Augusztus 2-án indul az új labdarúgó szezon Magyarországon

Nagy Donát 2020-06-24 06:55:00
Még tíz napig nevezhetnek a csapatok.

A koronavírus-járványt követően május 23-án indult újra a labdarúgó szezon hazánkban, Európában elsők között - írja az mlsz.hu. Az elmúlt időszak a klubok, labdarúgók, sportszakemberek kiemelt fegyelmét igényelte, és komoly – nemzetközileg is elismert – eredmény, hogy hétvégén az eredeti kiírás szerint, nézők előtt, és várhatóan problémamentesen fog befejeződni az OTP Bank Liga. Augusztus 2-án pedig elrajtol az új szezon!

Az elmúlt hónapokban Magyarországon kialakult helyzet és a bajnokság későbbi lezárása miatt valamennyi labdarúgó-bajnokság esetében a nevezési határidő 2020. július 3., 12.00 órára módosul, az MLSZ elnökségének keddi döntését követően.

Ezzel párhuzamosan módosulnak a versenykiírások nevezési rendjei is. A szövetség elfogadta a jövő idényre vonatkozó részletes versenykiírásokat, indulhat az új labdarúgó idény a Merkantil Bank Liga küzdelmeivel, augusztus 2-án. Az OTP Bank Liga augusztus 15-én, a futsalbajnokság és a Simple Női Liga várhatóan augusztus végén rajtolhat – összhangban a nemzetközi versenynaptárral.

A járványhelyzet következtében a legtöbb bajnokság több vagy kevesebb tavaszi forduló elhagyásával került lezárásra, zárótáblázat megállapítása mellett. Erre tekintettel a 2020-2021-es férfi NB III-as bajnokságok versenykiírásai az alábbiak szerint módosultak: Az eddigi 48 csapat helyett előreláthatólag 60 csapat vesz részt a küzdelmekben (3x20 csapat). A 37 bennmaradó együttes mellett a 13 megyei I. osztályú bajnok csatlakozhat, továbbá 10 NB I-es tartalékcsapat azzal a megkötéssel, hogy a fiókcsapatok esetében a sportszervezet maximum 4 fő 1999. december 31-nél korábban született labdarúgót szerepeltethet.

Forrás: mlsz.hu

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.