegeket, majd a fideszes településeket különféle jogcímeken kárpótolják.

Így lehetséges, hogy amíg Győr kap a pénzügyi segítségből, addig Szombathely nem. Sőt, ellenzéki vezetésű városok közül senki sem kap szabadon felhasználható összeget.

Ezt tette szóvá Czeglédy az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál.

Czeglédy Csaba szerint a magyar kormány esélyegyenlőségi törvényt sért

Elindult az eljárás Magyarország Kormánya ellen - kezdi Facebook posztját Czeglédy Csaba (független) szombathelyi önkormányzati képviselő. Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know. Czeglédy azért fordult korábban az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz, mert a kormány december 24-én csak fideszes (vagy általuk támogatott) polgármester vezette megyei jogú városnak adott működésre (konkrét cél meghatározása nélkül) 1 milliárd 380 millió forintot.

A képviselő friss Facebook posztjában azt írja, hogy elég nagy zavart keltett a téma a kormányközeli lapokban, illetve Hende Csabánál, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Úgy tűnik zavart keltett, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordultam december 25-én, mert míg Szombathely nem kapott az állam nevében a kormány döntése alapján működésre 1 millárd 380 millió forintot az idei évre, Győr, Sopron, Zalaegerszeg, Veszprém igen.

Erről árulkodik, hogy az egykor szebb napokat látott, mára propagandalappá silányodott Vas Népe is foglalkozik a témával. Nem, nem kapott ellenzéki vezetésű megyei jogú város központi támogatást.

Nagyon fog hiányozni ez a pénz a város költségvetéséből. Például a szociálisan nehéz helyzetben lévőknek idén kevesebb támogatást fogunk tudni adni, és kevesebb pénz lesz az önkormányzati lakásokra.

A legjobb már megint az éleslátásáról híres Hende Csaba volt, aki ahelyett, hogy elérné, hogy városunk is megkapja működésre, amit a környező megyei jogú városok, zavaros magyarázkodásba kezdett, mely szerint nincs itt semmi gond, mert két Szombathelyen működő nemzetközi nagyvállalat kapott összesen 5 milliárd forint állami támogatást.

Hmm. A győri Audi az elmúlt években 33,5 milliárd forint állami támogatást kapott. Csak tavaly passzív elhatárolásként 13,7 milliárd forint szerepelt a könyvelésükben (így könyvelik le). Ennek ténye sem zavarta meg a kormányt abban, hogy Győr is kapjon 1 millárd 380 millió forintot.

Tehát hajrá Hende Csaba, tessék szépen intézkedni! A szombathelyiek nem másodrendű polgárok.

- írja Czeglédy.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.