A szombathelyi fideszes képviselőjelöltek egymásról: Ilyen embereknek nincs helye a politikában!

Farkas Bazsi 2019-07-21 17:53:00
"Színtelen, szagtalan, testnevelésből felmentett."

A héten végre lehullt a lepel a Fidesz szombathelyi jelöltjeinek névsoráról. A kormánypárnak a városban polgármesterjelöltet sem volt egyszerű találnia, a 14 körzetbe egyéni képviselőt állítania pedig még nagyobb falat volt. 

A megyei jegyző polgármesteri indítása után olyan híreket lehetett hallani, hogy a Balázsy csak úgy vállalta el a jelöltséget, hogy cserébe komoly beleszólást követelt magának a képviselőjelölteknél. Ez azonban végül elmaradt, ami azt mutatja, hogy Hende Csabát továbbra sem tudta senki lenyomni, így az ő akarata érvényesült. Hogy ez mennyire lesz jó a Fidesznek? Azt majd az őszi választásokon a voksolók eldöntik. Az minden esetre nem egy túl jó ómen, hogy szinte alig száradt meg az egyik képviselőjelölt neve a papíron, a szombathelyi lakosság egy komoly összetartó közössége, a Falco szurkolók, máris egy emberként követelik Büki Zoltán távozását a közéletből.

Büki azzal vívta ki a drukkerek haragját, hogy korábban fórum beírásokban becsmérelte a Falco KC kosárlabda csapatát és annak köztiszteletben álló ügyvezetőjét, Gráczer Györgyöt. A szurkolók állítása szerint, Büki még attól sem riadt vissza, hogy asszisztáljon egy Falco mez elégetéséhez.

A kérdés persze élből adja magát: Milyen szempontok alapján állította össze csapatát Hende Csaba, ha olyan jelöltek kerültek bele, akikről pillanatok alatt derült ki, hogy az egyik legnagyobb ellendrukkere annak a városnak a csapatának, ahol ő képviselő szeretne lenni.

De szintén kérdés, hogy miként kerülhetett be olyan képviselő, aki nagy nyilvánosság előtt mond köszönetet vandáloknak, aki kínos botrányba keveredett egy repiútján és, aki munkája szerint a városi beruházásokért felel, közben pedig sorra buknak be, hiúsulnak meg, csúsznak el, vagy éppen nem úgy készülnek el ezek a projektek, hogy az a lakosság számára használható legyen a hétköznapokban.

Kapkodás, a körültekintés hiánya vagy éppen a túlzott magabiztosság és a választók lekezelése? Ezt mindenki dönts el maga. 

Az azonban biztos, hogy amíg az ellenzék egységesen, egymást segítve csapatként dolgozik az elmúlt időszakban és, a hivatalosan még el nem indult, de valójában már dübörgő kampányban, addig a szombathelyi Fidesz jelöltek máris széthúzást, ha úgy tetszik, "káosz koalíciót" mutatnak.

A múlt ősszel időközi választást írtak ki a Derkovits lakótelepre. A már akkor is működő ellenzéki összefogás László Győzőt indította, míg a Fidesz Melega Miklósnak szavazott bizalmat. Mint később kiderült ezzel egyedül a kormánypárt volt így, a szavazók ugyanis Lászlót ültették be a közgyűlésbe. Hogy mennyire tanácstalan lehetett a Fidesz most, jól mutatja, hogy azt a jelöltet indítják most újra a körzetben, aki ősszel történelmi vereséget szenvedett

A siker mindenkié, kudarc senkié. Régóta lehet ezt már tudni. A Fidesz bukása után aztán jött is egy komment, ezt most Czeglédy Csaba, független képviselőjelölt, posztja alapján szó szerint tudjuk mutatni.

Dr. Czeglédy Csaba

Dr. Czeglédy Csaba added a new photo.

Ha valaki nem tudná, ki intézte Melega felé a becsmérlő szavakat segítünk. ő Janzsó Zoltán, aki szintén képviselőjelölje a Fidesznek. Vajon mit szólt hozzá Hende, és Melega, amikor közös fotón mosolyogtak a jelöltbemutató alkalmával, hogy Janzsó szerint Melega egy totál alkalmatlan személy a jelöltségre. De mi lehetett a véleménye a Falco szurkoló Janzsónak például Bükiről, aki a sárga-feketéket megfosztaná a plusz önkormányzati támogatásoktól, csak azért, hogy a kosarasok ne legyenek annyira sikerek a bajnokságban?

Már ebből is látszik, hogy a szombathelyi Fidesz propaganda felületein hirdetett egységessége közel sem tökéletes.

És akkor még nem beszéltünk a jegyző összeférhetetlenségéről.

Balázsy már most annyira ragaszkodik a hatalomhoz, hogy nem képes úriember módjára lemondani a megyei jegyzői posztról. Ha ugyanis 100%-ban bízna magában és pártjában, akkor tudná, hogy ősszel őt a szombathelyi városháza bársonyszéke várja. Ám ezek után nem csoda, ha úgy gondolja, október után neki továbbra is a vasi kis falvak felújított járdáinál kell majd szalagot vágnia, a finomhangolás jegyében.

Szólj hozzá!

Eszenyi Enikő felfüggeszti színészi tevékenységét a Vígszínházban

Ezt a színház új igazgatója, Rudolf Péter mondta el egy interjúban.

Tornagyőztes a Hali!

A zöld-fehérek a Siófok után a Pécset is megverte.

Kigyulladt egy szombathelyi csarnok plazmavágójának egy része

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

Fél nap alatt 21 gyorshajtót mértek be a kapuvári rendőrök

Az egyik sofőr 50 helyett 106-tal száguldott.

Eldőlt Griezmann sorsa a Barcánál

Az utóbbi időben arról lehetett hallani, hogy a vezetőedző és a klubelnök sem elégedett vele.

Jude Law játssza Hook kapitányt az új Pán Péter-filmben

A Peter Pan & Wendy című produkció a stúdió 1953-ban készült rajzfilmje nyomán születik élő szereplőkkel.

Megnyílt az Ady-domb melletti játszótér és a kutyafuttató

A Vásárcsarnok felújítása alatt az ideiglenes sátor állt itt, most megújult a környék.

Akkora denevért fotóztak a Fülöp-szigeteken, aminek ember méretű a fesztávja

Rémálomba illő fénykép járja a köröket az interneten.

Apró élőlények lehettek a dinoszauruszok ősei

Bár a dinoszauruszokat általában hatalmas állatoknak tartják, egy kutatás újabb bizonyítékkal szolgál arról, hogy egészen apró lényekként kezdhették.

Melyik legyen a 2021-es év madara?

Még csak egy pár napja léptünk 2020 második felébe, de már a jövő év madarán gondolkodhatunk.

van még itt cikk a témában:

Ingyenes szabadtéri mozi lesz jövő hétvégén a szombathelyi Csónakázó-tó szigetén

A Csinibabát és a Kiskedvencek titkos életét vetítik majd, de a következő hetekben számos más program is lesz a Nyitott Városháza program keretében.

Úgy múlt el a parlamenti ciklus fele, hogy Hende Csaba egyetlen egyszer sem szólalt fel a választókerületének ügyben

Sem Szombathely, sem pedig a környező települések napi témái nem érték el az ingerküszöbét.